محمد سبزهزاری اظهار کرد: با توجه به آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، استقرار توده هوای گرم تا روز سهشنبه ۷ مرداد، سبب وقوع دماهای ۴۹ و ۵۰ درجه و حتی بالاتر در بیشتر نقاط استان خوزستان به جز مناطق مرتفع شرقی و شمالی خواهد شد.
وی افزود: از اواخر وقت امروز تا اواسط وقت یکشنبه جریانهای جنوبی، سبب افزایش رطوبت و شرجی در سواحل و مناطق جنوبی و مرکزی و غربی خواهد شد.
سبزهزاری ادامه داد: روز دوشنبه سواحل و مناطق جنوب شرقی و تا حدودی مرکزی استان خوزستان همچنان متاثر از افزایش رطوبت و شرجی خواهند بود.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در شبانهروز گذشته رامشیر با ۵۲.۲ و دزفول با ۲۵.۴ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط استان خوزستان گزارش شدهاند. تغییرات دمای اهواز در این مدت بین ۵۰.۱ و ۳۲.۹ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
ادارهکل هواشناسی خوزستان نیز با اشاره به استقرار توده هوای گرم و مرطوب و وقوع دماهای ۴۹ و ۵۰ درجه و بالاتر در استان، هشدار سطح «قرمز» صادر کرد.
در هشدار سطح قرمز شماره ۷ جمعه ۳ مرداد ادارهکل هواشناسی خوزستان، در توصیف شرایط جوی، استقرار توده هوای گرم و مرطوب و رخداد دماهای ۴۹ و ۵۰ درجه و بالاتر پیشبینی شده است.
زمان شروع این پدیده شنبه ۴ مرداد و زمان پایان آن دوشنبه ۶ مرداد خواهد بود. افزایش دما و رخداد دماهای ۴۹،۵۰ درجه سانتیگراد و بالاتر، از مخاطرات این پدیده پیشبینی شدهاند.
منطقه اثر این پدیده در روزهای شنبه و یکشنبه، مناطق جنوبی و مرکزی استان خوزستان با وقوع شرجی و دمای احساسی ۴۹ و ۵۰ درجه و بالاتر و وقوع دماهای ۴۹ درجه و بالاتر در دیگر مناطق به جز مناطق مرتفع شمالی و شرقی خواهد بود. روز دوشنبه نیز دماهای ۴۹ و ۵۰ و بالاتر در بیشتر مناطق استان به جز مناطق مرتفع شمالی و شرقی رخ خواهد داد.
گرمازدگی، افزایش مصرف حاملهای انرژی، احتمال آتشسوزی در مراتع و مزارع و احتمال خسارت ناشی از تنش دمایی در کشاورزی و دامداری از مخاطرات این شرایط هستند.
در این خصوص، صرفهجویی در مصرف آب و برق به ویژه در ساعات اوج مصرف، اجتناب از ترددهای غیرضروری در حوالی ظهر تا اوایل غروب برای جلوگیری از گرمازدگی، آبیاری مزارع در اوایل صبح یا اوایل شب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید ساعات گرم روز و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید استفاده از وسایلی مانند عینک آفتابی، کلاه و ... توصیه شده است. همچنین خودداری از رها کردن زبالههای براق در طبیعت و اطمینان از خاموش کردن کامل آتش در صورت روشن کردن آن در مراتع پیش از ترک محل، توصیه میشود.