کد خبر: ۱۰۱۹۱۸
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۵

سیر صعودی اجاره بهای مسکن در تهران

نرخ تورم متاثر از اجاره بهای مسکن است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت 1389 نسبت به دوازده ماه منتهی به اردیبهشت 1388معادل 9.9 درصد است. بانک مرکزی در حالی طی ماههای اخیر از کاهش نرخ تورم خبر می‌دهد که برخی کارشناسان مسایل اقتصادی نسبت به واقعی بودن این نرخ تردید دارند.
در این میان در حالی بانک مرکزی از کاهش نرخ تورم به 9.9 درصد خبر داد که به گفته رئیس کل این بانک اجاره بهای مسکن و مواد خوراکی با 57 درصد بیشترین تاثیر را بر تورم دارند. بر این اساس، با محاسبات بانک مرکزی و صعودی شدن اجاره بهای مسکن به ویژه در تهران به نظر می‌رسد نرخ تورم دوباره دورقمی شود.
در عین حال، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این شبهات عنوان می‌کند که نرخ تورم متاثر از اجاره بهای مسکن است و قیمت اجاره بهای مسکن یکی از عمده ترین کالاهایی است که نقش تعیین کننده‌ای در تعیین نرخ تورم دارد.
حال این سئوال مطرح می‌شود که با آغاز فصل جابجایی‌ها و افزایش قیمت اجاره بها که نقش مهمی را در تعیین نرخ تورم(به گفته رئیس کل بانک مرکزی) ایفا می‌کند، آیا نرخ تورم اعلامی توسط این بانک در ماههای آینده باز هم کاهشی خواهد بود یا خیر؟
به گزارش پول نیوز بررسی شاخصهای مربوط به نرخ تورم نشان می‌دهد که شاخص اجاره بها و مواد خوراکی عمده ترین تاثیرات را بر نوسانات نرخ تورم دارند، به نحوی که شاخص اجاره بها با ضریب اهمیت 28.60 درصد و شاخص مواد خوراکی با ضریب اهمیت 28.49 درصد، به ترتیب اثرات تعیین کننده‌ای در نرخ تورم دارند.
اهمیت شاخص اجاره بها در تعیین نرخ تورم تا حدی است که محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر اینکه مردم در زندگی روزمره خود با افزایش قیمتها مواجه هستند، این در حالی است که بانک مرکزی از کاهش نرخ تورم خبرمی دهد، چه ملاکهایی برای محاسبه نرخ تورم دارید؟ گفت: ممکن است که مردم تنها قیمت چند کالا را مد نظر قرار دهند، اما بانک مرکزی شاخص کل کالاها و خدمات یعنی 359 قلم کالا را در نظر می‌گیرد.وی ادامه داد: نرخ اجاره بهای مسکن یک قلم کالای اساسی در محاسبات نرخ تورم است، بر اساس آمارهای آمارگرهای بانک مرکزی نرخ اجاره بهای مسکن در اجاره نامه‌هایی که تجدید می‌شود، بعضا با کاهش همراه بوده و حتی اگر کاهش نیافته باشد افزایش نیز نداشته است.
بهمنی عدم افزایش نرخ اجاره بهای مسکن را به معنای صفر بودن رشد آن عنوان کرد و افزود: اگر قیمت چند قلم کالای اساسی همچون مسکن یا کالاهای لوکس و تجملات کاهش یابد، تاثیرات بسیاری بر محاسبات نرخ تورم و کاهش رشد آن دارد. با توجه به اینکه ضریب تاثیرگذاری اجاره بهای مسکن و مواد خوراکی جمعا 57 درصد بر تعیین نرخ تورم تاثیرگذار است، هرگونه تغییری در این شاخصها می‌تواند منجر به افزایش یا کاهش نرخ تورم شود.
بهمنی مدتی پیش این صحبتها را مطرح کرد اما هم اکنون نرخ اجاره بها در مناطق مختلف تهران با آغاز فصل جابجایی‌ها رو به افزایش است، به نحوی که بر اساس بررسیهای خبرنگار مهر از مشاوران املاک سطح شهر تهران، مشاهده می‌شود که نرخ اجاره بها حدود 10 تا 20 درصد افزایش یافته است.
در عین حال در برخی مناطق تهران درصد رشد اجاره بها بیش از درصدهای ذکر شده است که عمده ترین دلایل آن به تراکم بالای جمعیتی و موقعیت برخی مناطق شهر تهران برمی گردد. این در حالی است که کارشناسان بازار مسکن و مشاوران املاک پیش بینی می‌کنند که قیمتهای بخش اجاره باز هم با افزایش مواجه شود.
بر اساس آمارها، نرخ اجاره بهای مسکن در تمام کشور در سال گذشته نیز با افزایش مواجه شد به نحوی که در زمستان گذشته این بخش با رشد 14درصدی مواجه شده است.
وزارت مسکن و شهرسازی نیز پیش بینی کرده است که با آغاز فصل جابجایی‌ها و تحرک در بازار، اجاره مسکن نیز با افزایش جزئی مواجه شود.
این در حالی است كه بازار خرید و فروش وام مسكن تحت تاثیر ركود حاكم بر بخش مسكن طی ماه گذشته با كاهش قیمت‌ها رو به رو شده است.
به گزارش ایسنا، وام 18 میلیونی خرید مسكن كه طرفداران بیشتری دارد، این روزها در بازار در صورت عدم ارائه گواهی ضمانت توسط فروشنده از دو میلیون و 400 هزار تومان تا دو میلیون و 700 هزار تومان به فروش می‌رسد.
این در حالی است كه اگرفروشنده اقدام به تهیه گواهی ضمانت كند، قیمت وام به دو میلیون و 700 تا سه میلیون و 200 هزار تومان به فروش می‌رسد.
گفتنی است، هزینه قطعی رهنی در دفتر اسناد رسمی حدود 300 هزار تومان اعلام شده است كه به قیمت وام افزوده می‌شود.
همچنین مراكز خرید و فروش وام از كاهش انتقال وام از شهر تهران به حومه به دلیل بازار راكد وام و ارزان شدن وام خبر می‌دهند.
راساس این گزارش وام 12 میلیون تومانی نیز در صورت عدم ارائه گواهی ضمانت توسط فروشنده حدود یك میلیون و 700هزار توامان و در صورت ارائه گواهی ضمانت توسط فروشنده حدود دو میلیون و 200هزار تومان به فروش می‌رسد.
بر این اساس دارندگان وام 18 میلیونی می‌توانند وام خود را حدود دو میلیون و400 هزار تومان بدون تهیه گواهی ضمانت به فروش برسانند. این در حالی است كه اگردارنده وام خود اقدام به تهیه گواهی ضمانت كند، قیمت وام افزایش یافته و به 2 میلیون و 600 هزار تومان می‌رسد.
همچنین قیمت اوراق نیز كاهش یافته است؛ به طوری كه هر یك میلیون اوراق در بازار حدود 166 تا 170 هزار تومان به فروش می‌رسد.
براساس این گزارش، فروشندگان دلیل كاهش قیمت وام را كاهش خرید و فروش در بازار و ركود بازار مسكن اعلام می‌كنند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین