کد خبر: ۶۸۵۸۸۱
تعداد نظرات: ۲۹ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۲
نمایندگان مجلس قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را اصلاح کرده‌اند

جنجال اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری؛ هدف رسیدن یک فرد خاص به پاستور است؟

۶ ماه تا انتخابات مهم ریاست‌جمهوری سیزدهم مانده است. طرح اصلاح قانون انتخابات به صحن علنی مجلس رسیده و همان‌طور که انتظار می‌رفت واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است. نمایندگان مجلس با شور و شعف و فاتحانه مواد آن را به تصویب می‌رسانند، اما در بیرون از مجلس ماجرا فرق می‌کند.
جنجال اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری؛ هدف رسیدن یک فرد خاص به پاستور است؟
آفتاب‌‌نیوز :

مجلس یازدهم از ابتدای کار خود بر اصلاح قانون انتخابات تاکید داشت. در واقع این طرح در اولویت کار مجلس بود و از همان ابتدا زیاد درباره اهمیت آن صحبت می‌کردند. اگرچه لایحه‌ای جامع هم از طرف دولت درباره این قانون به مجلس ارسال شده، اما گویا نمایندگان معتقدند کار خودشان چیز دیگری است.

حالا که طرح اصلاح قانون انتخابات به صحن علنی مجلس رسیده، همان‌طور که انتظار می‌رفت واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است. نمایندگان مجلس با شور و شعف و فاتحانه مواد آن را به تصویب می‌رسانند، اما در بیرون از مجلس ماجرا فرق می‌کند. کنشگران و فعالان سیاسی یا اصلاح برخی از این مواد را بی‌مورد می‌دانند و یا معتقدند این مواد با اهداف خاص جریان حاکم بر مجلس در حال اصلاح است. برخی هم فراتر از آن تمرکز اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را بر قالیباف، رئیس فعلی مجلس، می‌دانند و معتقدند گروهی در مجلس تلاش می‌کنند تا به هر نحوی که شده او را به پاستور برسانند.

مواد جنجالی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری

اما طرح جنجالی این روزهای مجلس به چه نکاتی اشاره دارد که برخی تاکید دارند هدفمند و مختص یک شخص خاص تدوین شده است؟

امروز، چهارشنبه، در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری نمایندگان مجلس یازدهم با پیشنهادی که سید محمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده تبریز، درباره کاهش سوابق اجرایی داده بود موافقت کردند. بر این اساس، کاهش سوابق مدیریت اجرایی کاندیداهای ریاست‌جمهوری از ۶ سال به ۴ سال بررسی شد و در نهایت به تصویب رسید. علاوه بر این، نمایندگان مجلس با حذف بندی از طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند که در آن معیارهای تشخیص مدیر و مدبر بودن کاندیداها را مشخص کرده است.

در جلسه روز سه‌شنبه ۲۵ آذر هم نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح انتخابات، داشتن گرین‌کارت و یا کارت اقامت سایر کشورها را برای نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ممنوع کردند.

قبل از این پیشنهاد هم نمایندگان پیشنهاد نبویان نماینده تهران را در بحث تابعیت بررسی کرده و با آن موافقت کردند. براساس پیشنهاد نبویان نیز ایرانی‌الاصل و صرفاً تابع ایران بودن و نداشتن تابعیت کشورهای دیگر در گذشته و حال نیز از شروط دیگر در بحث تابعیت برای کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری لحاظ شد.

همه این موارد از جمله موضوعاتی است که در روزهای گذشته مورد توجه کنشگران سیاسی قرار گرفته و آنها را نسبت به اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری ظنین کرده است.

واکنش کنشگران سیاسی به اصلاحات هدفمند در قانون انتخابات

بر همین اساس، عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «سه نفر را بردند برای آزمون تایید صلاحیت یک پست مهم. به اولی گفتند شهر برن سوییس چند نفر کودک زیر ۵ سال دارد؟ نتوانست و رد شد. از بعدی پرسیدند فاصله زمینی باکو تا پکن چند کیلومتر است؟ او هم طبعا رد شد. به سومی گفتند نام کشور عزیزمان ایران چیست؟ مدتی فکر کرد و گفت تهران. مجری گفت راهنمایی می‌کنم، تهران پایتخت آن است، نام کشور چیست؟ می‌خواست بگوید این سوال سخته؛ تا گفت ای... مجری گفت آفرین ایران. حالا حکایت تعیین شرط برای برخی پست‌ها است.»

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، هم درباره این اصلاحیه بر قانون انتخابات نوشت: «مجلس یازدهم جوری برای کت وشلوار ریاست جمهوری قانون می‌دوزد که فقط به تن یک نفر بخورد. اگر این ماده را هم اضافه کنند چیزی کم ندارد: رئیس‌جمهور باید متولد اطراف مشهد و کارشناس گازانبر باشد و ۲ معاونش به جرم تخلفات شدید مالی زندانی باشند. اینجوری هیچکس نمیفهمد منظورتان قالیباف است!»

همچنین یاشار سلطانی، روزنامه‌نگاری که پرونده املاک نجومی در شهرداری تهران را افشا کرد، هم در توییتر خود نوشت: «مجلس ۱۱ درصدی برای رئیس‌جمهور کردن سردار دکتر خلبان، اختیارات مردم در قانون اساسی را هم محدود می‌کند. پیشنهاد می‌کنم برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه با طرح ۳ فوریتی دکتر خلبان را بعنوان رئیس‌جمهور انتخاب کنند. چون با این شرایط نه تنها رقبای او، بلکه حتی امام خمینی هم تایید صلاحیت نمی‌شوند.»

اگرچه ممکن است که واکنش‌های فعالان سیاسی و کارشناس درباره طرح مجلس با تردید همراه باشد اما آنچه حتمی به نظر می‌رسد این است که حتی اگر اصلاح قانون انتخابات برای فرد خاصی صورت نگرفته باشد، مطمئنا به منظور حذف افراد خاصی تدوین شده است.

بنابراین اگر برخی مواد آن مانند نداشتن اقامت و گرین‌کارت در کشورهای خارجی به تصویب برسد خود به خود برخی از چهره‌های مطرح در انتخابات آینده از حضور در این عرصه حذف خواهند شد.

رئیس مجلس می‌خواهد مسیر بهارستان_ پاستور را طی کند

شهربانو امانی، عضو حزب کارگزاران سازندگی نیز اظهار داشت: وقتی نهادهای ملی کارکرد خود را از دست می‌دهند و دست‌اندکاران این نهادها جایگاه‌شان را سکوی پرش خود می‌دانند، طبیعی است امور از اصل خود خارج شده و در نتیجه اتفاق‌هایی می‌افتد که این روزها شاهدش هستیم. یکی از پدیده‌های هزینه‌ساز نظام مدیریتی کشور ما این است که از گذشته تا امروز، دولت‌های مستقر در اواخر دوره خود زیر تیغ تند و تیز و گاها غیرمنطقی و زیاده‌خواهی رقبا‌ قرار می‌گیرند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه گفت: در تداوم همین روند غلط دولت حسن روحانی در ایستگاه پایانی بسیار تحت‌فشار است. در این اثنا مجلس یازدهم در فرایندی شکل گرفت که با همه ادوار گذشته قوه‌مقننه فرق می‌کرد. به‌طوری که مشخصا رئیس مجلس که نتوانسته بود از بهشت به پاستور برسد، تلاش‌اش را به کار گرفته است تا مسیر بهارستان_ پاستور را طی کند. به همین دلیل منافع ملی در شرایطی که کشور بحران‌‌های زیادی دارد، کمرنگ شده و غالب تصمیم‌ها و رفتارهای مجلس‌نشینان در راستای انتخابات ۱۴۰۰ است. مخصوصا بعد از شکست ترامپ آقایان بیشتر به فکر افتادند تا در هر شرایطی به زعم خود برنده انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم شوند.

او تصریح کرد: از آنجایی که بهارستان‌نشینی نمایندگان فعلی هم محصول غیبت چهره‌های توانمند در انتخابات اسفندماه ۹۸ است و آنها تجربه و دانش کافی ندارند، دائما در حال «فرار به جلو» هستند که این حالت به‌طور آشکاری مصلحت کشور را کمرنگ کرده و مجلس به عنوان پایگاه انتخاباتی بعضی‌ها تبدیل شده است. به همین دلیل اثرات تحریم‌ها بیشتر از گذشته شده و سفره و توان مردم را محدودتر کرده است. همچنین این را هم باید در نظر داشت، بیش از ۷۵ درصد اشتغال کشور به بخش خدماتی تعلق دارد که تحت‌تاثیر شرایط کرونایی وضعیت نامطلوبی پیدا کرده است.

عضو شورای شهر تهران در ادامه افزود: در چنین اوضاعی آنهایی که قبل از ترامپ هم برجام را در صحن مجلس آتش زده بودند و آرزوی پیروزی رئیس جمهور کنونی آمریکا در انتخابات را داشتند، برای اینکه از قافله عقب نمانند، به بایدن پیام‌هایی با این مضمون ارسال کرده‌اند اگر دولتی جدید روی کار بیاید، توافق عملی خواهد شد. همچنین گروهی از تندروها با اهمیت قائل نشدن برای منافع ملی، در زمین‌ آمریکا بازی و نسبت به آسایش مردم بی‌توجهی می‌کنند. گروهی به‌طور آشکاری به این علاقه‌مند هستند که مردم کمتری در انتخابات رای بدهند تا با عدم مشارکت بالا کاندیداهای خودشان را پیروز انتخابات ببینند و از این طریق مصالح جناحی و سیاسی‌شان را محقق کنند.

شهربانو امانی در پایان گفت: تحرکات هزینه‌ساز در حالی به کرات مشاهده می‌شود که ایران روزهای سختی دارد و برای گذر از موانع‌ بیش از هر مقطع دیگری به انسجام و همکاری همه سلیقه‌ها احتیاج داریم.

سخنگوی شورای نگهبان هم منتقد است؟

سخنگوی شورای نگهبان هم گفته است: اینکه در طرحی که مجلس تدوین کرده چه نکاتی مطرح شده شاید بنده نیز در برخی مواد طرح با منتقدان همنظر باشم کما اینکه هنوز معتقدم برخی بندهای آن اشکال دارد ولی من نمی‌توانم تا پیش از ارسال این طرح به مجلس اظهارنظر رسمی داشته باشم.

این عضو حقوقدان و باسابقه شورای نگهبان علی‌رغم تأکید بر این مسئله که شورای نگهبان علاوه بر صیانت از سلامت انتخابات، وظیفه حفظ سلامت مردم را نیز به‌عهده دارد، اما معتقد است که بررسی شرایط گویای آن است که نیازی به افزایش روزهای اخذ رأی نیست. وی همچنین به تشریح چالش‌های موجود در مسیر الکترونیکی شدن انتخابات و اختلاف نظرات شورای نگهبان با وزارت کشور در این حوزه می‌پردازد.

وی درباره انتقاداتی که به شورای نگهبان پیرامون کیفیت بررسی صلاحیت کاندیداها مطرح می‌شود، تصریح می‌کند که شورای نگهبان تنها جایی است که محصولاتش تضمین‌شده نیست. به‌گفته کدخدایی رأی شورای نگهبان به کاندیداها فقط رأی ابتدایی است برای حضور فرد در همان روز رأی‌گیری و روز بعد از رأی‌گیری چه فرد رأی بیاورد چه نیاورد شورای نگهبان هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال عملکرد او ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲۹
ارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
3
37
عقده گشایی انتخاباتی به قیمت خسارت به ملت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
زنده باد طرقبه پایتخت دوم ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
58
4
مگر قالیباف بیاید وخرابکاری های روحانی را ترمیم کند. ان شاله
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
مگر مردم نیان تو صحنه این بتونه با یک ملیون رای بشه رییس . ضمنا ایشون جیب مارو نزنه درست کردنش پیشکش. لعنت بر پوپولیست و بیسواد
ناشناس
| Serbia |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
اگر بیاد مملکت را به نفع خودش و خانواد ه اش اداره می کند
بیدل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
رای گیری الکترونیک و پستی تو آمریکا زیر دندونشون مزه کرده ، برای اینهم که تخصصش لوله کردنه گازانبری ۴۰ میلیون رای اعلام میشه.
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
شما با سواداا گل و بلبل کردین کافیه...
هرچی رکورد بدبختی بود جابجا کردید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
43
6
طرح بسیارخوبی است،مانع ورودونفوذ دوتابعیتی ها می شود،....وقالیباف واقعا خیلی بهترازروحانی است،وقتی قالیباف ازشهرداری تهران رفته سه تاشهردارآوردید،نجفی،معلوم الحال افشانی پیروحناچی هیچی،تنها دستاوردشون تغییرنام کوچه ها وحذف نام شهداست،...جماعت وقبیله اصلاح طلبان بشدت ازحضورقالیباف می ترسند،چون هیچ دستاوردی ندارند.
پاسخ ها
مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
گوشه ای از خدمات جناب دکتر خلبان قالیباف به ویژه از زمان ریاست مجلس حداقلی را هم اشاره کنید تا ملت روشن بشن..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
پل صدر تازه گوشه شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
26
9
این طرح کاملابه ضرردوتابعیتی های اصلاح طلبان هست،همین که جیغ شون درامده یعنی طرح خوبی است
اروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
3
15
مجلس می خواهد قالیباف را به بسمت نگهبانی پاستور برساند ،
والله از سرش هم زیاده.
پاسخ ها
معلول انقلاب
| Sweden |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۸
چه تفاوتی بین قالیباف و روحانی هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
1
19
مونده بنویسید اهل طرقبه باشد ومو بور باشد وسنش هم از ۵۰ بالا واز ۶۰ پایین باشد خلاصه فامیلیش هم قالی باف باشد
خلاص!؟
خدا پدر شورای نگهبان وجنتی را بیامرزد ،،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
29
3
اصلاح طلب ها بویی از اخلاق نبرده اند. هم نویسنده و هم کارشناسانشون ببینید چه طور مسخره میکنن و تهمت بی اساس میزنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
همه شون سر و ته یه کرباسن فعلا معلومه کی میخواد چکار کنه
نا شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
7
7
این طرح ضد مردمی وبه سود آمریکا ضداسراییلی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
7
1
این یک طرح انقلابی هست. یک ریس جمهور مونده انقلابی بشه که اونم بشه همه چی درست میشه به امید خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
0
2
در حالی که بارها در دوره های ریاست جمهوری مختلف ناگهان فردی را به وزارت وپستی که نه تنها به رشته تحصیلی مرتبط نبوده بلکه هیچ هیچ سابقه اجرایی در ان نداشته چگونه امروز برای کاندید شدن باید سابقه اجرایی در ارکان نظام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
0
2
اصلا مهم نیست رتی بی رای .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
5
0
اگر از ما تامین اجتماعی ها حمایت کند به او رای میدهیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
شماقیمتت خیلی پایینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
1
2
پس معلوم شد این چند روزه چرا اینقدر از عزیزان تامین اجتماعی حمایت میکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
0
5
وقتی نمایندگان واقعی مردم درمجلس حضور نداشته باشندوضع بهترازاین نخواهدشد.احمدی نژادباحربه پوپولیستی کشورراسالهابه قهقرابردومجلس پوپولیستهانیزباسرگرم کردن مردم به بازیهای سیاسی ناشیانه درآینده مردم رابه روزی سیاهتر ازاین خواهد نشاند.
ناشناس
|
Switzerland
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
0
1
توی منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر بااعمال کنترل تردد خودروهای شخصی کارمندان عملا آنها را به سمت استفاده از سرویسهای شرکت هل میدهند که اینکار باعث بیشتر شدن بیماری کرونا قطعا خواهد شد.
تصمیماتی اشتباه که دودش به چشم همه خواهد رفت
رحمن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
1
1
بنام خدا
طرح بسیار خوبی است-
در طرح عدم تابعیت کشورهای خارجی مطرح شده نه سکونت و مثلا تحصیل وتجارت
اتفاقا با اینکار از افراد وامدار کشورهای بیگانه رها می شویم.
در ضمن کی گفته سرزمینی به پهناوری ایران فقط تهران است شما چه می دانید که چه آسان سرافراز و دانایی در سرزمین ریشه دارم ایران بسر می برند...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
0
4
معلوم شد چرا این چند روز در مجلس چرا تصمیمات عام‌المنفعه گرفته میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
4
1
آفتابی ها و دوستانش معلومه سوختگی شأن از کجاست
چقدر شماها دورو و نفاق افکنید
دو تابعیتی ها و گرین کارت دار ها را واقعا نمی شود پست های حساسی داد تا به حال چند نفر از اینها که پست داشتند و بعد از کشور فرار کردند مانند دوست شما دری اصفهانی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
1
9
ورود قالیباف به پاستور یا هر نظامی دیگر اوضاع داخلی و خارجی بسیار از این که هست پیچیده تر می کند
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین