کد خبر: ۱۰۰۲۹۶۰
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۱
اختصاص ارز به صورت فردی انجام نمی‌شود 

توضیح وزیر صمت درباره بسته حمایتی صنایع

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بسته حمایتی صنایع در زمان جنگ با توجه به اینکه با تاخیر ابلاغ شد زمان اجرای آن تمدید می‌شود.
توضیح وزیر صمت درباره بسته حمایتی صنایع
آفتاب‌‌نیوز :

 محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بسته حمایتی صنایع در زمان جنگ تصویب شد و در آن ایام یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا ترخیص شد، اما با توجه به اینکه این بسته با تاخیر ابلاغ شد زمان اجرای آن تمدید می‌شود.

وی افزود: برای عملیاتی کردن بسته حمایتی این بسته باید تمدید می‌شد. پیگیر بودم که به استان‌ها و دستگاه‌ها ابلاغ شود که اکنون ابلاغ صورت گرفته شده است. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این بسته در راستای حمایت از بنگاه‌های خرد و متوسط است که بیشترین اشتغال در این بنگاه هاست و قابل تمدید برای شرایط عادی است که اتاق بازرگانی می‌تواند این موضوع را پیگیری کند. 

وی تصریح کرد: سال گذشته ۷۰ درصد تسهیلات به بنگاه‌های خرد و متوسط اختصاص یافت و ۳۰ درصد نیز برای بنگاه‌های بزرگ بود امسال نیز این روند ادامه دارد. 

اتابک ادامه داد: همه اصناف، اتاق‌ها و هیات امنای بازار در شرایط جنگ تحمیلی همکاری کردند. واحد‌های خرد در شرایطی تولید کردند که خیلی خطرناک بود. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران یک مرتبه بالاتر در منطقه است، گفت: جایگاه ایران بالا رفته است و باید تولید و چرخه اقتصاد در شرایط بهتری ادامه پیدا کند البته در حال حاضر التهاب در بعضی از کارخانه‌ها برای شرایط فعلی طبیعی است، اما نباید طولانی شود.

اتابک با تاکید بر اینکه بخشی از سیاست‌های تجاری با ارزی گره خورده است گفت: این امر به تجار آسیب وارد کرده است که اکنون با بانک مرکزی این مسایل را مطرح کرده‌ایم. نگاه بانک مرکزی به مساله ارز تاکتیکی است.

وی تاکید کرد: اختصاص ارز به صورت فردی انجام نمی‌شود. موارد باید در کمیته ارزی مورد بررسی قرار گیرد ضمن اینکه برای هر کمیته از اتاق بازرگانی نمایندگان را دعوت خواهیم کرد. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در شرایط جنگی، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا از گمرکات ترخیص شد گفت: رسوب کالا‌ها را پیگیری می‌کنیم و به سرعت از بندر شهید رضایی کالا‌ها را خارج می‌کنیم. 

وی عنوان کرد: باید سامانه‌های وزارت صمت بهبود پیدا کند که قطعی‌ها به خاطر شرایط کنونی و کدهاست.

اتابک با اشاره به خط تولید ماشین آلات دارویی و معدنی گفت: ۲۰ درصد از ماشین آلات معدنی نوسازی شده است که این روند نیز ادامه دارد. 

وی افزود: طرح استراتژیک صنعت کشور چهار ماه است که تدوین شده و اگر اتاق بازرگانی نظری دارد ارائه کنند. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت به افزایش هزینه‌های تولید و تعرفه واردات اشاره کرد و گفت: این کاهش تعرفه‌ای را به خاطر افزایش نرخ ارز محاسبه کرده‌ایم که افزایش یک مرتبه‌ای در حقوق گمرکی اتفاق نیفتد. 

وی عنوان کرد: در بعضی موارد واردات بدون انتقال ارز در شرایط ارزی کنونی نیاز است تا انجام شود. 

اتابک از احیای شورای صادرات خبر داد و گفت: اکنون شورای عالی صادرات جلسه برگزار می‌کند. هر وقت نیاز به برگزاری جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور باشد از سوی اتاق می‌توانند این موضوع را پیگیری کنند. 

وی در خصوص دستگاه‌های ماینر گفت: بسیاری از رمز ارز‌ها با دستگاه‌های قدیمی تولید می‌شد که وزارت نیرو این موارد را جمع آوری می‌کند و از حوزه وزارت صمت خارج شده است. 
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: حتی یک دستگاه رمز ارز که دارای مجوز وزارت صمت بوده، جمع آوری نشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین