هر چه قدر گرم شدن هوا روحیه برخی را پرنشاط میکند، عملکرد بدن عده دیگری را تحت الشعاع قرار میدهد.
با آمدن تابستان، عملکرد سیستم گوارشی بسیاری دچار تغییر شده است. البته که تغییر فصل روی سیستم گوارشی بسیاری از مردم موثر است؛ اما این اثرگذاری در فصل تابستان بیشتر به چشم میخورد.
گرمای شدید هوا باعث شیوع بیماریهای میکروبی و برخی بیماریهای ویروسی شده و انتقال آنها به مواد غذایی مختلف باعث بروز بیماریهای گوارشی در افراد در سنین مختلف میشود.
این روزها برخی افراد در سنین مختلف از جمله جوانان، میانسالان و کودکان با علائم گوارشی همچون دل درد، اسهال و استفراغ و بی حالی شدید و... به مراکز درمانی مختلف مراجعه میکنند. شدت علائم یاد شده در افراد به حدی است که فرد را چند روزی بیحال خانه نشین میکند و نای و توان افراد در چنگال این ویروس شایع قرار میگیرد.
در واقع بدین صورت که با گرم شدن هوا، سیستم دفاعی و دستگاه گوارشی تحت تاثیر افزایش دمای جو قرار گرفته و باعث به وجود آمدن چنین بیماریهایی در بدن میشود. از این رو، رعایت نکات ساده بهداشتی و بهداشت فردی همچون شستشوی دستها به ویپه در زمان استفاده از مواد غذایی یا حضور در مکانهای مختلف عمومی و نیز استفاده از سرویسهای بهداشتی عمومی و ... نقش بسیار موثری در جلوگیری از ابتلا به این بیماری ویروسی دارد.
توجه به رژیم غذایی و رعایت چندین نکته ساده جهت بهبود شرایط بسیار حائز اهمیت است.
ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران در باره شیوع بیماری گوارشی در کشور، بیان کرد: ویروس جدیدی به کشور وارد شده که از خانواده آدنوویروس است و البته به کرونا ارتباطی ندارد.
وی با اشاره به علائم این بیماری ویروسی در کشور افزود: تب، اسهال، استفراغ، درد، و بی حالی از جمله علائم این بیماری ویروسی است.
این متخصص داخلی خاطرنشان کرد: با توجه به فصل تابستان شیوع این بیماری بیشتر میشود و در نتیجه به مردم توصیه میکنیم بهداشت فردی را رعایت کنند.
خسرونیا خاطرنشان کرد: این ویروس از طریق دستهای آلوده به سرعت انتقال پیدا میکند؛ لذا مردم باید دستان خود را مرتب بشویند و هنگام استفاده از سرویسهای بهداشتی عمومی این موضوع را به طور جدی رعایت کنند؛ چرا که دستگیره سرویسهای بهداشتی به خصوص سرویسهای عمومی عامل مهمی در انتقال این بیماری ویروسی است.
رئیس انجمن مختصصان داخلی ایران با اشاره به انتقال ویروس گوارشی از طریق میوههای نشسته، تاکید کرد: مردم میوهها را به خوبی بشویند.
وی با اشاره به دوره این بیماری در افراد، متذکر شد: بیماران مبتلا به این بیماری گوارشی ۳ تا ۴ روز درگیر میشوند و با استراحت و رژیم غذایی مناسب خود به خود بیماری خوب میشود و مزمن نمیشود.
خسرونیا ابراز کرد: اگر فردی مبتلا شد و دچار اسهال و استفراغ شدید بود باید به پزشک مراجعه کند؛ ضمن اینکه افراد دارای بیماریهای خاص و زمینهای، بیماران قلبی و گوارشی بهتر است پس از ابتلا به این علائم بیماری فورا به پزشک مراجعه کنند.