کد خبر: ۱۰۱۷۱۹
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۹
يك كارشناس مسائل جوانان؛ دلایل مخالفت رئيس جمهوري با طرح مبارزه با بدحجابی در گفت و گو با آفتاب؛

سطوتي: مسئوليت بي‏خبري از طرح مبارزه با بي‏حجابي، متوجه دولت است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس اجتماعی: چندی است که با گرم شدن هوا و قطعاً تغییر لباس‏ها و پوشش زنان و مردان ایرانی طرح مبارزه با بدحجابی که این بار با ابتکارات جدیدی همچون اضافه شدن گشت نوا (برخورد با مزاحمین نوامیس) و گشت نسبت (بررسی نسبت زنان و مردان معاشر در اماکن عمومی) همراه بوده است.
 
اظهارات برخی از مقامات مذهبی از تریبون‏های رسمی و اظهارات مسئولان انتظامی کشور هیچ شک و شبهه‏ای باقی نگذاشته است که این تصمیم حکومتی و هماهنگ شده با قوانین و مقررات بوده است. اما مواضع اخیر محمود احمدی‌نژاد که نارضایتی خود را نسبت به این طرح ابراز نمود و دولت خود را از این ماجرا کنار کشید جالب توجه است. 

آفتاب نظر جعفر سطوتی یکی از کارشناسان  امور جوانان و آگاه به مسائل سیاسی را در این خصوص جویا شده است.

سطوتي معتقد است؛ اینکه رئیس جمهوري اظهار بی‌اطلاعی و عدم مداخله دولت را در این طرح اعلام می‏کند جای بسی تعجب است. مگر وزیر محترم کشور که مسئولیت جانشینی فرماندهی کل قوا را در اختیار دارند و در واقع مقامات انتظامی با هماهنگی و دستور ایشان اقدام می‏کنند از این طرح بی‌خبر بوده‏اند؟ اگر بی‌اطلاع بوده و در کنار بوده‏اند که جای تعجب از این داریم که چگونه نسبت به نیروهای تحت امر دچار غفلت هستند؟ این غفلت و بی‌خبری و کنار بودن از ماجرا در واقع متوجه کل دولت می‏شود چرا که وزیر کشور یکی از اعضای اصلی و استراتژیک دولت هستند. 

او همچنين مي گويد؛ شاید رئیس جمهوری این اقدام را غیرقانونی دانسته باشند و اعتراض‌شان به برخودهای پلیسی با مردم به این علت بوده که باید مطابق قانون اقدام شود. در این خصوص نیز که بنا به اظهارات امام جمعه محترم تهران مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کفایت می‏کند و هم‌چون قانون لازم‌الاجراست. پس این شق نیز پذیرفتنی نیست تا توجیه‏گر موضع ایشان باشد.

وي شق ديگري نيز براي اين موضوع قائل است و  اين كه شاید هم به تعبیر برخی‏ها این موضع‏گیری از سر سیاسی‌کاری بوده و ایشان خواسته‏اند تا رضایت بخشی از جامعه که خواهان تساهل و تسامح و بعضاً ولنگاری هستند را جلب کنند. در واقع بخشی که به نظر می‏رسد از طرفداران رئیس جمهوری نبوده‏اند و دغدغه آنها بیش از آنکه مطالبات سیاسی و اقتصادی باشد همین آزادی ولنگاری و به تعبیر برخی‏ها که معنای آزادی را وارونه فهمیده‏اند همان آزادی‏های اجتماعی است. این نکته جای بسیار تأمل دارد و نمی‏توان آن را پذیرفت. حداقل با عقل متعارف سیاسی قابل جمع نیست. چنین اقدامی اگر با این رویکرد صورت بگیرد نه تنها این بخش مذکور را به طرفداران رئیس جمهوری تبدیل نخواهد کرد، بلکه حامیان قدرت‌مند وی در ارکان حکومت و حامیان مذهبی ایشان را از پیرامون وی پراکنده خواهد ساخت و در واقع خودزنی سیاسی احمدی‌نژاد خواهد بود. به قول آقای سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران آقای احمدی‌نژاد باید اظهارات و موضع خود را اصلاح کند. 

وي در انتها گفت: اما نکته آخر و البته مهمترین، این است که احتمالاً رئیس جمهوری با توجه به مسائل بین‏المللی و مسائل داخلی زمان برای انجام چنین طرح‏هایی را مناسب ندانسته و خواسته‏اند دولت را از ورود به چنین مسأله‏ای کنار نگه دارند. در شرایط کنونی مشکلات اقتصادی، مسأله آزادی‏های سیاسی و اجتماعی و مسأله هسته‌ای و تحریم‏های بین‏المللی علیه دولت کافی است تا فشار بسیار سنگینی بر ارکان دولت احمدی‌نژاد وارد سازد. هر‌گونه مسأله دیگری که به نارضایتی توده‏ها بینجامد جز افزایش فشار بر دولت ثمر دیگری نخواهد داشت. وانگهی مسأله حجاب و برخوردهای خیابانی با آن که قریب 30 سال است که تجربه شده و هیچ ثمره‏ای برای هیچ دولتی نداشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
0
0
شايد هم رئيس جمهور به فكر انتخابات بعدي براي گروه و جريان خودش است. مي‌ خواهد به تدريج ژست ديگري بگيرند كه از گروه هاي رقيب كم نياورند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین