آفتاب: اسفندیار رحیممشایی، رییس دفتر احمدینژاد گفت: آنچه در مورد تغییرات در دولت مطرح شده است صحت ندارد و در حال حاضر هیچ تغییری در رده بالای مدیریتی درهیچ بخشی نداریم.
اسفندیار رحیممشایی در حاشیه مراسم تجلیل از هنرمندان و پیشكسوتان صنایع دستی در پاسخ به سوالی در ارتباط با شكایت دولت از قالیباف نیز اظهار كرد: تا آنجایی كه ما مسائل را پیگیری كردیم در این ارتباط پیگیری خاصی از سوی قوه قضاییه انجام نشده است و واقعا در بین اعضای دولت این شبهه وجود دارد كه در این زمینه قوه قضاییه به طور معمول عمل نكرده است. ما هیچ علامت و نشانهای از پیگیری این موضوع در قوه قضاییه سراغ نداریم و اگر هست دوستان اعلام كنند كه مردم نیز بدانند.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با احیای معاونت اجرایی و تغییرات در دولت، گفت: معاونت اجرایی اصلا از بین نرفته بود كه بخواهد احیاء شود. بارها این مساله را توضیح دادهام؛ معاونت اجرایی حوزه عملكردش با معاونت اول رییسجمهور، نهاد ریاست جمهوری و دفتر رییسجمهور تداخلاتی داشت؛ لذا رییسجمهور این نظر را داشت كه فعلا فردی برای معاونت اجرایی منصوب نشود تا از نظر تشكیلات و وظایف تفكیك كامل صورت بگیرد و بعد اقدام شود. در حال حاضر نیز روی این مساله كار میشود.
وی گفت: انشاءالله ما معاونت اجرایی خواهیم داشت اما كسی هم برای معاونت اجرایی كاندیدا نشده و مطرح نیست.
رییس دفتر احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره ورود تعدادی از خوانندههای قبل از انقلاب به داخل كشور و صدور اجازه ورود به آنها از سوی وی، گفت: سوال شما دو بخش است؛ یكی اینكه من مجوز دادهام، كه من اصلا مسوول این كار نیستم كه بخواهم مجوز بدهم. اما اینكه یک ایرانی بخواهد فعالیتی در داخل و خارج از كشور داشته باشد، مطابق چارچوب و قوانین آزاد است و مشكلی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا اطلاع دارید این افراد به داخل كشور آمدهاند؟ گفت: من اطلاع ریزی در این ارتباط ندارم، ولیكن سوال كلی شما را جواب دادم.
وی خاطرنشان كرد: فعالیت هنری در همه بخشها از جمله موسیقی برای همه هنرمندان در داخل و خارج از كشور آزاد است و برگشت به ایران برای كسی مشكلی ندارد، مگر اینكه جرمی انجام داده باشد و جرم قانونا پیگیری قضایی شود. مثلا اینكه یک نفر به كسی بدهكار باشد، میتواند وارد كشور شود و ورود به كشور اصلا برای هیچكسی منعی ندارد و قانونا ورود به كشور قابل منع نیست و خروج از كشور قابل منع كردن است، آن هم به شرط اینكه حكم از دستگاه قضایی برای كسی صادر شده باشد و فرضا ممنوعیت قانونی داشته باشد. مثل كسی كه عضو هیات مدیره یک شركت دولتی است و به خاطر تعهداتی كه دارد، بدون اذن نمیتواند از كشور خارج شود و باید برای خروج از كشور اذن بگیرد یا ماموران دستگاه نظامی باید برای خروج از كشور اذن بگیرند. یا ماموران دولتی برای انجام ماموریت دولتی باید اذن بگیرند. اگر كسی به نحوی از نظر قضایی حكمی برایش صادر شده باشد كه نتواند از كشور خارج شود، باید در حكم آن آمده باشد.
مشایی ادامه داد: ورود و خروج از كشور برای همه اتباع ایرانی آزاد است و ایرانیانی كه در خارج از كشور زندگی میكنند برای ورود به كشور از هیچكس و هیچجا نباید اجازه بگیرند. ایرانی، ایرانی است در هر كجا كه زندگی كند. اما در مورد اتباع غیرایرانی باید طبق قوانین مخصوص آن عمل شود مثلا روادید گرفته شود و ... .
وی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر احمدینژاد درباره نحوه اجرای طرح عفاف و حجاب و اینكه چرا دولت پیش از این انتقاد خود را مطرح نكرده بود؟ گفت: تا آنجا كه من مصاحبه آقای رییسجمهور را دیدم، ایشان دو مبحث را مطرح كردند؛ اول در مورد نحوه عمل و اقدام است و دیگری راجع به نوع اقدام است. ایشان توضیح دادند مثلا اینكه از كسی سوال پرسیده شود كه شما با هم چه نسبتی دارید، اصل این كار را قبول ندارند. اما راجع به برخورد با مفاسد اجتماعی، این موضوع بحث دیگری است. بحث مفاسد اجتماعی عمده آن سازمانیافته است و نیازمند كار پنهان اطلاعاتی است. به هر حال اطلاعاتی وجود دارد مبنیبر تلاشهایی سازمانیافته و با حمایتهای خارج از مرز برای توسعه فساد در جامعه برای زیر سوال بردن ارزشهای اجتماعی كه این همانطور كه گفتم مبحث دیگری است.
وی ادامه داد: مثلا در نحوه برخورد با مزاحمین نوامیس مردم نیز ما میبینیم كه عكسهایی از ماشینهای آنها گرفته و در روزنامهها نیز منتشر میشود كه این انتشار و این نوع عمل خود اشاعه فساد است. اگر ما فسادی میبینیم باید به نحوی عمل و برخورد كنیم كه باعث اشاعه فساد نشود.
مشایی ادامه داد: چون این كارها از جنس كار فرهنگی است مجری این كارها نیز باید آشكار و مشرف به كار فرهنگی باشد وگرنه ما نتیجه معكوس میبینیم. ما باید در مسائل اخلاقیات كاملا مسائل را مراعات و رعایت كنیم تا نوع برخورد خود باعث انتشار و اشاعه فساد نشود.