«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه در اولین سالروز سوء قصد به جانش در ایالت پنسیلوانیا، مدعی شد که خلبانهای جنگندههای بی-۲ که در عملیات «چکش نیمهشب» اقدام به حمله متجاوزانه علیه تاسیسات اتمی ایران کرده بودند، به او گفتهاند هیچ یک از دیگر روسای جمهور آمریکا «شجاعت» او را برای صدور فرمان چنین عملیاتی نداشته است.
ترامپ در میانه تجاوزگری رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران با ورود مستقیم به این درگیری، دستور داد که جنگندهای بی-۲ آمریکایی با بمبهای سنگین تاسیسات هستهای اصفهان، نطنز و فردو را بمباران کنند. طبق اعلام مقامات ایران، این تاسیسات آسیب جدی دیدهاند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آنها گزارش نشده است.
با وجود این که ایران هنوز ارزیابی رسمی از میزان خسارات وارده به این تاسیسات را ارائه نکرده، ترامپ ادعا کرده است تاسیسات هستهای ایران «به طور کامل» از بین رفته است. اگرچه حتی پنتاگون نیز در ارزیابی اولیه خود از خسارات این حمله، تنها با گفتن این که این عملیات به اهداف خود دست یافته، دقیقا ادعای ترامپ را تایید نکرده است.
حمله آمریکا به تاسیاست هستهای ایران که تحت نظارت توافق پادمانی ایران با آژانس بینالمللی قرار داشتند، با نقض منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی انجام شد. مقامات بسیاری از کشورها این حمله را ضربهای به نظام منع گسترش تسلیحات اتمی و نقض آشکار منشور سازمان ملل خواندند.
ترامپ در حالی اقدام به همدستی با تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه ایران کرد که حتی جامعه اطلاعاتی آمریکا برخلاف ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدتی پیش از این حمله اعلام کرده بود هیچ شواهدی مبنی بر نزدیک بودن ایران به ساختن یک بمب اتمی وجود ندارد.
در همین راستا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که ایران گزارش جانبدارانه او درباره فعالیتهای هستهای خود را زمینهساز این حمله میداند و اعلام کرده عمل نکردن او به وظایف قانونیاش در حفاظت از تاسیسات تحت نظارت آژانس در ایران را مورد پیگرد قانونی قرار خواهد داد، در گفتوگویی بیان کرد: وظیفه ما این است که واقعیت امر را احراز و ارائه کنیم. این که رهبران کشورها چگونه آن را تعبیر خواهند کرد، به خودشان بستگی دارد. من نمیخواهم آن را قضاوت کنم. این که ایران ممکن است یک سلاح اتمی دشته باشد و این که آن را در اختیار دارد، دو موضوع متفاوتند. اطلاعاتی که ما ارائه کردیم به دلیل این که نشاندهنده برخی احتمالات درباره ساختن بمب اتمی بود، واقعا حساس بود. اما این تعیین نمیکرد که قرار است از این ظرفیت استفاده شود. من یک دیپلمات و مردی صلحطلبم. باور دارم که راهکار همواره مذاکره است. اما این اتفاق نیفتاد.
او تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که ایران کشوری بسیار بزرگ با اقتصادی جدی و ظرفیتهای صنعتی و توانمندیهای قابل توجه در حوزه فناوری است. نمیتوان تمامی اینها را با اقدام نظامی از بین برد.
ایران در عملیات «بشارت فتح» با حمله موشکی به پایگاه «العدید» آمریکا در قطر که بزرگترین پایگاه هوایی این کشور در منطقه است، به این حمله متجاوزانه پاسخ داد.
روزنامه تایمز آو ایندیا در این باره گزارش داد که ترامپ در گفتوگو با خبرنگاران در این باره بیان کرد: با این حمله ما که از دست تسلیحات اتمی در ایران خلاص شدیم، موفقیت بزرگی حاصل شده است. وقتی خلبانها به همراه برخی دیگر از افرادی که در این حمله نقش داشتند، به دفترم آمدند، حرف خیلی جالبی زدند. آنها گفتند ۲۲ سال بود که برای این کار تمرین میکردند، اما هیچ یک از روسای جمهور جرات آن را نداشت که دستور آن را به ما بدهد.
او همچنین با بزرگنمایی این عملیات گفت که «اگر بخواهم از صفر تا ۱۰ امتیازی (به این عملیات) بدهم و ۱۰ بهترین باشد، امتیاز این حمله ۱۵ بود.»
این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هستهای ایران و لغو تحریمهای ایران رخ داد.
رئیسجمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره میکرد، در حالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در ۲۳ خرداد اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.