کد خبر: ۱۰۰۳۱۷
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۵
در خطبه اول نماز جمعه شمیرانات

محسن دعاگو: برخورد گزینشی با ناهنجاری فرهنگی، بسترساز گسترش گناه‌کاری است

پیام اجرای قانون، دادگری و بیدادستیزی است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: امام جمعه شمیرانات تاکید کرد: برخورد گزینشی با ناهنجاری فرهنگی، بسترساز گسترش گناه‌کاری است. 

حجت الاسلام محسن دعاگو در خطبه اول نماز جمعه شمیرانات با توجه به مناسبت‌های آینده، ولادت حضرت زهرا(س) را تبریک گفت و با گرامی‌داشت رحلت حضرت امام خمینی(ره) با اشاره به موضوع آسیب‌شناسی فرهنگی در حوزه‌های فرهنگ دینی و ملی، اظهار داشت: فرهنگ به لحاظ گستره و نقش‌آفرینی ویژه در سیاست، اقتصاد و مناسبات اجتماعی از بالاترین اهمیت و برترین اولویت برخوردار است. 

وی افزود: ناهنجاری‌های فرهنگی در بستر ناآگاهی، تجری بر آفریدگار هستی و به انگیزه‌های سیاسی پدیدار می‌شود. 
عده‌ای از گناه بودن منش و کنش خویش ناآگاهند، گروهی به انگیزه گناه‌کاری به آلودگی می‌گرایند و بخشی از گناه‌کاران، ریاکاری و تظاهر به دینداری را در شخصیت سیاسی منفور، مبنای گناه‌کاری قرار می‌دهند و ناهنجاری‌های فرهنگی را در تقابلات سیاسی سازماندهی می‌کنند. 

دعاگو برخوردهای موسمی و مقطعی با گناه‌کاری و قانون‌شکنی را مخالف موازین قانونی، آموزه‌های دینی و مصالح فرهنگی دانست و افزود: جامعه اسلامی از ناهنجاری‌های رایج فرهنگی و عادی‌سازی معصیت‌کاری و گناهان بزرگ فرهنگی مانند دروغ، توهین، تهمت، غیبت، رشوه‌خواری، پارتی‌بازی، مفاسد اقتصادی، بی‌حجابی و ناهنجاری‌های جنسی رنج می‌برد. برخورد موسمی با گناهان رایج و بی‌توجهی به اولویت‌بندی براساس اهمیت، حساسیت، نقش تخریبی و بزرگ و کوچکی در نگاه دینی، یکی از مشکلات بزرگ فرهنگی است. 

خطیب جمعه شهرستان شمیرانات برخورد گزینشی، موسمی و نمایشی با ناهنجاری‌های فرهنگی را شفاف‌ترین ناهنجاری و نارواترین گناهکاری توصیف کرد و گفت: در شرایطی که آراستگی جامعه دینی به منش‌های الهی و پاکسازی جامعه از ناهنجاری‌های فرهنگی بهترین بستر ارزشمند انسان‌سازی است، برخورد گزینشی با گناهکاری و ناهنجاری فرهنگی، بسترساز گسترش ناهنجاری و گناهکاری است. مبارزه با همه گناهان رایج در عرصه‌های گویش، منش، کنش و قانون در چارچوب موازین قانونی، وظیفه دینی، رسالت ملی، اقتضای دینداری و آراستگی اقشارمردمی به ملیت ایرانی است. 

عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز برخوردهای موسمی، فراقانونی و زاویه‌دار با مبانی شرعی و موازین قانونی را آفرینش ناهنجاری و تباه و سیاه‌سازی عرصه‌های فرهنگی دانست و گفت: پیام اجرای قانون، دادگری و بیدادستیزی است. هیچ فرد و گروهی به هیچ بهانه‌ای و در هیچ شرایطی حق ندارد از موازین قانونی فراتر رود و احقاق حقوق فرد، گروه، ملت و حکومت را با گزینه‌های فراقانونی و تندروی‌های فرهنگی و سیاسی پیگیری نماید. اندیشه همگانی، اجرای قانون را بر می‌تابد و تندروی‌های بی‌مبنا را از هیچ جناح و جریانی نمی‌پذیرد. 

وی ارزیابی اسلام، نظام، قانون اساسی با عملکرد مسئولین فرهنگی و سیاسی را نارواترین خطاکاری و بزرگترین جفاگرایی نامیده گفت: انسان‌ها در جایگاه معرف و مبین ارزشها و مکتب‌ها از منزلتی ویژه برخوردارند. هیچ شخص، شخصیت و هیچ جبهه و گروهی معادل اسلام، نظام و قانون اساسی نیستند. ارزیابی آئین مدنی و میثاق‌های ملی با عملکرد مدعیان وفاداری و فداکاری با منطق و خردانسانی سازگار نیست، باید همه ناظران فرهنگی و سیاسی از ناهنجارگرایی برخی متصدیان و مجریان به خطاشناسی و خطاگریزی بگرایند و به ارزش‌های متقابل با ضدارزش‌های برگزیده، آراسته گردند. 

دعاگو حجاب اسلامی را آراسته‌سازی جامعه اسلامی به پاکیزگی، زیباترین نماد اسلامیت نظام و مظهر دین‌گرایی و قانون‌پذیری ملت ارزشمند و انقلابی دانست و گفت: پوشش اسلامی برای مردان و زنان و نگاه‌های آراسته به پاکیزگی در مناسبات خانوادگی و اجتماعی از پیام‌های شفاف آئین مدنی است. کسانی‌که حوزه حجاب و نگاه را به گناهکاری می‌آلایند، از ضریب امنیت و سلامت جامعه می‌کاهند. فرهنگ قانون‌گرایی و قانون‌پذیریشان را زیرسئوال می‌برند و به‌جای نقش‌آفرینی در آرامش و آسایش ملی، به ناامن‌سازان مدعی و مدعیان آلوده به ناهنجاری تبدیل می‌شوند و در عرصه‌های رشد و شکوفایی فرهنگی به مانع‌تراشی می‌پردازند. 

خطیب جمعه شهرستان شمیرانات در خطبه دوم به تحلیل تحولات سیاسی روز تحت عنوان آخرین بیانیه هسته‌ای از نگاه نقد و تحلیل سیاسی پرداخت و اظهار داشت: سیاست‌مداران غربی برای در انحصارگرفتن انرژی هسته‌ای و پایدارسازی تهدیدات هسته‌ای در برابر ایران و جهان اسلام، آراستگی ایران را به فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای برنمی‌تابند، تعلیق غنی‌سازی و توقف کامل فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را در اندیشه دارند، بی‌هیچ دلیلی جمهوری اسلامی را به برنامه‌ریزی ساخت سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند و غیرقابل اعتمادبودن ایران را در همه تریبونهای تبلیغاتیشان ادعا می کنند. 

دعاگو ادعای بی‌اعتمادی و نگرانی از تولید سلاح هسته‌ای را زشت‌ترین توطئه بی‌مبنای سیاسی برای محروم‌سازی ایران اسلامی از فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای نامید و اضافه کرد: قدرت‌های استکباری، اهداف راهبردیشان در برابر ایران و جهان اسلام را برگزیدند، جهان اسلام را ناتوان و تسلیم توطئه‌هایشان می‌خواهند و با گسترش حوزه نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و پروژه‌های شفاف اعتمادسازی هرگز قانع نمی‌شوند. قدرت‌های هسته‌ای و سیاستمداران صهیونیستی هرگز به معاهده ان‌پی‌تی وفادار نبودند و در هیچ شرایطی با ایران و جهان اسلام براساس تعهدات بین‌المللی‌شان عمل نکردند. 

وی جبهه استکبار و ارتجاع غرب در مقابل جمهوری اسلامی را جبهه فتنه‌سازی، توطئه‌پردازی و سازماندهی فشارهای مستمر سیاسی و اقتصادی دانست و افزود: در پرونده هسته‌ای ایران توسط گروه وین «آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس» و 1+5 ، فتنه‌سازی و توطئه‌پردازی می‌شد و آهنگ تحریم‌های اقتصادی و فشارهای سیاسی هرگز با توقف و کاهش روبرو نشد. ابتکار جمهوری اسلامی برای خارج‌سازی پرونده هسته‌ای از نقش‌آفرینی محوری کشورهای غربی به حوزه نقش‌آفرینی اعضای جنبش عدم‌تعهد، پیروزی غیرقابل انکار سیاسی است و ایران را در جبهه سیاسی فعال و غرب را منفعل ساخت. 

دعاگو بیانیه تهران را پروژه خلع‌سلاح سیاسی، سیاستمداران غربی و اعتمادجویان جامعه بین‌المللی تحلیل کرد و گفت: بیانیه هسته‌ای تهران، پرونده فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را از فشار بدبینان سیاسی، مدعیان بی‌اعتمادی و دشمنان سوگندخورده جمهوری اسلامی نجات داد، پروژه اعتمادسازی را در 118 کشور عضو جنبش عدم‌تعهد و افکارعمومی جامعه جهانی با موفقیت کامل سازماندهی کرد، قطعنامه پیشنهادی جدید برای تحریم سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی را با بن‌بست مواجه ساخت و بستر دفاع منطقی قدرتهای رقیب غرب از جمهوری اسلامی را فراهم نمود. 

وی ادامه داد: ترکیه پاداش سیاسی حمایت هوشمندانه از انقلاب فلسطین را دریافت کرد و با نقش‌آفرینی در امانت‌پذیری و مبادله سوخت هسته‌ای از اعتبار جهان اسلامی و بین‌المللی بهتری برخوردار گردید. بیانیه تهران فرصتی ارزشمند برای پیشبرد فن‌آوری هسته‌ای جمهوری اسلامی فراهم کرد و کشورهای موسوم به 1+5 و گروه وین را در آزمونی اجتناب‌ناپذیر، سخت و حساس گرفتار ساخت. 

امام جمعه شهرستان شمیرانات مبادله سوخت هسته‌ای در کشور خارجی و با فاصله زمان طولانی را از نقاط ضعف بیانیه تهران توصیف نموده گفت: پذیرش مبادله برای کشوری که مدعی قدرت تولید اورانیوم 20 درصدی است، مبادله در یک کشور خارجی، بی‌توجهی به گزینه خرید سوخت هسته‌ای برمبنای معاهده ان‌پی‌تی، زمان نامتناسب یکسال برای مبادله سوختی که همه اعضای دائم شورای امنیت و مدعیان اصلی انرژی صلح‌آمیز ایران اسلامی دراختیار دارند از نقاط ضعف بیانیه تهران است. که در کنار نقاط قوت برجسته آن مورد توجه افکارعمومی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین