کد خبر: ۱۰۰۳۵۸
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۷
در اولین نشست خبری خود در سال جدید

علی لاریجانی: حوادث پس از انتخابات آسیب به حیثیت کشور بود؛ با رفتارهای تنگ‌نظرانه نمی‌توان کشور را اداره کرد

اراده‌ای برای جلوگیری فعالیت‌های سیاسی از سوی نظام وجود ندارد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس تاکید کرد: اراده‌ای برای جلوگیری فعالیت‌های سیاسی از سوی نظام وجود ندارد. 

علی لاریجانی در اولین نشست خبری خود در سال جدید در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه گفته می‌شود برخی معتقدند جریان اصلاح‌طلب از ساحت سیاسی کشور حذف شده است و با دستگیری و محکومیت شماری از فعالان سیاسی این جناح جریان اصلاحات منزوی شده است؛ آیا این مسأله را قبول دارید و اینکه آیا کشور نیازمند شکل‌گیری جریان سوم است یا خیر اظهار داشت: اینکه افراد از چارچوب‌های قانونی عبور کنند و قوه قضائیه آنها را مجازات کند باید درباره همه گروه‌ها صادق باشد و نباید به شکل گزینشی رفتار کرد. 

وی افزود: حوادث پس از انتخابات را نظام با صبر و تانی برخورد کرد و صحبت‌هایی شد که قضایا به اینگونه رفتارهای قضایی نینجامد اما به آنها توجهی نشد ولی اراده‌ای وجود ندارد که نظام جلوی فعالیت‌های سیاسی را بگیرد و اگر کسانی به دنبال فعالیت سیاسی باشند و دنبال دعوا نباشند نظام به دنبال کنار گذاشتن آنها نیست البته کاری به برخی تنگ‌نظری‌ها ندارم ولی قانون هم باید رعایت شود. 

رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد مصوبه مجلس در زمینه افزایش کیفیت خودروهای داخلی گفت: سقل کار مجلس بر افزایش کیفیت خودروهای داخلی است و اینکه افزایش خودرو در داخل وجود دارد یک آورده است اما باید بر استانداردهای خودرو نظارت شود که این امر باعث می‌شود آرام‌آرام کیفیت خودرو بالا رود. 

لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال روزنامه تهران امروز در مورد تجمیع انتخابات شوراها و ریاست‌جمهوری با بیان اینکه مصوبه مجمع یک سیاست کلی است یادآور شد: هنوز این مصوبه مراحل نهایی را نگذرانده اما در موضوع میان مجلس و شورای نگهبان مجمع تشخیص حکومت کرد و این دوره شوراها بیش از دو سال عمر خواهد داشت که پیشنهاد آقای چمران هم این بود که انتخابات شوراها دو سال و نیم عقب بیافتد اما این کار اشکالاتی دارد و ما مقید هستیم که حق مردم رعایت شود اما از طرف دیگر برگزاری انتخابات هزینه زیادی را بر کشور بار می‌کند و اگر مجلس تعویق انتخابات شوراها نیز بپذیرد به خاطر بار کردن هزینه زیاد بر مردم است وگرنه قبول داریم که شرکت در انتخابات حق مردم است. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه آیا خصوصی کردن بعضی بخش‌های مجلس مانند خبرگزاری خانه ملت زمینه‌سازی برای حضور شما در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری است گفت: این هم از امور عجیب و غریب روزگار است و من هیچ دلیلی برای ورود به این صحنه ندارم اما این حرف‌ها موضوعات لاینفعی را برای کشور به وجود آورده است و اینکه مجلس راه‌های بهینه پیدا کند تا در همه بخش‌ها به سمت کم شدن هزینه‌ها گام برداریم بهتر است. 

رئیس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه خبر مبنی بر اینکه پیشنهاد شما در مورد آرایش سیاسی جدید در کشور و ریزش‌ها و رویش‌ها چیست با بیان اینکه آرزوی ماست که همه مردم و جریانات سیاسی با احساس مسوولیت در قبال سرنوشت ایران و انقلاب اسلامی و رهبری فعالیت سیاسی داشته باشند، تصریح کرد: گاهی تعجب می‌کنم که افراط و تفریط‌های انجام می‌شود که در چارچوب رفتار رهبری و ناصحان کشور نیست زیرا دنبال تختئه و تخریب افراد بودن به نفع کشور نیست و به هر مناسبتی نباید واقعه‌ای را مبدا انقلاب بدانیم در حالی که مبدا انقلاب روشن است و پایبند بودن به نظام و قانون اساسی، صادقانه عمل کردن و عمل به پیام و وصیت‌نامه امام و شهدا منشورهای حرکت کشور است و در سایر امور نظرات متفاوتی می‌تواند وجود داشته باشد. 

وی ادامه داد: پنجه‌کشی کردن در کشور مهم نیست اما هر ناصحی که سخن می‌گوید کسانی که نانشان در دعواست آن را به دعوا تبدیل می‌کنند همانطور که حوادث پس از انتخابات آسیب به حیثیت کشور بود در عین حال عده‌ای هم می‌خواهند صف‌کشی جدیدی ایجاد کنند تا میدان‌داری کنند در حالی که رفتار مکتبی و معنادار صحیح است و لذا اگر اصولگرایی بخواهد تعریف شود بر مبنای قانون اساسی،‌ نگاه نافذ رهبری، نظرات امام و راه شهداست و با رفتارهای تنگ‌نظرانه نمی‌توان کشور را اداره کرد. 

وی با اشاره به سعه صدر بزرگان انقلاب یادآور شد: مرحوم مطهری بر سر قضیه حسینیه ارشاد اختلاف زیادی با دکتر شریعتی داشت که آقای میناچی هم در آن موثر بود اما پس از انقلاب شهید مطهری او را به شورای انقلاب آورد و وقتی از ایشان دلیل این امر را پرسیدم پاسخ دادندکه می‌خواهیم ایشان بماند تا شاید بتواند کاری انجام دهد لذا اصول انقلاب به گونه‌ای است که همه می‌توانند در کشور کار کنند و اتهام‌زنی و تخریب منشای درستی برای کشور نبوده و مطابق با راه شهدا نیست و نوعی کوچک فکری است. 

لاریجانی تاکید کرد: راهنمایی‌های امام و رهبری باید هدایت‌گر باشد و همه در این چهارچوب‌ها دخالت و حضور داشته باشند. 

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد موضع ایران و کشورهای عربی در قبال جزایر سه‌گانه با روشن خواندن این موضوع گفت: ما اسناد متقن در مورد تعلق جزایر سه گانه به ایران داریم و اینکه برخی کشورهای منطقه خواستار میانجی‌گری در این مورد بودند در حالی مطرح شد که هنوز مذاکرات دو طرفه‌ای در این مورد انجام نشده است. 

لاریجانی همچنین نظر مجلس در مورد قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اظهار داشت: تلاش مجلس برای حل مسأله نشان داد که می‌خواهد این قانون در اسرع وقت انجام نشود تا یکباره فشاری به مردم وارد نیاید و الان احساس می‌کنیم که آمادگی‌ها در دولت برای اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها کم‌کم در حال ایجاد شدن است ولی به نظر ما این آمادگی‌ها باید توسط دولت به زودی به وجود آید و کمیسیون مربوطه مجلس در بحث نظارت فعال است. 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری تاکید کرد: ایجاد درآمد 20 هزار میلیارد تومانی توسط دولت نباید سریع باشد و ما با این مسأله مخالفیم. 

رئیس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه پول در مورد قرارداد 10 میلیارد دلاری سپاه در زمینه نفت و نظر مجلس در مورد نظامی‌سازی اقتصاد تصریح کرد: نمی‌دانم با ساختار سپاه چقدر آشنا هستید اما بخش سپاه که کارهای اقتصادی انجام می‌دهد بخش خدماتی آن است و بخش نظامی جای خود را دارد بخش خدماتی در زمان صلح معطل می‌ماند و در همه‌جای جهان در این دوره‌ها از نیروهای نظامی در فعال‌های اقتصادی اضافه می‌شود زیرا هم به نفع اقتصاد کشور است و هم آن بخش فلج نمی‌شود اما خطر این مسأله در صورتی است که آن بخش نظامی به بخش خصوصی مجال ندهد و من به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا هم گفتم که شما نباید رقیب آنها باشید لذا این نگاه حتما درست است که قرارگاه‌ها نباید مانع فعالیت‌های اقتصادی باشند و اگر کار آنها بسترساز باشد می‌تواند پروژه‌های بزرگ را تقسیم‌بندی کند. 

لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری در مورد مصوبات مجلس در زمینه امر به معروف و نهی از منکر یادآور شد: مجلس در این زمینه مصوبه‌ای را داشت که دارای جنبه‌های شخصی و حکومتی بود و لذا این کار در دستور کار اجراست و نباید در آن تعلل کرد. 

لاریجانی در پاسخ به سئوال جام جم مبنی بر اینکه گفته می‌شود در انتخابات هیات رئیسه 44 رای سفید به شما داده شد، این آراء سفید از طرف چه کسی بود و آیا شما هم جزو کسانی بودید که به خاطر رفتار برخی اصولگرایان به فراکسیون روحانیون شکایت کرده بودید؟، اظهار داشت: این موضوع را خیلی مهم نمی‌دانم و آنقدر دغدغه‌ای برای کشور نیست و موضوعات مهمی مانند هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور وجود دارد بنابراین وقتمان را نباید زیاد تلف کنیم اما اینکه اصول تشکیلاتی را باید رعایت کنیم امر صحیحی است و ضمن تشکر از باهنر به دلیل نامزد نشدن تابع تصمیمات تشکیلات بودن را مدنیت می‌دانیم که نشانه بلوغ سیاسی در کشور است. 

وی ادامه داد: از رای جمعی نمایندگان به خودم تشکر می‌کنم که این رای مسئولیتی را برای نظارت و تقنین نافذتر ایجاد می‌کند. 

رئیس مجلس در پاسخ به سئوال دیگری در مورد بیانیه تهران و همکاری‌های ایران و روسیه گفت: من نشنیده‌ام که کسی به دنبال قانونی کردن بیانیه تهران باشد زیرا این بیانیه پیشنهادی است که باید بررسی شود و تصویب آن در مجلس وجهی ندارد. همچنین بعد از مذاکرات لاوروف متکی و رئیس شورای امنیت روسیه با جلیلی مسائل بین دو کشور مشخص شد و دو طرف موضوعات را باید جدی بگیرند و روی مسائلی مانند امنیت، نیروگاه بوشهر و تروریسم دقت بیشتری کنند که منافع دو طرف را می‌تواند تامین کند. 

لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد ارزیابی‌اش از اجلاس خلع سلاح واشنگتن با بیان اینکه این کنفرانس نقاط ضعف و قوتی داشت، تصریح کرد: عدم تعیین زمان‌بندی برای خلع سلاح هسته‌ای نقطه ضعف این اجلاس بود و در مسأله رژیم صهیونیستی هم هیچ الزامی برای خلع سلاح قید نشد زیرا وقتی رژیمی معاهده NPT را نپذیرفته و گردن‌کشی می‌کند به خلع سلاح آن باید توجه می‌شد اما قید ضرورت پیوستن همه کشورها به NPT موضوع مثبتی بود. 

وی با بیان اینکه چیزی از کنفرانس واشنگتن درن یامد ادامه داد: آمریکا نباید موضوع خلع سلاح را ساده بگیرد و دنیا امروز دیگر تک‌ساحتی نیست که فقط آن کشور آن را رهبری کند بلکه نوبت به دیگران هم می‌رسد و اوضاع برای آمریکا سخت‌تر می‌شود. 

رئیس مجلس هشتم در ادامه در پاسخ به اینکه خط قرمز بیانیه تهران چیست؟، تاکید کرد: خط قرمز بیانیه تهران این است که با آن گزینشی برخورد نشود و پیشرفت و پس‌رفت در آن باید توام با یکدیگر باشد و پیوستگی بندهای این بیانیه اصلی‌ترین ویژگی آن است. طرف‌های مقابل هم اگر معتقد به اشکالاتی در آن هستند در مذاکرات باید آن را مشخص کنند. 

وی تصریح کرد: امروز در سیاست خارجی آمریکا آشفتگی مشاهده می‌شود و حرف‌های متناقضی زده می‌شود و امروز به بیانیه‌های نصیحت‌گونه برای جهان نیازی نداریم و اگر کاستی‌ هم وجود دارد در مذاکره باید رفع شود ولی در بیانیه تهران مصالح دو طرف در نظر گرفته شده بود. 

لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه المنار لبنان در مورد جواب احتمالی جمهوری اسلامی ایران به حمله اسرائیل به لبنان با بیان اینکه فکر نمی‌کنم انتظار داشته باشید جواب نظامی دهم تصریح کرد: این سخن سید حسن نصرالله که پاسخ اسرائیل در سطح عملی خواهد بود که انجام دهد منصفانه بود. 

وی با اشاره به سخنان اوباما در مورد خاورمیانه اظهار داشت: این سخنان که می‌خواهد وضع جدیدی را در منطقه به وجود آورد نتیجه وارونه‌ای داد و تخریب اماکن دینی موضوع ساده‌ای نیست لذا هم فلسطینی‌ها و هم کشورهای پیگیر این موضوع باید به آن حساس باشند. 

رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در مورد تصمیمات مجلس در قبال برنامه پنجم توسعه گفت: این برنامه یک موضوع سرنوشت‌ساز است و جا دارد که روی آن وقت گذاشته شود از جمله موضوعات مهم در این بیانیه هم انطباق برنامه با سندهای بالا دستی و بسط دادن سیاست‌هاست. به طور مثال اگر گفته شود بودجه کشور باید از درآمدهای نفتی منفصل شود، راه‌های آن باید مشخص شود. همچنین زندگی با کرامت برای مردم هم از اهمیت برخوردار است لذا رویکرد صنایع باید اشتغالزا باشد و همچنین در جهت خودکفایی و افزایش صادرات حرکت کند. 

لاریجانی با اشاره به سند چشم‌انداز و اصل 44 و کوچک‌ شدن دولت و بهره‌وری کار در صنعت و تاکید بر برنامه داشتن برای این موضوعات تصریح کرد: نمی‌گویم برای اجرای اصل 44 کاری نشده است اما در این زمینه باید انضباط وجود داشته باشد تا روح آن رعایت شود و در برنامه پنجم نرخ کوچک‌ شدن و فربه شدن دستگاه‌ها باید مشخص باشد. 

وی تاکید کرد: باید روی استقلال بعضی محصولات مهم که رهبری هم بر آن تاکید داشته‌اند رای نافذ داشته باشیم البته خشکسالی هم مشکلاتی به وجود می‌آورد که دربرنامه پنجم باید در این مورد و استفاده بهینه از آب تاکید شود. 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وضعیت سلامت در کشور هم از موضوعات مهم است که به سلامت خانواده و سلامت روحی و جسمی که کمبودهایی در آن زمینه وجود دارد باید توجه شود. برخی نمایندگان پزشک مجلس هم درباره مسئله سلامت در یکی از جلسات غیرعلنی گزارشاتی دادند که از آنها تشکر می‌کنیم. 

رئیس قوه مقننه با اشاره به موضوع آموزش و پرورش نیز گفت: باید با نگاه جدید به آموزش و پرورش بتوانیم آن را با نیازهای جامعه هماهنگ کنیم البته رشد آموزش و پرورش و آموزش عالی ستودنی است اما همگون‌سازی آنها با نیازهای کشور و موضوع شغل برای فارغ‌التحصیلان از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود. 

لاریجانی در مورد نحوه رسیدگی به قانون برنامه پنجم نیز گفت: از شانزده خرداد این کار آغاز می‌شود و کمیسیون تلفیق هم فرصت دارد ظرف سه هفته آن را بررسی کند تا به صحن بیاید. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که پرسید ”اخیرا و به‌ویژه پس از بیانیه تهران شاهد مواضع صریح روسیه در حمایت از صدور قطعنامه علیه کشورمان بودیم که در روزهای گذشته نیز این با واکنش رییس‌جمهوری مواجه شد، نظر شما درباره‌ دلایل و نتایج مواضع اخیر روسیه چیست و ایران در این ارتباط باید چه برخوردی داشته باشد؟“ گفت: در مورد روسیه باید به دو عامل توجه کرد؛ اول آن‌که روسیه کشور همسایه ما است و قطعا منافع مشترکی با ما دارد. 

وی با بیان این‌که بر اساس تاریخ گذشته روابط ما با روسیه فراز و فرودهایی داشته است که نباید آن را نادیده گرفت، افزود: از زمانی که این مباحث بین ما و روسیه شکل دقیق‌تر و همه‌جانبه‌تری گرفته است، به‌ویژه پس از سفر آقای پوتین به تهران مجموعه منافع مشترکی مطرح شد و پوتین با نگاه هوشمندانه به این موضوعات توجه کرد. 

لاریجانی تصریح کرد البته از آن روز به بعد این مسائل خیلی پیشرفتی نداشته است؛ کما این‌که در جاهایی هم فرود داشته است. باید به این موضوعات دقیق‌تر بنگریم که دو کشور روسیه و ایران منافع مشترکی دارند و اگر همان مسیری که با رییس‌جمهور سابق روسیه مورد توجه و توافق قرار گرفت، دنبال می‌شد، می‌توانست منافع دوطرفه‌ای به وجود بیاورد. 

وی با تاکید بر این‌که از این منظر باید نگاه دقیق‌تری به صحنه داشت، گفت:در مسائل هسته‌ای‌، روسیه همیشه قصد داشته است که موضوع در چارچوب منافع خودش رقم بخورد که باید تلاش کرد، این مسائل به مسیر دقیق‌تر خود برگردد. 

رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه‌ فرهیختگان که به مراسم تقدیر از چند رسانه در هفته گذشته در مجلس اشاره داشت و از وی پرسید که آیا این مراسم به دستور شما و از بودجه‌ مجلس بوده است؟ که لاریجانی پاسخ داد: در مجلس افکار و عقاید مختلفی وجود دارد. هفته‌ گذشته تعدادی از نمایندگان از برخی رسانه‌ها تقدیر کردند و تمام بودجه‌ این برنامه را خودشان تامین کردند. 

لاریجانی موضع مجلس را حمایت از همه‌ رسانه‌هایی که هوشمندانه به عزت جمهوری اسلامی و منافع نظام می‌اندیشند، اعلام کرد و گفت: ما از همه‌ رسانه‌هایی که در راه صحیح در مسیر کار ملت فعالیت می‌کنند، تقدیر می‌کنیم. رسانه‌هایی که اشکال کار مجلس را گوشزد می‌کنند و با نگاه ناقدانه و ناصحانه فعالیت می کنند، باید مورد تقدیر قرار گیرند. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری مهر که مساله‌ وعده‌ پی‌گیری دریافت غرامت ایران از عراق را مورد اشاره قرار داد و گفت: از اصل موضوع غرامت نمی‌شود، صرف‌نظر کرد و این مسأله باید تکلیفش مشخص شود و هم مجلس و هم دولت هم این موضوع را مورد پی‌گیری قرار خواهند داد. البته باید به صحنه‌ عراق نگاه واقع‌بینانه‌ای داشت و باید مجال داد که نهادهای مختلف این کشور مستقر شوند، اما این موضوع قطعا در دستور کار خواهد بود؛ البته با واقع‌بینی به صحنه‌ی عراق. 

لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه اگر غرب در اعمال تحریم‌های مجدد علیه ایران به توافق برسند آیا مجلس به منظور لغو بیانیه تهران به دولت فشار می‌آورد یا خیر؟، اظهار داشت: این تنها بازتاب و واکنش ما نخواهد بود. البته بیانیه تهران ظرفیت خوبی را برای بازی سیاسی برای همه طرف‌ها ایجاد کرده است. اما اگر این بیانیه مورد علاقه آنها نباشد مجلس و دولت باید موضع جدیدی را اتخاذ کنند. 

وی تاکید کرد: بنا نیست ما وقت خود را صرف بازی‌گوشی‌های دیگران کنیم و در آن صورت تصمیمات جدیدی را خواهیم گرفت. 

خبرنگار روزنامه شرق نیز در خصوص رفتارها و اظهارنظرهای برخی از اعضای مجلس که آن را موازی‌کاری با وزارت خارجه می‌نامید از لاریجانی سئوال کرد که رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: اینکه امام (ره) فرمودند مجلس در راس امور است و همه باید از آن تبعیت کنند بنابراین این قوه از قوای کشور حق دارد در مسائل مختلف سیاست داخلی و سیاست خارجی وروود کند و با برخی نگاه‌های خرد‌بین نباید حق مجلس را در این خصوص محدود کرد. 

وی اضافه کرد: مجلس به منظور احقاق حقوق ملت نظارت می‌کند و این به معنای چوب لای چرخ دولت گذاشتن نیست به عنوان مثال اگر مجلس در مسائل پس از انتخابات دخالت کرد از منظر حقوق ملت بود نه از نگاه‌های شخصی و جناحی. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از صدور بیانیه در پی اعدام برخی از تروریست‌ها اظهار داشت: چه معنا داشت که برخی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و بیانیه صادر کنند آیا نمی‌دانستند اینها تروریست هستند اگر اطلاع نداشتند می‌پرسیدند چطور و از چه چیزی دفاع کردند. 

وی با اشاره به ورود مجلس در موضوع واردات گوشت آلوده گفت: نظارت مجلس در آن خصوص نیز به خاطر حق ملت بود. بنابراین نظارت بر سیاست خارجی نیز بخشی از وظایف نمایندگان ملت است که دیگران (کشورها) در رفتار با حقوق ملت‌ ایران تعدی نکنند. بنابراین مجلس حتما حق دارد که حقوق ملت را پیگیری کند. 

خبرنگار روزنامه وطن امروز نیز با اشاره به تبلیغ‌های منفی غرب مبنی بر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران از اعلام موافقت صریح برخی مخالفان در داخل یاد کرد و نظر رئیس مجلس را در این خصوص پرسید که لاریجانی گفت: البته مخالفان به طور طبیعی در مقابل دولت هستند اما کسانی که در این مسائل با بیگانگان همراهی می‌کنند به نظر می‌رسد دچار عقب‌افتادگی ذهنی بوده و البته غربی‌ها هم برای آنها وزنی قائل نیستند و تنها به عنوان بازیچه از آنها استفاده می‌کنند. 

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به سران دولت‌های غربی اظهار داشت: آنها باید یک بار دیگر نسبت به اینکه این‌گونه رفتارهایشان تاثیری در عزم و حرکت ما ندارد تجدیدنظر کنند. البته برخی از تیزهوشان آنها بعضا می‌گویند که این رفتارها در برابر ایران تاثیری ندارد. بنابراین عاقلانه است که راه جدیدی را دنبال کنند. 

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان که به مشارکت مجلس و دولت در مسائل مختلف کشور از جمله مسأله هسته‌ای و هدفمندی یارانه‌ها اشاره داشت اظهار داشت: در مسائلی که جنبه ملی و استراتژیک برای کشور دارند همه تابع رهبری هستیم زیرا تصمیم‌گیری نهایی به رهبری می‌رسد و هیچ‌کس نباید از سیاست‌هایی که از سوی معظم‌له تدبیر می‌شود، تخطی بکند. اما در مسائل دیگر که جنبه کارشناسانه دارد گاهی حتی در دولت و در مجلس نیز اختلاف‌نظر وجود دارد که در این مواقع باید از نظرات پخته استفاده شود و اختلاف‌نظر از این منظر باعث پختگی و تکامل می‌شود. 

لاریجانی با تاکید بر قانون‌مداری از سوی همه دستگاه‌ها گفت: اگر کسی از قانون تخلف کند باید بداند که دیگران هم تخلف خواهند کرد. 

خبرنگار خبرگزاری الفرات نیز از موضوع عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی که اخیرا مطرح شده و مورد حمایت برزیل قرار گرفته است، یاد کرد و با اشاره به برخورد با شرکت‌های هرمی پرسید که آیا این موضوع به عنوان مانعی برای پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی نخواهد بود که لاریجانی پاسخ داد: برخوردی که اخیرا با شرکت‌های هرمی صورت گرفت مقابله با تجارت اینترنتی نبود زیرا آنها تجارت اینترنتی نداشتند و تنها مردم را فریب می‌دادند و از این طریق نیز رقم قابل توجهی را از کشور خارج کرده بودند. 

وی با اشاره به مجازات‌های سنگینی که برای فعالیت‌های این‌چنینی در کشورهای دیگر صادر می‌شود، گفت: ایران نیز باید برای تجارت اینترنتی بسترهایی را در داخل کشور فراهم کند. 

خبرنگار روزنامه توسعه نیز با اشاره به معضل بیکاری و گرانی در کشور و سرمایه‌گذاری استکبار در تبلیغ علیه نظام از این منظر برنامه‌های مجلس را از لاریجانی پرسید که وی با بیان اینکه یکی از عوامل پایداری جمهوری اسلامی ایران در برابر ماجراجویی‌های غرب همبستگی داخلی و حل مشکلات کشور است، که شرایط را به نفع ایران پیش می‌برد، پاسخ داد: در برنامه پنجم توسعه تلاش شده تا موضوع اشتغال به مثابه امر مهمی قرار گرفته و سمت و سوی صنایع نیز در راستای اشتغال باشد. 

وی با بیان اینکه اقتصاد باید مردمی شود و از همه ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی بهره‌گیری شود با انتقاد از برخی برداشت‌ها از مفهوم عدالت گفت: عدالت به معنای این نیست که ما بین مردم پول توزیع کنیم عدالت این است که افراد ملت زندگی با کرامت و عزت داشته باشند و استعدادهای آنها به کار گرفته شود. 

رئیس مجلس تصریح کرد: این رویکرد به طور جدی در دستور کار مجلس و مورد پیگیری است. 

این خبرنگار با اشاره به لایحه اعطای تسهیلات وامی و بانکی دولت که سال گذشته به مجلس ارائه شد و مجلس آن را رد کرد پرسید، آیا تصویب این لایحه در جهت اشتغالزایی موثر نخواهد بود که لاریجانی گفت: ما در اصل آن اختلاف‌نظر نداشتیم ولی آنچه مهم بود طریق اجرای آن بود و علت مخالفت مجلس به دلیل بالا رفتن رشد نقدینگی بود که رشد نقدینگی نیز تورم را به دنبال دارد. مجلس در نظر دارد به نحو دیگری این موضوع را ساماندهی کند. 

خبرنگار رسانه ایران‌صدا نیز در خصوص اساسنامه صندوق ملی توسعه که باید فروردین ماه از طرف دولت به مجلس ارائه می‌شد اما هنوز هم ارائه نشده پرسید و رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: بله این اساسنامه هنوز ارائه نشده است البته این امر لطمه‌ای به اصل موضوع وارد نمی‌کند. اما باید در اساسنامه این صندوق مولفه‌هایی همچون مدیریت، نظارت و .... که موجب محقق شدن اهداف آن می‌شود، مقرر شود. ما از همه‌ رسانه‌هایی که در مسیر کار ملت فعالیت می‌کنند، تقدیر می‌کنیم. 

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری برنا در ارتباط با طرح اجازه وقف اموال موسسات آموزشی غیردولتی اظهار داشت: این طرح یک موضوع تخصصی و به معنای حمایت از هیچ نهادی نیست و نباید آن را با دانشگاه آزاد مخلوط کرد. 

به گفته وی این طرح به دنبال آن است که آیا نهادها و موسساتی که تصرف مالکانه دارند می‌توانند اموال خود را وقف کنند یا نه. 

وی در پاسخ به سوال روزنامه‌ دنیای اقتصاد در خصوص زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، تصریح کرد: البته شما حس کردید که اراده‌ مجلس چیست. مجلس در سال جدید برای اجرای این قانون با دولت همراهی کرده و معلوم است که نظر مجلس اجرای این قانون در اسرع وقت است تا فشار یک باره به مردم وارد نشود. اما تردید ما این بود که دولت آمادگی نداشته باشد؛ گر چه دولت از قبل می‌گفت که ما برای اجرا آماده هستیم اما حدس ما این بود که دولت نیاز به آمادگی دارد. 

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که از نظر مجلس اجرای این قانون باید زودتر اعمال شود، یادآور شد: من فکر می‌کنم دولت به مرور می‌خواهند این قانون را اجرا کنند اما ما مهلتی را برای دولت تعیین نکردیم چرا که شاید این آمادگی وجود نداشته باشد. در عین حال کمیسیون مربوطه بسیار فعال است و این موضوع را دنبال می‌کند. 

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه‌ی قدس در خصوص احتمال اجرای این قانون در چند ماه پایانی سال 89 نیز، گفت: غیرمعقول است که اجرای این قانون به ماه‌های آخر موکول شود و این امر قابل تحقق نیست چرا که ایجاد درآمد 20 هزار میلیارد تومانی به زمان احتیاج دارد و این حجم درآمد در تنها چند ماه امکان‌پذیر نیست. 

لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جهان صنعت در مورد نرخ تورم پیش‌بینی شده از سوی مجلس برای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تاکید کرد: این موضوع از مواردی است که بسیار مورد مناقشه بوده است و اظهارنظرهای متفاوتی در مورد آن وجود داشته است. 

وی ادامه داد: نرخ تورم در صورت اجرای این قانون قابل پیش‌بینی نبوده است. 

رئیس قوه مقننه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اسرار که نظر وی را در ارتباط با طرح حجاب و عفاف پرسیده بود یادآور شد: آنچه که ما در سطح جامعه می‌بینیم این است که طرح حجاب و عفاف اجرا نمی‌شود اما این طرح یک نو آراستگی برای زیست اسلامی است که نباید با برخی کشمکش‌های سیاسی مخلوط شود و معتقدیم که در یک جامعه اسلامی که زندگی می‌کنیم باید نزاکت اسلامی رعایت شود. 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با احتمال تدارک و خیز آرایش سیاسی جدید در پی نایب‌رئیس نشدن محمدرضا باهنر گفت: هرچند که عده‌ای دوست دارند این مساله را پیچیده ببینند اما باید بگویم که صورت مسأله همین بود و هیچ پیچیدگی‌ای نداشت و آقای باهنر در رقابت داخلی فراکسیون اصولگرایان 5 رای کم داشت که با توجه به باوری که در مورد کار تشکیلاتی داشت کاندیدای نایب‌رئیسی نشد و من ایشان را که یک شخصیت پرتحرک و با سابقه برای هیأت‌رئیسه بود تحسین می‌کنم. 

وی افزود: باهنر برای خیر بزرگتری از نایب‌رئیسی مجلس گذشت که این خیر بزرگتر آموزش دیدن جریان‌های سیاسی که بسیار برای کشور مفید است و ظرفیت ایشان نیز بی‌شک مجال‌های جدیدی را به وجود خواهد آورد چراکه ایشان معاون نظارت رئیس مجلس و نایب‌رئیس فراکسیون هستند که بی‌شک از آقای باهنر استفاده خواهد شد. 

لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرگزاری زنان در ارتباط با طرح امنیت اجتماعی گفت: برخی اقداماتی انجام می‌دهند که امنیت را از بانوان می‌گیرد و این مساله بسیار مهم است و نیروی انتظامی باید برای ایجاد آرامش روانی وقت بگذارد و به عنوان نیرویی که باید از امنیت اجتماعی دفاع کند به وظیفه خود عمل کند. 

رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرگزاری ایسکانیوز در ارتباط با عدم ارائه اساسنامه‌های شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی از سوی دولت به مجلس اذعان داشت: در کمیسیون انرژی طرحی دنبال می‌شود که چنانچه دولت این اساسنامه‌ها را به مجلس ارائه ندهد خود مجلس این اساسنامه‌ها را به شکل طرح به تصویب برساند. 

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ابتکار در مورد اینکه آیا رای نیاوردن محمدرضا باهنر برای نایب‌رئیسی مجلس یک تسویه‌حساب سیاسی بوده است یا نه گفت: من معتقدم اگر آقای باهنر برای نایب‌رئیسی مجلس کاندیدا می‌شد رای بالایی می‌آورد و کسی به دنبال تسویه‌حساب نبود اما ممکن است عده‌ای دوست نداشته باشند که ایشان نایب‌رئیس شوند اما من توصیه به رفتارهای اخلاقی در این زمینه می‌کنم. 

رئیس مجلس در ارتباط با کارگشا بودن رهنمودهای رهبری برای مجلس نیز گفت: در اینکه رهنمودهای مقام معظم رهبری برای مجلس کارگشاه بوده است شکی نیست و این رهنمودها موجب شد که مجلس به سازوکارهای داخلی خود توجه کند و در حال حاضر کمیسیون‌ها دارای مشاور هستند و تلاش می‌شود که بعد نظارت مجلس قوی شود و از نگاه مچ‌گیری پرهیز شود و سازوکار کشور به گونه‌ای باشد که مجال به تخلف ندهد و کسی نباید از نظارت‌های ما دلخور شود. 

نماینده مجلس قم همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در مورد مختومه شدن پرونده یک میلیارد دلار مفقود شدن پول نفت گفت: هنوز گزارشی در مورد مختومه شدن این پرونده به ما داده نشده است و ما باید گزارش دیوان محاسبات را به اطلاع عموم مردم برسانیم و چاره‌ای غیر از این نداریم چراکه اگر دستگاهی بودجه خود را در جای دیگری مصرف کند دچار تخلف شده است. 

لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شانا در مورد اهداف پیش‌بینی شده برای نفت در برنامه پنجم گفت: در لایحه‌ای که به مجلس داده شده است مواردی آمده و بررسی‌های خوبی نیز صورت گرفته است.گزارشی نیز در جلسه غیرعلنی مجلس ارائه شد که چطور می‌توان بخش خصوصی را در این زمینه فعال کرد. 

وی از لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر در ایران خبر داد و گفت: باید به شفاف‌سازی نفت و شرکت نفت نیز توجه شود.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با کمیته امدادی اداره کردن کشور اظهار داشت: در ایجاد عدالت دو راهکار وجود دارد یکی اینکه توزیع درآمد صورت گیرد و یا اینکه افراد خود دارای درآمد شوند که دو نگاه جداگانه است اما ما نمی‌خواهیم افراد را با صدقه اداره کنیم. 

وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری کشاورزی در ارتباط با رویکرد مجلس برای رسیدن به بخش اقتصادی در برنامه پنجم گفت: ما جلسات تخصصی با دامداران و کشاورزان داشتیم و حتی بحث‌های تخصصی در مورد شهرک‌های صنعتی نیز شکل گرفت و در مورد واردات در کشور نیز حساس شدیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین