آفتابنیوز : آفتاب: مهندس میرحسین موسوی در دیدار جمعی از زندانیان قبلاز انقلاب، گفت: منکر اشکالات آن دوران نیست چه اینکه «هیچ نظامی بدون اشکال نیست».
نخست وزیر امام(ره) با اشاره به نزدیکی ایام رحلت امام خمینی تشییع جنازه بینظیر و تاریخی ایشان که میلیونها نفر در آن حضور داشتند را نشانی از پشتیبانی یک ملت از انقلاب و آنچه که در ۱۰ سال اول انقلاب افتاد دانست و گفت: بدون اینکه بخواهیم برخی اشکالات را نادیده بگیریم اما این موضوع نشانی از تحقق بسیاری از ارزشها بود.
به گزارش برخی از سایتهای خبری، مدیر اجرایی کشور در دوران ۸ سال دفاع مقدس گفت: همیشه نظامهای مختلف یکسری شاخصها را برای بیان موفقیت خود ارائه میدهند. مثل تولید ناخالص ملی، تولیدثروت و یا در ابعاد غیر مادی مانند تحصیلات، شاخص کرامت انسانی و… که کم و زیاد آن معنادار است و درجای خود قابل بحث. ابتدای جنگ خیل عظیم انسانهای نورانی و ایثارگر که انقلاب برای ما به ارمغان آورده بود شاخص و نشانهای بر حقانیت نظام ما بود. جبههها را همیشه نشان حقانیت راه خود میدانستیم و نیز علامتی از اینکه نظام در راستای آرمان هایش موفق بوده است. اما متاسفانه در این سالهای اخیر نیز مشکلات بسیار اساسی پیدا کرده ایم به گونهای که امروز نمیتوانیم جواب نسل جوان را بدهیم.
موسوی در تشریح فضای قبل از انقلاب با ذکر مثالی گفت: پیش از انقلاب آزادی نبود. عناوین کتابهای چاپی و کتابهای اساسی بسیار کم بود و به صورت زیرزمینی دست به دست میچرخید. اما پس از انقلاب نمایشگاه کتاب برپا شد تا نشان داده شود این نظام، معتقد به برخورد اندیشههاست و به واقع یک انقلاب فرهنگی شکل گرفته است. اما در نمایشگاه کتاب امسال غرفه کتابهای شهید بهشتی که خود از پایهگزاران نظام هست را حذف کردند.
مهندس موسوی، خاطرنشان کرد: تکصدایی خود منجر به استبداد و دیکتاتوری میشود و هیچکس نیست که نداند اضافه بر استبداد و دیکتاتوری تک صدایی مهمترین عامل بازدارنده توسعه است.
میرحسین موسوی تاکید کرد: آنچه اکنون میبینیم سیاستهایی است که شفافیت و گردش آزاد اطلاعات را هدف گرفته است و اگر اندیشه آزاد نباشد در فضای تکصدایی این مسایل طبیعی است.
مهندس موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان نسبت جنبش سبز و آرمانهای انقلاب پرداخت و گفت: جنبش سبز برای آزادی و عدالت است. عدالت برای مردمی که انقلاب کردند و کشور با همه تنوع قومیتها، فرهنگها و زبانهای مختلف مال آنها است و عدالت در وجوه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جزئی از حقوق آنهاست. و نیز آزادی که از آرمانهای ما بود و اگر نباشد حقوق مردم پایمال میشود. هم نخواهد رسید.
وی طلب آزادی و عدالت را یک مطالبه جدی عنوان کرد و گفت: جنبش سبز یک جریان ادامهدار است. چرا که مطالبات برآمده از نیازهای واقعی و انسانی ملت ما را دارد. این جنبش یک جنبش 4 فصل است. تجدید حیات میکند، در شکل های مختلف ظاهر میشود. اینطور نیست که برای یک مقطع کوچک باشد و یا ارتباطی به شخص خاص داشته باشد بلکه برآمده از نیازهای ملت ما و در موازات مبارزات طولانی ملت برای نیل به آزادی و عدالت است.
موسوی شعارها و اهداف جنبش سبز را ساده و روشن دانست و گفت: زمانی که میگوییم قانون اساسی مسأله روشن است، وقتی میگوییم دروغ و فساد نباشد و عدالت باشد مسأله روشن است. بهطور قطع گسترش آگاهی بزرگترین ابزار جنبش است. ما با کسی نمیخواهیم دعوا کنیم. تنها از حقوق خود دفاع میکنیم و ابزارمان همان آگاهیرسانی به مردم است و جلوی کسی را هم سد نمیکنیم. آنها میتوانند تبلیغ کنند که ما درست نمیگوییم. ما انتظار نداریم که آنها جوانمردانه عمل کنند.
موسوی گفت: در هنگامه انتخابات یکی از مهمترین و با نفوذترین پوستر هایی که چاپ شد، پوستر «دروغ ممنوع» بود. بنده اولین بار آن را در تهران دیدم و به فاصله ۲۴ ساعت در یک منطقه دوردست کشور مشاهده کردم چرا که شعار ملموس و مطالبه جدی همه مردم بود.
میرحسین موسوی این بار هم از آگاهی و ضرورت آگاهی بخشی گفت و تاکید کرد: امروز هیچ رسانهای حتی در سطح مجازی نیست که در اختیار ما باشد و از فیلترینگ در امان مانده باشد. باید در حد خود در گسترش آگاهیهای سیاسی، اجتماعی تلاش کند حتی با گفتن یک نکته در جمع کوچک.
میرحسین موسوی کانونهای گسترش آگاهی را برشمرد: از محیط خانواده گرفته تا جمع دوستان و اقوام، و در میان اقشار و استانهای مختلف آگاهی را گسترش دهیم. جنبش سبز هدف پیچیدهای ندارد؛ ما فساد و دروغ را نمیخواهیم، میخواهیم مردم احترام داشته باشند، قوه قضاییه درستی داشته باشیم.
موسوی بیان کرد: ما چقدر فرصت داشتیم در ماه رمضان و عیدهای مذهبی و ملّی اعلام کنیم که جدای از گذشتهها آزادانه به اصول بازگردیم. این خود به خود مردم را خوشبین میکرد.
وی تصریح کرد: کهریزک یک مسأله ملی است و به همین دلیل باید تمام بحثهایی که در خصوص کهریزک میشود جلوی چشم مردم گفته شود تا تکرار نشود و بعدا مردم هم قانع شوند که عدالت اجرا شده است. همین نتیجه مبهمی که اعلام کردند و ۳ نفر را به قصاص محکوم کردند بگویند این سه نفر چه کسانی هستند و چه ارتباطی با افرادی دارند که اسامیشان در مجلس برده شد.
موسوی گفت: مردم مبارزه کردهاند. خون دل خوردهاند تا به عدالت و آزادی برسند تا استبداد و خودرایی نباشد. تا مناصب و منزلتها در حال گردش باشد تا هرکس در هرجا وظایفی دارد در مقابل مردم پاسخگو باشد.
میر حسین موسوی خطاب به زندانیان پیش از انقلاب افزود: وضعیت رسانهای و گردش آزاد اخبار و اطلاعات در جهان، نسبت به دورهای که شما در زندان بودهاید بسیار متفاوت است. اول صبح با رجوع به چند سایت میتوان تمامی اخبار را دریافت کرد. قبلا اطلاعیهها با چه دردسری این دست و آن دست میشد و بعضا چه خساراتی هم داشت و تنها به دست عده معدودی میرسید. ماهوارهها و فضای بینالمللی و ارتباطات هم به همین ترتیب موثراند.
به گفته نخست وزیر زمان دفاع مقدس ،در چنین فضایی رفتن به سمت الگوها و چهارچوبهایی که عقلا عدم کارآمدی آنها روشن بوده جای تعجب و تأسف دارد.
موسوی در پایان گفت: کشور با آزادی و عدالت اداره میشود.