کد خبر: ۱۰۰۳۸۰۵
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۵

هجوم ریزگرد‌ها به ایلام/غلظت آلاینده‌ها به ۴ برابر حد مجاز رسید

آسمان ایلام بار دیگر در محاصره ریزگردهایی قرار گرفت که منشأ اصلی آن فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور است؛ توده‌ای از گرد و غبار از عصر امروز (پنجشنبه) بخش‌های گسترده ای از شمال استان را در برگرفته و غلظت آلاینده‌ها را تا چهار برابر حد مجاز افزایش داده است.
هجوم ریزگرد‌ها به ایلام/غلظت آلاینده‌ها به ۴ برابر حد مجاز رسید
آفتاب‌‌نیوز :

بررسی‌های هواشناسی نشان می‌دهد که منشأ این توده غلیظ گرد و غبار، کانون‌های فعال ریزگرد در کشور عراق است که با حرکت به سمت خاور، مناطق ایلام، مهران، ایوان و چوار را تحت تأثیر قرار داده است.

بر اساس پایش‌های امروز ایستگاه‌های هواشناسی، میزان دید افقی در مناطق مختلف استان به گونه معناداری کاهش یافته به طوری که در ایلام یک کیلومتر، در مهران و ایوان سه کیلومتر در لومار پنج و در شهرستان‌های دره‌شهر، دهلران و چرداول نیز هشت کیلومتر گزارش شده است و این در حالی است که شاخص استاندارد دید افقی در شرایط عادی ۱۰ کیلومتر تعریف شده است.

مدیرکل هواشناسی ایلام اظهار کرد: مطابق تصاویر دریافتی از ماهواره‌ها، این توده از عصر امروز وارد آسمان استان شده و بیش‌تر نواحی شمالی و مرکزی را درگیر کرده است. سیروس نادری پیش‌بینی کرد روند کاهش غلظت گرد و غبار از ساعت‌های ابتدایی بامداد جمعه آغاز و تا پیش از ظهر آسمان استان به تدریج پاکسازی شود.

غبار غلیظ امروز، غلظت ذرات معلق در ایلام، ایوان، چوار و مهران را تا چهار برابر حد مجاز افزایش داده است.

این در حالی است که میزان استاندارد ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب است.

ایلام از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰ روز آلوده ناشی از توفان‌های گرد و غبار را تجربه کرده و این در حالی است که میانگین سالانه روز‌های آلوده دو دهه گذشته در ایلام نیز روندی افزایشی داشته و پدیده گرد و غبار به یکی از جدی‌ترین تهدید‌های زیست‌محیطی و بهداشتی در استان تبدیل شده است.

کارشناسان محیط زیست و هواشناسی، منشأ حدود ۹۵ درصد از ریزگرد‌های استان ایلام را خارجی می‌دانند؛ گرد و خاکی که اغلب از بیابان‌های خشک و لخت عراق، سوریه، اردن و عربستان برخاسته و با ورود به کشور خسارت‌های متعددی به زیرساخت‌ها، بهداشت همگانی و منابع طبیعی وارد کرده است.

استان ایلام در بیش از دو دهه گذشته با موج‌های مکرر گرد و غبار مواجه بوده و با توجه به موقعیت مرزی یکی از نخستین استان‌هایی است که در معرض توده‌های ریزگرد قرار می‌گیرد.

تداوم این وضعیت، ضرورت توجه جدی‌تر به همکاری‌های منطقه‌ای و تقویت دیپلماسی محیط زیست را بیش از پیش نمایان ساخته است.

ایلام با گستره ۲۰ هزار کیلومتر مربع در باختری‌ترین نقطه جغرافیایی ایران و همسایگی کشور عراق قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین