آفتابنیوز : آفتاب: گاهی بد نیست به جای اینکه اتفاقی رخ دهد و آن موضوع پیگیری شود قبل از وقوعش، احتمال رخ دادن آن اتفاق بررسی شود تا اگر اتفاقی رخ داد و دیگر یافتن مسئولان مربوطه غیرممکن شد، بتوان به سخنان آنها مراجعه و با استناد به سخنان سابقه شان وضعیت را رصد کرد.
به گزارش خبرآنلاین، یکی از این اتفاقات، حوادث ناشی از کار است که به خصوص در معادن کشور رخ میدهند و حادترین شکل آن یعنی کشته شدن کارگر، جدای از هزینههای سنگین آن برای خانوادهاش، 4 میلیارد تومان برای آن واحد هزینه خواهد داشت (طبق اعلام مدیر سابق اداره بازرسی کار وزارت کار) و به گفته وزیر سابق کار نیز 4 درصد از تولید ناخالص داخلی هر کشور صرف جبران خسارات ناشی از کار میشود.
با این ارقام ( جدای از ارزش جان هر انسانی) خیلی راحت می توان به ارزش اقدامات برای جلوگیری از حوادث ناشی از کار در معادن پیبرد و از آنجایی هم که بهترین منبع برای بررسی وضعیت ایمنی معادن کشور معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن است، سراغ او میرویم.
محمد سمیعینژاد با دیدگاه خاص خودش در حالی که از وضعیت ایمنی معادن کشور اطمینان میدهد، تقصیر حوادث ناشی از کار منجر به فوت را بر گردن اشتباهات فردی میاندازد که توسط کارگرانی که حتی آموزش دیدهاند رخ میدهند.
وی در این مورد تصریح میکند که حوادث ناشی از کار منجر به فوت، به دلیل اشتباهات تکنیکی و طراحی نبوده و فقط اشتباهات فردی بوده است.
محمد سمیعینژاد، هرچند در مورد حوادث ناشی از کار در معادن کشور آماری ارائه نمیکند اما اعلام میکند که این روند کاهشی بوده است و در سال گذشته فقط یک انفجار در معدن باب نیزو اتفاق افتاد که این اتفاق موجب شد تعداد کشتههای حوادث ناشی از کار در معادن کشور تقریبا با سال قبلش برابری کند.
وی علت آن حادثه را هم که منجر به فوت 12 کارگر شده بود، بیاحتیاطی بیان میکند.