آفتاب: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به امضای قرارداد 8 فاز جدید پارس جنوبی به ارزش 21 میلیارد دلار، از برابر شدن تولید گاز ایران و قطر تا سال 92 خبر داد و گفت: با توسعه تمامی فازهای پارس جنوبی روزانه 290 میلیون دلار درآمد ایجاد میشود.
علی وکیلی با اشاره به امضای قرارداد 8 فاز پارس جنوبی در قالب 4پکیج قراردادی با کنسرسیومی متشکل از پیمانکاران و سازندگان داخلی، گفت: ارزش این 4پکیج قراردای در مجموع حدود 21 میلیارد دلار برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه هم اکنون علاوه بر تعیین و تکلیف تمامی فازهای باقی مانده پارس جنوبی، عملیات اجرایی 11 فاز پارس جنوبی نیز در دست اقدام است، تصریح کرد: هم اکنون طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی (معادل سه فاز)، 15، 16، 17، 18، 11 (معادل دو فاز)، 20 و 21 پارس جنوبی آغاز شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه از امروز به طور همزمان عملیات اجرایی 19 فاز میدان مشترک پارس جنوبی در حال انجام است، تبیین کرد: در مجموع پیش بینی می کنیم توسعه میدان مشترک پارس جنوبی در قالب 29 فاز توسعهای تا پایان برنامه پنجم توسعه بسته شود.
وکیلی در ادامه درباره میزان تولید محصولات گازی فازهای در دست اجرای این میدان مشترک، توضیح داد: با توسعه هر دو فاز پارس جنوبی روزانه حدود 50 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با یادآوری اینکه با اجرایی شدن قراردادهای جدید فازهای باقی مانده در مجموع روزانه 200 میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی افزایش مییابد، تبیین کرد: همچنین با توسعه این 8 فاز در مجموع روزانه 320 هزار بشکه میعانات گازی، 4میلیون تن گوگرد و سالانه 4.4 میلیون تن گاز مایع (LPG) و 4میلیون تن اتان گازی تولید خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس قیمتهای بازار جهانی ارزش محصولات تولیدی هر فاز پارس جنوبی حدود 9 تا 10 میلیون دلار در روز برآورد میشود، اظهار داشت: بر این اساس با توسعه کامل پارس جنوبی روزانه بالغ بر 290 میلیون دلار درآمد به اقتصاد ملی تزریق خواهد شد.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه یکی از سیاستهای فعلی شرکت ملی نفت ایران را اجرای فازهای پارس جنوبی در مدت 35 ماه عنوان کرد و گفت: با این برنامه جدید باید توسعه فازهای باقی مانده حداکثر تا پایان سال 1392 به پایان برسد.
وی با یادآوری اینکه با تکمیل طرح توسعه پارس جنوبی روزانه بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز شیرین تولید خواهد شد، بیان داشت: همچنین با تکمیل پروژههای در دست اجرا امکان تولید روزانه یک میلیون بشکه میعانات گازی و سالانه 10 میلیون تن گاز مایع (LPG) از این میدان مشترک گازی در خلیج فارس فراهم خواهد شد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سئوال مبنیبر وضعیت برداشت ایران و قطر از گاز پارس جنوبی پس توسعه فازهای باقی مانده، اعلام کرد: با تکمیل فازهای باقی مانده تا 3سال آینده سهم ایران از نظر حجم برداشت نسبت به شریک قطری مساوی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون بخش عمده گاز استحصالی قطر از پارس جنوبی به تامین خوراک واحدهای LNG، اختصاص مییابد، گفت: در شرایط فعلی قطر LNG تولیدی خود را به صورت تک محموله در بازار عرضه میکند و از این رو معمولا امکان برداشت دائم و پیوسته گاز از این مخزن مشترک برای این کشور وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین با اعلام اینکه برای اجرای فازهای پارس جنوبی در مدت 35 ماه تصمیماتی جدیدی توسط مجموعه وزارت نفت اتخاذ شده است، افزود: بر این اساس تمامی پیش پرداختهای قراردادهای جدید به پیمانکاران و کنسرسیومهای داخلی پرداخت میشود.
به گفته وی با تزریق پیش پرداختها به فازهای جدید پارس جنوبی سفارش کالا و تجهیزات را تسریع میبخشد ضمن آنکه شرکت ملی نفت تسهیلاتی برای اجرای سریع تر این پروژهها در نظر گرفته است.
وکیلی همچنین با بیان اینکه سهم مجموعههای داخلی در توسعه فازهای جدید پارس جنوبی به بیش از 65 درصد افزایش خواهد یافت، خاطر نشان کرد: پیشبینی میشود حدود 90 هزار نفر نیروی کار جدید برای اجرای این پروژهها در عسلویه، کنگان، تمبک و پارس شمالی مشغول به کار شوند.
روز گذشته در مراسمی قرارداد فاز 13 پارس جنوبی به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پترو پایدار ایرانیان، مپنا و صدرا، قرارداد فاز 14 پارس جنوبی به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت ملی حفاری و شرکت تاسیسات دریایی، قرارداد فاز 19 پارس جنوبی به پتروپارس و تاسیسات دریایی و قرارداد فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به کنسرسیوم پترو سینا آریا و صدرا واگذار شده است.