آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد، گفت: ویژگیهای فرهنگی برجسته ملت ایران متعلق به همه بشریت است و همگان این ویژگیهای انسانی را مطالبه میکنند زیرا همه ملتها در فطرت خود به دنبال پاکی، عدالت و انسانیت هستند. حاکمیت این ارزشها در جهان یک تعهد جهانی است که فقدان آن به کینهورزی، کشتار و جنایتهای نابخشودنی منتهی میشود.
به گزارش دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد چهارشنبه شب در مراسم ثبت جهانی سازههای آبی - تاریخی شوشتر با تبریک میلاد امام جواد(ع) و امام علی(ع) و همچنین ثبت جهانی میراث تاریخی شوشتر، اظهار داشت: نگاهی به آثار تاریخی شوشتر نشان میدهد که شوشتر، موزه بزرگ میراث فرهنگی است که دنیا را با تمدن ایرانی آشنا میکند. میراث فرهنگی شوشتر متعلق به کل جامعه بشری است.
وی خطاب به رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خاطر نشان کرد: باید احیای میراث فرهنگی شوشتر در اولویت قرار گیرد دولت هم بودجه لازم را برای این موضوع اختصاص خواهد داد چرا که میراث تاریخی و فرهنگی شوشتر متعلق به کل جامعه بشریت است. امیدواریم در جریان دور چهارم سفرهای استانی هیأت دولت به شهرستان شوشتر، در میراث فرهنگی این شهرستان شاهد جهشی بلند باشیم.
احمدینژاد با بیان اینکه مردم شوشتر در طول تاریخ پایهگذار ارزشهای الهی و انسانی بودهاند، تصریح کرد: مردم این منطقه همواره از ارزشهای الهی و انسانی صیانت کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ و تمدن ایرانی دارای ویژگیهای برجستهای است، گفت: اولین ویژگی فرهنگ و تمدن ایرانی یگانهپرستی است که این ویژگی در طول تاریخ جریان داشته است. حقطلبی ویژگی دوم تمدن ایرانی بوده است به طوری که ملت ایران در هر مقطعی تاریخی که با حق و پاکی مواجه شده از آن استقبال کرده و بهراحتی پذیرفته است.
احمدینژاد ویژگی سوم فرهنگ و تمدن ایرانی را عدالتخواهی دانست و گفت: در طول تاریخ پرچمدار عدالت بودهاند.
وی با بیان اینکه توجه به علم و اندیشه ویژگی دیگر فرهنگ ایرانی است، گفت: سازههای تاریخی شوشتر که دو هزار سال قدمت تاریخی دارد، نشاندهنده توجه ملت ایران به علم و اندیشه است در این سازهها دو هزار سال قبل از پیشرفتهترین علوم مانند هیدرولیک، هیدرولوژی، زمینشناسی، مکانیک، محیطزیست و زیباشناسی بهره جستهاند.
احمدینژاد مهر و محبت را ویژگی دیگر فرهنگ و تمدن ایرانی دانست و اظهار داشت: مهر و محبت برخاسته از یگانهپرستی، عدالت و حق پرستی است. ایران همواره با مهر و محبت با سایر ملتهای تعامل داشته است و هیچگاه با کینهورزی برخورد نکرده است. اگر امروز هم جمعی از مردم در نقطهای از دنیا آسیب ببینند مردم ایران برای کمک به آنها حرکت میکنند.
وی خاطر نشان کرد: اگر فرهنگ ایران و تمدنهای انسانی در طول تاریخ تجزیه و تحلیل میشود برای این است که همه ملتها در یک حرکت عمومی دستها و قلبها را بهم پیوند دهند و در یک صف واحد برای برپایی عدالت، یگانهپرستی و عشق در جهان مجاهدت کنند. این وعده الهی است که در آیندهای نزدیک با همت انسانهای صالح و به رهبری انسان کامل عدالت و پاکی در جهان برپا خواهد شد.
احمدینژاد تأکید کرد: آینده از آن یگانهپرستان، عدالتجویان، مهرجویان و مهرورزان است.
براساس اين گزارش در ادامه مراسم، نماینده یونسکو در تهران لوح ثبت جهانی سازههای تاریخی شوشتر را به احمدینژاد تقدیم کرد. نماینده یونسکو در تهران هنگام تقدیم لوح ثبت جهانی سازههای آبی تاریخی شوشتر به احمدینژاد متن این لوح را که به امضاي دبیرکل سازمان یونسکو رسیده است، قرائت کرد.
سازههای آبی - تاریخی شوشتر در نشست سالانه اعضاء کمیته یونسکو در تیرماه سال 1388 در شهر سویل اسپانیا با عنوان «نظام آبی – تاریخی شوشتر» به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
علاوه بر اين در حاشیه سفر به شهرستان شوشتر رييس جمهور برای حضور در مراسم جشن ثبت جهانی سازههای آبی و تاریخی شوشتر از نزدیک با مردم این شهرستان به گفتوگو پرداخت.