آفتابنیوز : آفتاب: «نیل گیمن» با داستان فانتزی و خیالپردازانه خود به نام «کتاب قبرستان» برنده جایزه معتبر داستان کودکان، «مدال سیلیپ کارنگی» شد.
این رمان که داستان آن درباره یک پسر یتیم است که توسط ارواح بزرگ میشود، جایزه «نییوبری» را که معادل آمریکایی جایزه کارنگی است، نیز بهدست آورد.
به گزارش بی بی سی –گیمن بریتانیایی که ساکن آمریکا است، نوشتن کتاب قبرستان زمانی به ذهنش خطور کرد که پسر او با سهچرخهاش به یک قبرستان رفت.
داستان این کتاب یادآور پیرنگ داستانی «کتاب جنگل» نوشته «رودیارد کیپلینگ» است که در آن یک پسر بچه یتیم را حیوانات جنگل بزرگ میکنند.
کتاب گیمن برای برنده شدن نویسندگان قدری چون تری پراچت و فیلیپ ریو را پشت سر گذاشت.
گیمن 50 ساله گفت که ایده نوشتن این کتاب را از 25 سالگی در ذهن خود داشته است.
گیمن اولین کتاب خود با عنوان «روزی که پدرم را با دو ماهی قرمز تاخت زدم» را در سال 1997 نوشت.
جایزه کارنگی که به ساد «اندرو کارنگی» انسان دوست معروف در سال 1936 ایجاد شد، اولین بار به «آرتور رنسم» برای نوشتن کتاب «کبوتر پست چی» رسید.
همچنین یان براؤن» برنده جایزه ادبی «تریلیوم»شد.
یان براؤن نویسنده انگلیسی کتاب «پسر توی ماه» پیش از این جایزه 25 هزار دلاری «چارلز تیلور» برای آثار غیر داستانی و جایزه 40 هزار دلاری کتاب «بی. سی.» را از آن خود کرده بود.
یان براؤن نویسنده کانادایی با داستان شخصی خود به نام «پسر توی ماه» که درباره زندگی یک پدر با پسر معلولش است، برنده جایزه کتاب تریلیوم شد.
داستان تکان دهنده این کتاب که درباره یک پسرک 13 ساله به نام «واکر» است که با یک بیماری نادر ژنتیکی به دنیا آمد، یان براؤن نویسنده انگلیسی کتاب پیش از این جایزه 25 هزار دلاری «چارلز تیلور» برای آثار غیر داستانی و جایزه 40 هزار دلاری کتاب «بی. سی.» را از آن خود کرده بود.
در بخش دیگر جایزه بهترین کتاب فرانسوی زبان به «ریاض عسانی رزاقی» رسید.
رزاقی با اولین مجموعه داستان کوتاه خود به نام «دایره» که موضوع داستان های آن درباره مهاجرت و استحاله است، برنده این جایزه شد. عسانی رزاقی آفریقایی است و در تورونتو زندگی می کند.
«کارن سولی» شاعره ساکن تورونتو که پیش از با مجموعه شعر «کبوتر» برنده جایزه شعر گریفین شده بود، جایزه شعر تریلیوم را از آن خود کرد. سولی که اهل استان «ساس کاچوآن» کانادا است، پیش از این یک بار دیگر هم نامزد جایزه تریلیوم شده بود.