آفتابنیوز : آفتاب: رییس دیوان عدالت اداری از شرایط به گفته وی بد فرهنگی، بدحجابی و بیبندوباری در جامعه انتقاد کرد و گفت: انتظار نداشتیم کسی که سوگند یاد کرده از ارزشهای اسلامی پاسداری کند، مطالبی بگوید که دشمنان و هنجارشکنان از آن سوءاستفاده کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در نشست هیات عمومی دیوان با تبریک به مناسبت اول رجب و ولادت امام محمدباقر(ع) افزود: ولادت امام محمدباقر (ع) در روز جمعه اول ماه رجب سال 57 هجری قمری است که اولین امامی است که به ابنالهاشمین و ابنالفاطمین یعنی پدر و مادر هاشمی و فاطمی معروف هستند.
منتظری در ادامه اظهار داشت: نکتهای به نظرم رسید در این جمع شریف عرض میکنم و این نکته را من نه از باب این مقام و سمت و مسوولیت که دارم، بلکه به اعتبار این که یک طلبه کوچک هستم وظیفه خود میدانم یادآوری کنم و چون در پیشگاه خدای متعال مسوولیت داریم، حداقل ادای تکلیف کرده باشیم، و آن این است که در زمانی که تمامی علما و مراجع به شرایط بد فرهنگی حاکم و بدحجابی و بیبند و باری به وجود آمده، در جامعه اعتراض دارند و در حالی که متدینان و مردم حزبالله در شهرهای مختلف با راهپیمایی و سردادن شعار از مسوولان امر خواستار مقابله با بدحجابی و اصلاح امور هستند و در مقطعی که یک ایرانی سرسپرده کتابی تحت عنوان «نه روسری نه تو سری، مملکت دوست پسری» مینویسد، آقای رییسجمهور در مصاحبه زنده و در رسانه ملی مطلبی بگوید که زیبنده رییسجمهور ایران نیست.
وی گفت: کسی که امسال را سال فرهنگ نامگذاری کرده و در برابر قرآن در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرده است پاسدار اسلام و شریعت مقدس و احکام نورانی آن باشد، نباید مطالبی را بگوید که برخی از دشمنان و هنجارشکنان از آن سوءاستفاده کنند.
منتظری تصریح کرد: ما نباید حربه به دست کسانی بدهیم که شاهدیم در برابر اجرای احکام الهی موضعگیری میکنند و کتب ننگین منتشر و تلاش میکنند این گونه فرهنگها را القاء نمایند.
وی ادامه داد: نمیخواهم بگویم اگر عمل یک مامور و یا روشی در برخورد با هنجارشکنان اشکال دارد ما اشکال را برطرف نکنیم؛ اشکال را برطرف کنیم، اما نقد ما این است که چرا باید ایشان مطالبی را بگوید که قطعا در معارف اسلامی نیست.
منتظری تصریح کرد: میگویند بعضی از مردم از باب امر به معروف ورود پیدا میکنند و بعضی از کارها را انجام میدهند، بعد میگویند معروف آن چیزی است که عرف مردم آن را معروف بداند!
منتظری خاطرنشان کرد: معروف این نیست که عرف جامعه امری را معروف بداند؛ معروف آن است که خدا آن را به عنوان معروف معرفی کرده است، معروف آن است که شریعت مقدس اسلام آن را به عنوان معروف معرفی نموده است. اگر فرض کنیم جامعه یک روز منکر اسلامی را معروف تلقی کند، کما این که در غرب این گونه است، آیا این دیگر معروف میشود؟ این چه حرفی است که در قالب هیچ یک از موازین شرعی نمیگنجد و بعد در یک رسانه عمومی مطرح میشود. همین امروز صبح خانمی را دیدم پشت فرمان نشسته، روسریاش را انداخته، چه کسی مسئول این وضعیت است؟ چه کسی وظیفه دارد صبغهی اسلامی را بر جامعه حاکم کند؟ آیا محیط جامعه یک محیط فردی است که یک خانم یا یک دخترخانم هر جور میخواهد لباس بپوشد و یا آرایش بکند و یا هر جور میخواهد ورود پیدا و زمینه فساد اخلاقی را فراهم کند؟ ما آیات متعددی که در باب حجاب و نحوه معاشرت زن و مرد – نگاه کردن چه جور باشد، برخوردها چگونه باشد- داریم اینها برای چه محیطی است؟ آیا در نظام اسلامی مسئولان امر وظیفه ندارند شرایط را به گونهای فراهم کنند که این هنجارشکنیها به حداقل برسد؟ چرا بعضی به خود اجازه میدهند یک روز در جایگاه شورای نگهبان بنشینند و قوانین را خلاف قانون اسلامی معرفی کنند و یک روز به جای فقها بنشینند و فتوا بدهند؟
منتظری در پایان گفت: امیرالمومنین(ع) فرمودند «رحم الله من عرف قدره» هر کس در حد و اندازه خودش حرف بزند و حرکت بکند، قطعا و مسلما این حرفها موجب میشود عدهای از دلسوزها، عدهای از فقها، عدهای از علما، عدهای از مسئولان امر بیایند و برخورد کنند و مجددا این مساله خدای ناکرده موجب تنشی بشود. این چه کاری است و این چه جور حرف زدنی است که انسان گونهای حرف بزند و کاری بکند که باعث این گونه تنشها در جامعه بشود.
امیدوارم انشاءالله شاهد تکرار این گونه مسائل نباشیم.