آفتابنیوز : آفتاب: محمود بهمنی در حاشیه گردهمایی شرکتهای تعاونی اعتبار آزاد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اقدامات پولشویی در کشور انجام نمیشود، گفت: در این زمینه کنترل برای ما سخت است به نحوی که اگر موسسهای مجوز ندارد ما نمیتوانیم اقدامات آن را رسیدگی کنیم ولی با توجه به تصمیمات اتخاذ شده تعاونیهای اعتباری باید در مهلت مقرر، وضعیت خود را روشن کنند.
رئیس کل بانک مرکزی با هشدار به موسسات و تعاونیهای اعتباری فاقد مجوز، اظهار داشت: در غیر این صورت پس از مهلت مقرر موسسات و تعاونیهای دارای مجوز را اعلام میکنیم و از فعالیت موسسات غیر مجاز نیز جلوگیری به عمل میآید.
وی با اشاره به اینکه مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص ساماندهی این گونه موسسات اجرا خواهد شد و تمدیدی نیز در زمان اعلام شده وجود ندارد، تصریح کرد: آخرین فرصت تعاونیهای اعتبار 2 ماه است تا بتوانند مدارک خود را جمعآوری و پرونده را تکمیل کنند و از این طریق بر اساس سیاستهای نظارتی بانک مرکزی اقدامات خود را دنبال کنند.
بهمنی با اشاره به اینکه هم اکنون برخی از موسسات اعتباری در مرحله موافقت اصولی هستند، به فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: بعد از مهلت مقرر اگر موسسه و یا تعاونی نرخهای مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت نکند اسامی موسسات و بانکهای متخلف را اعلام و درجه آنها را نیز تقلیل میدهیم، ضمن اینکه ناچار خواهیم بود از فعالیت آنها جلوگیری کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه اگر این موسسات بسته سیاستی بانک مرکزی را اجرا نکنند درجه آنها کم خواهد شد، گفت: تعاونیهای اعتباری میتوانند در قالب قرضالحسنه کارگری، کارمندی و یا به صورت موسسه مالی و اعتباری فعالیت کنند که تبدیل شدن به بانک قرضالحسنه آخرین اقدام آنها میتواند محسوب شود.
وی شرایط در نظر گرفته شده برای تعاونیها را شرایط ویژه دانست و با بیان اینکه در آخرین جلسه شورای پول و اعتبار سرمایه موسسات اعتباری و بانکها افزایش یافته است، گفت: بانکهای موجود نیز تا پایان سال فرصت دارند سرمایه اولیه خود را افزایش دهند، در غیر این صورت رتبه آنها به موسسه مالی و اعتباری کاهش خواهد یافت.
بهمنی با بیان اینکه بانکها و موسسات اعتباری که منابع چند 10هزار میلیارد تومانی از مردم گرفتهاند، نمیتوانند با هزار میلیارد تومان فعالیت کنند، گفت: برای دچار نشدن به این شرایط باید کفایت سرمایه خود را رعایت کنند و در این زمینه ابزارهای بانک مرکزی کاملا قانونی است.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص اسکناس 100 هزار ریالی نیز از به جریان افتادن این اسکناسها تا آخر خرداد یا اوایل تیرماه خبر داد و گفت: پس از این مرحله به دنبال مجوز چاپ اسکناس درشتتر خواهیم بود.
وی چاپ اسکناس درشت را باعث کاهش هزینههای امحاء و چاپ اسکناس دانست و در خصوص اینکه آیا وی برای دریافت یارانه انصراف خواهد داد یا خیر نیز، گفت: من برای دریافت یارانه از ابتدا فرم پر نکردهام.
بهمنی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه موسسات مالی و اعتباری و تعاونیها موظف به رعایت بسته سیاستی نظارتی هستند، گفت: اینکه برخی از بانکها هم اکنون با الفاظ بازی میکنند و با بیان اینکه سود بالاتری از سایر بانکها خواهند پرداخت، درست نیست.
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه هیچ بانکی حق ندارد سود علیالحسابی بیشتر از 17 درصد پرداخت کند، گفت: البته در پایان سال بانکها میتوانند حسابهای خود را بررسی کنند و اگر توانسته باشند سود بیشتری کسب کنند، میتوانند آن را با نظارت بانک مرکزی بین مشتریان خود تقسیم کنند که در این رابطه طی روز گذشته کمیتهای را برای بررسی ترازنامه بانکها تعیین کردیم تا از این طریق، مشخص شود آیا سود اعلام شده از سوی بانکها درست است و یا خیر.
این مقام مسئول بانک مرکزی با اشاره به اینکه قانون اصلاح چک هم اکنون توسط قوه قضائیه دنبال میشود، نوسانات نرخ ارز را مربوط به شرایط بازار دانست و گفت: عدهای اعلام میکردند می توانند جلوی نوسانات نرخ ارز را بگیرند در حالی که میبینیم نرخ دلار بالا و یورو نیز پایین آمده است.