کد خبر: ۹۸۲۶۵۵
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با آفتاب نیوز؛

توافق ایران و آمریکا بدون تابو شکنی ممکن نیست

روس‌ها همواره تلاش کردند تا یک زخم باز به نام برجام باقی بماند و دیپلماسی هسته‌ای مقدم بر دیپلماسی اوکراین نباشد، ما دیدیم که احیای برجام فدای جنگ اوکراین شد/در حال حاضرعربستان و برخی کشور‌های عربی مایل هستند که روند صلح میان ایران و آمریکا پیگیری شود، اگر به یاد داشته باشید در دوره برجام، عربستان در راس کشور‌های قرار داشت که مخالف توافق برجام بود، اما شرایط تغییر کرده است/ به همین دلیل برخی کاسبان تحریم در داخل تلاش دارند تا کشور‌های عربی را از روند توافقات دور کنند، مثلاً عوامل خود را در رسانه‌های مختلف نفوذ می‌دهند تا کشور‌های مثل عربستان را تهدید کنند.
توافق ایران و آمریکا بدون تابو شکنی ممکن نیست
آفتاب‌‌نیوز :

سخنرانی رهبر انقلاب در جمع مسئولان ارشد قوای سه گانه تا حد زیادی تکلیف برخی گروه ها را مشخص کرد، پس از این بیانات حمید رسایی نماینده مجلس مدعی شد که هدفش از حمله به مذاکره کنندگان این بود که دست آنها در امتیازگیری باز‌تر باشد و اصلاً خود عراقچی گفته که از ما انتقاد کنید!  مهدی کوچک زاده دیگر نماینده  اصولگرای مجلس در چرخشی عجیب مدعی شد اصلاً ایران برای امنیت نیازی به بمب هسته‌ای ندارد و علی لاریجانی نباید آن سخنان را در صداوسیما مطرح می‌کرد.

به دست کردن یک انگشتر سفید از سوی رهبر انقلاب نیز واکنش‌های زیادی را در میان طیف مذهبی به دنبال داشت و آنها این مسئله را به عنوان نشانه‌ای برای زمان صلح تفسیر و تاویل کردند.

روند مذاکرات تاریخی مسقط تمام توجه‌ها را به خود معطوف کرده است، روزنامه نیویورک تایمز و رئیس دفتر شکبه العربیه در واشنگتن، مشترکاً مدعی شدند که ترامپ در ماه گذشته مانع از اجرای طرح نخست وزیر اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران شده است.

پس از گمانه‌زنی‌های بسیار و چند رفت و برگشت در نهایت گفته شد که شهر رم محل دور بعدی مذاکرات است، سفر همزمان جی دی ونس معاون رئیس جمهور آمریکا به ایتالیا حساسیت مقامات کشورمان را در پی داشت. البته به ادعای روزنامه واشنگتن پست، ونس برخلاف روبیو وزیر امور خارجه آمریکا در گروهی قرار دارد که مخالف  اقدام نظامی علیه ایران است و معتقد است باید مسیر مذاکرات را در پیش گرفت.

عباس عراقچی نیز اخیراً سفری به مسکو داشت تا نامه رهبر انقلاب را به ولادیمیر پوتین تحویل دهد، در خصوص این تحولات گفتگوی با حشمت الله فلاحت پیشه داشتیم که می‌خوانید!

می‌خواهند امتیاز مذاکرات ایران را در اوکراین نقد کنند.

حشمت الله فلاحت پیشه عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس و کارشناس روابط بین الملل ضمن اشاره به نقش کشور‌های مختلف در روند مذاکرات تهران_واشنگتن به آفتاب نیوز گفت: در طول تاریخ روسیه یک بازه‌ای به نام "خارج نزدیک" تعریف کرده است که شامل کشور‌های مانند اوکراین است که یا از روسیه جدا شده‌اند یا هر اتفاق تاریخی دیگری که در آنها رخ داده، روسیه نیز معمولاً در روابطه بین الملی امتیاز گیری در این کشور‌های اقماری و خارج نزدیک را دنبال می‌کند. اوکراین برای روس‌ها بسیار مهم است و مسکو تلاش دارد تا هر اتفاقی که در عرصه بین الملی رخ می‌دهد، از جمله در بحث مذاکرات ایران، امتیاز آن را در اوکراین نقد کند.

وی افزود: روس‌ها همواره تلاش کردند تا یک زخم باز به نام برجام باقی بماند و دیپلماسی هسته‌ای مقدم بر دیپلماسی اوکراین نباشد، ما دیدیم که احیای برجام فدای جنگ اوکراین شد، روس‌ها نمی‌خواستند توجه و انرژی جهانی تنها معطوف به جنگ اوکراین باشد، در دوره مرحوم رئیسی دو کارگروه در مذاکرات هسته‌ای کار خود را به اتمام رسانده بودند، اما کارگروه سوم که کارگروه اجرا بود با مانع تراشی روس‌ها مواجه شد و ساده لوحی سیاست خارجی ایران نیز باعث شد تا منافع ما فدای منافع روس‌ها شوند.

عربستان برخلاف دوره برجام، موافق توافق و مذاکره ایران و آمریکا است

این  استاد دانشگاه با اشاره به سفر شاهزاده خالد بن سلمان به تهران اظهار کرد: نمی‌توان نادیده گرفت فرصت‌های عالی گذشته که در دسترس بود به خاطر ایفای نقش کاسبان تحریم، همه سوخت شد. با این همه در حال حاضر عربستان و برخی کشور‌های عربی مایل هستند که روند صلح میان ایران و آمریکا پیگیری شود، اگر به یاد داشته باشید در دوره برجام، عربستان در راس کشور‌های قرار داشت که مخالف توافق برجام بود، اما شرایط تغییر کرده است. به نظر می‌رسد خواست دیپلماتیک کشور‌های عربی یک خواست جدی است، به همین دلیل برخی کاسبان تحریم در داخل تلاش دارند تا کشور‌های عربی را از روند توافقات دور کنند، مثلاً عوامل خود را در رسانه‌های مختلف نفوذ می‌دهند تا کشور‌های مثل عربستان را تهدید کنند. در چند روز گذشته دیدیم که با وجود آنکه همه کشور‌های منطقه غیر از اسرائیل از مذاکرات مسقط حمایت کردند، بعد از آن همین عوامل داخلی تلاش کردند مستقیم یا غیرمستقیم، عربستان و دیگر کشور‌ها را تهدید کنند و این خلاف منافع ملی است.

وی گفت: دعوت وزیر دفاع عربستان به عنوان دومین مقام سیاسی آن کشور، نشانگر خواست ایران برای پیشبرد مذاکرات در دل یک سازوکار منطقه‌ای است، تا زمانی که کل کشور‌های منطقه مخالف جنگ باشند، ترامپ نمی‌تواند نظر جنگ‌طلبانه نتانیاهو را تامین کند. به صورت کلی هم معتقدم حصول توافق ایران و آمریکا بدون تابوشکنی ممکن نیست، اسرائیل و روسیه دو تابوی هستند که دو طرف باید از آن عبور کنند. از جمله این تابوشکنی‌های لازم دیگر دیدن و تعریف توافق در دل یک سازوکار امنیت منطقه‌ای است، همچنین دو طرف باید دادن امتیازات جدی و فوری به یکدیگر را در نظر بگیرند، یعنی هم تحریم‌ها به صورت جدی لغو شود و هم ایران ابتکارات راهبردی را در زمینه پایان دادن به بهانه‌ها در حوزه هسته‌ای لحاظ نمایید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین