کد خبر: ۱۰۰۲۶۳۸
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۸

ترکیب طلایی؛ فواید شگفت انگیز زردچوبه و روغن ماهی

زردچوبه و روغن ماهی ترکیبی قدرتمند است که می تواند به روند بهبود و کاهش التهاب در این قسمت ها کمک کند...
ترکیب طلایی؛ فواید شگفت انگیز زردچوبه و روغن ماهی
آفتاب‌‌نیوز :

زردچوبه ادویه‌ای از خانواده زنجبیل و حاوی مقادیر زیادی کورکومین است، در حالی که روغن ماهی مکملی سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ مانند ایکوزاپنتائنویک اسید (ئی پی‌ای) و دوکوزاهگزائنویک اسید (دی اچ‌ای) است. هر دوی این‌ها اغلب به دلیل فواید ترکیبی شان برای سلامتی مصرف می‌شوند.

سلامت قلب شما می‌تواند بهبود یابد

پیش از آغاز یا ترکیب هرگونه مکمل غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

روغن ماهی و کورکومین (جزء اصلی زردچوبه) ممکن است به بهبود برخی عوامل مؤثر بر سلامت قلب کمک کنند.

در یک کارآزمایی بالینی در سال ۲۰۲۴، شرکت کنندگان مبتلا به دیابت به یکی از چهار گروه زیر تقسیم شدند:

روغن ماهی (دو کپسول حاوی ۲۰۰ میلی گرم دی اچ‌ای و ۵۰۰ میلی ئی پی‌ای

نانو-کورکومین، شکلی اصلاح شده از کورکومین (۸۰ میلی گرم)

ترکیبی از روغن ماهی و نانو-کورکومین

دارونما (ماده‌ای بدون اثر درمانی)

به طور کلی، نتایج نشان داد که روغن ماهی و نانو-کورکومین به کاهش سطح کلسترول ال دی ال (کلسترول بد) کمک می‌کنند.

مکمل‌های روغن ماهی همچنین نشان داده‌اند که ضربان قلب را کاهش می‌دهند، اچ دی ال (کلسترول خوب) را افزایش می‌دهند و تری گلیسیرید‌ها را بهبود می‌بخشند. با این حال، برخی مطالعات نشان می‌دهند که افزودن کورکومین به روغن ماهی هیچ مزیت اضافی به این نتایج نمی‌دهد.

در مجموع، مصرف این مکمل ها، چه جداگانه و چه با هم، می‌تواند فوایدی برای سلامت قلب داشته باشد.

عملکرد مغز شما ممکن است تقویت شود

در مطالعه‌ای ۱۶ هفته‌ای، روغن ماهی و کورکومین برخی از نشانگر‌های عملکرد مغز را بهبود بخشیدند.

در مقایسه با دارونما، مکمل‌های روغن ماهی سرعت پردازش را بهبود بخشیدند، به ویژه در مردان میانسال تا مسن. در مقایسه با دارونما، کورکومین بهبود در آزمون حافظه کاری، به ویژه آزمون حافظه کلامی در مردان را نشان داد.

در حالی که هم روغن ماهی و هم کورکومین اثرات مستقلی بر عملکرد شناختی داشتند، به نظر نمی‌رسد ترکیب آنها منجر به مزایای اضافی شده باشد. از آنجا که این اثرات عمدتاً در مردان بود، نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند که کارآزمایی‌های بالینی بیشتری برای درک تفاوت‌های پاسخ بین جنسیت‌ها ضروری است.

ممکن است کنترل قند خون بهتری داشته باشید

در مطالعه‌ای کوچک در سال ۲۰۱۸، ۱۶ داوطلب به طور تصادفی به یکی از گروه‌های زیر قبل از یک وعده صبحانه استاندارد اختصاص داده شدند:

روغن ماهی (۱.۲ گرم اسید‌های چرب غیراشباع چندگانه امگا ۳ با زنجیره بلند)

کورکومین (۱۸۰ میلی گرم)

ترکیبی از روغن ماهی و کورکومین

دارونما

داوطلبان چهار روز آزمایش داشتند که هر یک با دوره‌های یک هفته‌ای بدون مداخله از هم جدا شده بودند. در روز آزمایش، محققان سطوح گلوکز (قند) خون، انسولین و تری گلیسیرید را در فواصل زمانی مشخص تا ۱۲۰ دقیقه پس از غذا اندازه گیری کردند.

در مقایسه با زمان آغاز مطالعه در ۶۰ دقیقه، سطوح گلوکز پس از غذا در گروه‌های کورکومین و ترکیبی پایین‌تر بود. در مقایسه با دارونما، این تغییر در سطوح گلوکز خون برای روغن ماهی به تنهایی مشاهده نشد. تغییر در سطوح انسولین پس از غذا نیز در گروه‌های کورکومین و ترکیبی در مقایسه با دارونما کمتر بود.

التهاب در بدن شما ممکن است کاهش یابد

مطالعه‌ای ۱۲ هفته‌ای که مکمل روغن ماهی و نانو-کورکومین را در افراد مبتلا به دیابت ارزیابی کرد، نشان داد که ترکیب این دو ممکن است التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. استرس اکسیداتیو زمانی رخ می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های طبیعی کافی در بدن شما برای حمله به مولکول‌های ناپایدار معروف به رادیکال‌های آزاد وجود ندارد.

شرکت کنندگان یا روغن ماهی (۲۰۰ میلی گرم دی اچ‌ای و ۵۰۰ میلی گرم ئی پی‌ای) یا نانو-کورکومین (۸۰۰ میلی گرم)، ترکیبی از هر دو، یا دارونما را مصرف کردند.

کسانی که مکمل ترکیبی را مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در سطح پروتئین واکنشی C (سی آر پی) داشتند. سطوح سی آر پی معمولاً در پاسخ به التهاب افزایش می‌یابد.

ممکن است درد یا سفتی مفاصل کمتری را تجربه کنید

روغن ماهی همچنین نشان داده است که درد مرتبط با استئوآرتریت را کاهش می‌دهد. این یک بیماری دژنراتیو مفصلی است که باعث درد، سفتی و التهاب می‌شود. مطالعه‌ای ۱۶ هفته‌ای نشان داد که مصرف مکمل‌های روغن ماهی در مقایسه با دارونما، درد استئوآرتریت را کاهش می‌دهد. کورکومین، با یا بدون روغن ماهی، هیچ مزیت اضافی نداشت.

آیا مصرف زردچوبه و روغن ماهی بی خطر است؟

در برخی کارآزمایی‌های بالینی که زردچوبه و روغن ماهی را مورد مطالعه قرار دادند، بیشتر عوارض جانبی مربوط به سیستم گوارش بود. نمونه‌ها عبارتند از:

نفخ

یبوست

سوء هاضمه

حالت تهوع

عوارض جانبی از نظر آماری بین گروه‌های مختلف، از جمله دارونما، معنی دار نبودند.

مصرف زردچوبه به تنهایی، ممکن است عوارض زیر را ایجاد کند:

خارش و کهیر هنگام استفاده روی پوست

یبوست

اسهال

سوزش سر دل

حالت تهوع و استفراغ

ناراحتی معده

آسیب کبدی

عوارض جانبی روغن ماهی معمولاً خفیف هستند و می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

بوی بد دهان

اسهال

سردرد

سوزش سر دل

حالت تهوع

عرق بدبو

هنگام مصرف امگا ۳، مهم است که نسبت متعادلی از چربی‌های امگا ۳ به امگا ۶ را در رژیم غذایی خود حفظ کنید — ایده آل بین ۱:۱ و ۱:۴ — تا از سلامت کلی حمایت کرده و خطر برخی شرایط را کاهش دهید.

نکات کلیدی

برخی مطالعات نشان می‌دهند که روغن ماهی و زردچوبه می‌توانند برای سلامت قلب، عملکرد مغز، التهاب و قند خون مفید باشند. با این حال، به طور کلی، بسیاری از مطالعات کوچک و کوتاه مدت بوده‌اند.

مطالعات با کیفیت بالا و طولانی مدت اضافی با شرکت کنندگان بیشتر هنوز برای درک بهتر اثرات احتمالی ترکیب روغن ماهی و کورکومین ضروری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین