روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه با وقوع انفجار گسترده در یکی از اسکلههای بندرشهید رجایی بندرعباس، اتفاقی بزرگ در اقتصاد کشور رخ داد و بسیاری از بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور را درگیر کرد. ابعاد این حادثه به شکلی بود که رئیس کل بیمه مرکزی میگوید تاکنون رخ دادی به این بزرگی در کشور اتفاق نیفتاده که حجم بزرگی از صنعت بیمه را به این شکل درگیر خود کند و به موازات آن هزینه بسیاری را نیز به صنعت بیمه تحمیل کند.
این حادثه علاوه بر تلفات جانی که به پرداخت دیه به خانوادههای جان باختگان و هزینههای درمانی مجروحان حادثه منجر شد، از منظر اقتصادی نیز به صاحبان کالاها نیز خسارت زد.
پرویز خوشکلام خسروشاهی رئیس کل بیمه مرکزی به تشریح آخرین وضعیت رسیدگی به خسارات بندر شهید رجایی پرداخت و گفت: در گذشته و در اینگونه موارد، بیمه مرکزی بیشتر مسئولیتها را پیگیری میکرد، اما این بار صنعت بیمه از یک شیوه مدیریت غیرمتمرکز استفاده کرد. ما در این دوره گفتیم که خود شرکتهای بیمه باید جلو بیایند و ما در کنار آنها هستیم و این شرکتهای بیمه هستند که باید پوشش ریسک دهند و این شرکتها نیز به میدان آمدند.
وی تصریح کرد: از همان لحظات اول مدیرعامل شرکتهای دخیل در منطقه مستقر شدند و حتی تفویض اختیار به شعب دادند و نتیجه این شد که شعب دستگاه ها، دولت و مجلس از عملکرد صنعت بیمه راضی بودند.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه یک محور جبران خسارت فوتیهای این حادثه بودند که حدود ۵۹ نفر بودند، اظهار داشت: در همان هفته اول ۹۴ میلیارد و ۴۰۰ تومان برآورد دیه این افراد بود که شرکتهای بیمه به حساب دادگستری واریز کردند تا بعد از طی مراحل قانونی به ذیففعان درگذشتگان پرداخت شود.
وی با بیان اینکه موضوع مورد بررسی بعدی، خودروها بودند که ۲ هزار و ۵۴۵ آسیب شناسایی شد که صنعت بیمه همه خسارتهای وارده به خودروها را ارزیابی کرده است، گفت: از این تعداد که مجموع خسارت آنها ۳۵۶ میلیارد تومان شد، حدود ۹۵۸ خودرو بیمه بدنه داشتند که خسارت آنها ۱۵۳ میلیارد تومان بود که شرکتهای بیمه آن را پرداخت کردند.
خسروشاهی با بیان اینکه محور دیگر مورد ارزیابی صنعت بیمه، آتش سوزی بود که ۴۵۲ میلیارد تومان خسارت ارزیابی شده است که عمدتاً شرکتهای بیمه آن را پرداخت کردند، گفت: یک محور دیگر رشته مهندسی است و، چون ارزیابیها پیچیدگی خاص خود را دارد، مشخص شد که ۲۰ میلیارد تومان خسارت در این رشته نیز ایجاد شده که بخش قابل توجه آن پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین محور بحث کانتینرهای دارای بار و اجناس مختلف بود که حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ کانتینر در آن حادثه آسیب دیده بودند، گفت: از این تعداد ۴ هزار و ۸۰۰ کانتینر بطور کامل از بین رفتهاند و خسارت آنها تا امروز ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است؛ البته ممکن است موارد افزایش یابد، اما این خسارت نیز از سوی شرکتهای بیمه بصورت تدریجی پرداخت خواهد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه ارزیابی این حادثه کار بسیار بزرگی بود، اظهار داشت: از طرف دیگر پرداخت این خسارت عدد قابل توجهی است و تاکنون اینگونه نبوده که حادثهای به این ابعاد رخ دهد و این تعداد شرکت بیمه درگیر حادثهای شوند، یعنی اولین بار است که به این صنعت دچار این حجم گسترده خسارت شده است.