آفتابنیوز : آفتاب: «لئون پانتا»، رئیس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) اذعان کرد که جنگ در افغانستان از آنچه انتظار آن میرفت «دشوارتر و طولانی مدتتر» بوده است.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، پانتا در گفتوگو با «ایبیسی»، افزود: اگرچه پیشرفتهایی در افغانستان بهدست آمده است اما مشکلات جدی در امر دولتداری، فساد و معضل طالبان هنوز بهجای خود باقی است.
وی ادامه داد که برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان، کلید اصلی (حل مشکل افغانستان) این است که آیا افغانها حاضر به قبول مسئولیت برای مقابله با نیروهای ستیزهجو هستند یا نه.
سخنان رئیس سیا چند روز پس از آن عنوان میشود که ژنرال «دیوید پترائوس»، بهدنبال کنار گذاشتهشدن ژنرال «استنلی مککریستال»، سکان فرماندهی نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان را برعهده گرفته است.
پانتا در عین حال از عملکرد سیا درباره استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه رهبران القاعده و طالبان در منطقه دفاع و تاکید کرد که ادعاها مبنی بر اینکه این اقدامات خلاف مقررات بینالمللی است «کاملا غلط» است.
وی گفت: «ما وظیفه و مسئولیت داریم تا از این کشور دفاع کنیم تا القاعده هیچگاه قادر نباشد اقداماتی (را که انجام داده) دوباره انجام دهد. در حال حاضر احتمالا القاعده در ضعیفترین وضعیت خود از زمان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی، قرار دارد.»
پانتا همچنین گفت که آمریکا سالهاست که اطلاعاتی خوبی درباره محل اختفای «اسامه بنلادن»، رهبر سازمان تروریستی القاعده ندارد.
این سخنان پانتا در حالی عنوان میشود که چند رو ز پیش دفتر «دیوید کامرون»، نخستوزیر انگلیس اعلام کرد که کامرون و «باراک اوباما»، رئیسجمهوری آمریکا هر دو مایلند تعداد نیروهای دو کشور را در افغانستان کاهش دهند.
اما رهبران انگلیس و آمریکا همچنان معتقدند که دو کشور باید نقشی بلندمدت در آموزش نیروهای افغان داشته باشند.
طبق این گزارش، دیوید کامرون و باراک اوباما در حاشیه اجلاس سران هشت کشور صنعتی جهان در کانادا (G8) در اینباره صحبت کردند. کامرون پیش از این گفته بود که میخواهد نیروهای کشورش ظرف پنج سال آینده یعنی تا زمان انتخابات عمومی سال ۲۰۱۵ افغانستان را ترک کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که افغانها بتوانند تا آن زمان اداره امور امنیتی کشورشان را به دست بگیرند.
بریتانیا در حال حاضر حدود 10 هزار نیرو در افغانستان دارد که از این لحاظ، دومین کشور جهان و بعد از آمریکا است.
این نخستین بار است که نخستوزیر انگلیس به جدول زمانی در مورد خارج ساختن نیروهای این کشور از افغانستان اشاره میکند، البته کامرون گفت که این جدول زمانی قطعی نیست و مقامهای بریتانیایی تاکید کردهاند که این کشور در اینمورد با آمریکا اختلافنظر ندارد.
باراک اوباما قرار است اواخر سال جاری میلادی موضوع افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان را بازنگری کند.
ادعاهای جدید رئیس سیا علیه ایران
همچنین لئون پانتا مدعی شد که ایران میتواند ظرف مدت دو سال آینده و تا سال 2012 تسلیحات هستهای داشته باشد.
پس از تصویب تحریمهای یکجانبه توسط کنگره آمریکا علیه ایران، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) مدعی شد که ایران میتواند ظرف مدت 2 سال آینده، تسلیحات هستهای داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، "لئون پانتا " در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "ای بی سی تی وی" مدعی شد که ایران میتواند ظرف مدت دو سال آینده و تا سال 2012 تسلیحات هستهای داشته باشد.
وی مدعی شد که کارشناسان بینالمللی هستهای بر این باورند که ایران به اندازه کافی اورانیوم کم غنیشده برای ساخت دو سلاح هستهای را دارا است اما به منظور ساخت چنین سلاحهایی باید غنیسازی بیشتری انجام دهد.
این ادعاهای پانتا در حالی مطرح شده است که ایران یکی از اعضای پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (انپیتی) است و گزارشهای آژانس بارها بر عدم انحراف برنامه هستهای ایران تأکید کرده است و چندی پیش نیز ایران به منظور اثبات همکاریهای همهجانبه خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بیانیه سه جانبهای را با برزیل و ترکیه به امضا درآورد تا به موجب آن بخشی از اورانیوم کم غنی شده خود را در قبال دریافت میلههای سوختی مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران به خاک ترکیه ارسال کند.
با وجود این همکاریها، آمریکا یک روز پس از امضا شدن این بیانیه، پیشنویس قطعنامه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را به شورای امنیت سازمان ملل متحد فرستاد و تحریمهای جدیدی علیه ایران به تصویب رسید.
آمریکا به این تحریمها بسنده نکرد و روز پنجشنبه هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا تحریمهای جدید را علیه ایران به تصویب رساند.
این اقدام کنگره آمریکا شرکتهای انرژی و مالی خارجی که با ایران تبادلات تجاری انجام میدهند را مورد هدف قرار خواهد داد.
رئیس سازمان سیا ادامه داد: ما تخمین میزنیم که اگر ایران چنین تصمیمی [برای ساخت سلاحهای هستهای] اتخاذ کند، یک سال برای رسیدن به این مرحله به زمان نیاز دارد و احتمالاً به یکسال دیگر نیز برای به وجود آوردن نوعی سیستم پرتاب جنگافزار به منظور عملی کردن طرح خود نیاز دارد.
پانتا همچنین اعلام کرد که تحریمها تا حدودی تأثیر خواهند داشت و سپس در سوالی گفت: آیا این تحریم ها اهداف ایران را در رابطه با قابلیتهای هستهای مهار خواهد کرد؟ احتمالاً این طور نخواهد بود.