کد خبر: ۱۰۰۶۳۸
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۳

پنج محقق ایرانی دارای بیشترین تولیدات علمی در ISI

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دكتر جعفر مهراد سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفت وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب، اظهار كرد: تولیدات علمی محققان ایرانی در سال‌های 2007 تا 2009 به ترتیب 9 هزار و 196 ، 13 هزار و 588 و 16 هزار و 977 مورد بوده است.

وی تصریح كرد: بررسی این ارقام نشان می‌دهد كه محققان ایرانی به طور بالقوه امكان تولید سه هزار تا چهار هزار مدرك را در هر سال بیش از سال قبل دارند. به عبارت دیگر با كمی تامل می‌توان به طور بالقوه تولید حدودا 21 هزار مدرك را برای دانشمند‌ان ایرانی تا پایان سال 2010 پیش‌بینی كرد.

به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، البته باید توجه داشت كه ارقام ارائه شده صرفا مربوط به مقالات علمی مجلات معتبر است و آمار مجموعه مقالات كنفرانس‌ها در این آمار گنجانده نشده است و این خود نشان دهنده توان علمی بیشتر پژوهشگران ایرانی است، كه هر سال بیش از سال قبل به نشر مقالات علمی می‌پردازند .

وی ادامه داد: نتایج بررسی این پایگاه در سال 2010 نشان می‌دهد كه دانشگاه‌های آزاد اسلامی (كل واحدها) تهران و علوم پزشكی تهران با 818 ، 780 و 607 مدرك رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.


اسامی 5 محقق ایرانی دارای بیشترین تولیدات علمی در ISI

به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، «محمدی. م» با 32 مقاله، «گنجعلی م . ر» و محمد باقر لاریجانی هر یك با 31 مقاله و «دهقانی. م» با 30 مدرك پرتولیدترین محققان ایرانی در پنج ماه به شمار می‌آیند. همچنین دانشمند‌ان ایرانی در تولید علم با دانشمند‌ان كشورهای آمریكا، انگلستان و كانادا بیشترین همكاری علمی را در نگارش مقالات داشته اند.

وی افزود: حوزه‌های موضوعی شیمی، میان رشته ای شیمی 445 مدرك، علم مواد و میان رشته‌ای علم مواد 400 مدرك و مهندسی برق و الكترونیك 376 مدرك پر تولید ترین حوزه‌های موضوعی در میان سایر موضوع‌ها به شمار می آیند.

وی اظهاركرد: بررسی‌های سال‌های گذشته هم نشان می‌دهد كه دانشمند‌ان حوزه‌های موضوعی فوق پتانسیل زیادی برای تولید علم بیشتر دارند و نیز مجلات ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM و ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY، AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY با 166 ، 80 و 78 مدرك نمایه شده در WOS بیشترین مقاله‌ها را در این پایگاه منتشر كرده اند.

به گفته مهراد، متوسط میزان استناد برای هر مدرك برابر 06/0 و H-index دانشمند‌ان ایرانی نیز برابر پنج است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین