محمد سبزهزاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، استقرار توده هوای گرم تا روز چهارشنبه ۸ مرداد، موجب وقوع دمای ۴۹ و ۵۰ درجه و بالاتر در بیشتر نقاط استان خوزستان به جز مناطق مرتفع شرقی و شمالی خواهد شد. همچنین تا اواسط روز دوشنبه ۶ مرداد جریانهای جنوبی، سبب افزایش رطوبت و شرجی در سواحل و مناطق جنوبی و مرکزی و غربی خواهد شد.
سبزهزاری ادامه داد: روز سهشنبه سواحل و مناطق جنوب شرقی و مرکزی استان خوزستان همچنان متاثر از افزایش رطوبت و شرجی خواهند بود. تا روز سهشنبه ۷ مرداد نیز احتمال رگبارهای پراکنده و نقطهای در ارتفاعات استان وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در شبانهروز گذشته امیدیه با ۵۱.۷ و گتوند با ۲۷.۵ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط استان خوزستان گزارش شدهاند. تغییرات دمای اهواز در این مدت بین ۵۰.۲ و ۳۰.۲ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
وضعیت «قرمز» و «نارنجی» هوا در ۱۰ شهر خوزستان
مدیر روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای چهار شهر استان در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» خبر داد.
شهریار عسکری اظهار کرد: براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور در ساعت ۱۰:۰۰ شنبه ۴ مرداد، شاخص کیفیت هوا براساس اندازهگیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در شرکت ملی حفاری اهواز ۱۵۵، نیوساید اهواز ۱۵۸، ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۵۴ و پادادشهر اهواز ۱۶۴، اندیمشک ۱۵۱، رامهرمز ۱۵۸ و ماهشهر ۱۵۴ میکروگرم بر مترمکعب بوده، بنابراین هوای این شهر در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» بوده است.
وی افزود: همچنین این شاخص در دزفول، شوشتر، هویزه، ملاثانی، خرمشهر و بهبهان در وضعیت «ناسالم برای گروههای حساس» و «نارنجی» بوده است.
عسکری بیان کرد: طبق شاخص ۲.۵ میکرون، هوای لالی، گتوند، هفتکل، باغملک و آغاجاری در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در شرایط «پاک» نبوده است.
شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.