آفتابنیوز : آفتاب: "مهتاب مقصودلو" روز يکشنبه در آستانه روز جهاني اهداي خون (24خرداد) در گفت و گو با ايرنا افزود: هرچند فقط 9درصد زنان کشور خون اهدا مي کنند ، اما آنان تعداد دفعات اهداي خونشان بيش از مردان است بطوريکه در سال گذشته 150 هزار زن با بيش از 100 بار اهدا ، خون دادند.
وي با بيان اينکه اهداي خون ، اهداي زندگي دوباره به بيماران است ، افزود : هرچند به دليل مسايل فيزيولوژي ، زنان کمتر از مردان خون اهدا مي کنند اما اين قشر نقش اساسي در ميزان افزايش توليد خون و فرآورده هاي خوني دارند.
مقصود لو با اشاره به اينکه سالانه حدود يک ميليون و 200 واحد خون و فرآورده هاي خوني در کشور توليد مي شود، ادامه داد: اهداي خون در شرايط خاصي از جمله داشتن ميزان هموگلوبين در حد 12 انجام مي شود و طي بررسي هاي صورت گرفته يکي از علل عدم استقبال زنان ايراني به امر اهداي خون، وجود کم خوني در آنان است .
وي تصريح کرد:يکي از برنامه هاي سازمان انتقال خون ايران در جهت استقبال زنان براي اهداي خون اين است که زنان داوطلب پس از طي مراحل خون گيري براي جبران ميزان خون از دست رفته ،آهن مکمل دريافت کنند.
اين مسوول در سازمان انتقال خون ايران گفت: اين در حالي است که تا هشت ساعت پس از اهداي خون، خونِ از دست رفته جايگزين ميشود.
مقصود لو اظهار داشت : سالم بودن و نداشتن سابقه هر گونه بيماري اعم از بيماريهاي قلبي، ريوي و کليوي از جمله شرايط اهداي خون به شمار ميآيد.
وي در خصوص گروههاي خوني براي اهداي خون گفت :کمتر از 10 درصد کل جمعيت کشور را گروههاي خوني RH منفي تشکيل ميدهند.
مقصود لو افزود:بر اين اساس طي سال گذشته چهار درصد خونهاي جمعآوري شده مربوط به گروه خوني O منفي، 5/2 درصد به گروه خوني B منفي، سه درصد به گروه خوني A منفي و کمتر از يک درصد (حدود نيم درصد) به گروه خوني AB منفي بوده است.
وي با اشاره به برنامه سازمان انتقال خون در زمينه پايش ذخاير خون برحسب گروههاي خوني، تصريح کرد:تمامي مراکز خون سازمان موظف هستند که به ميزان مصرف هفت روز آينده خود از ذخاير خوني برخوردار باشند و اين ذخيره بايد به تفکيک گروههاي خوني باشد.
مقصود لو خاطرنشان کرد:زماني که ميزان ذخيره خون در هر گروه خوني کمتر از پنج روز برسد جهت جبران و حفظ اين ذخيره با اهداکنندگان مستمر براي اهداي خون تماس گرفته ميشود.