آفتابنیوز : آفتاب: مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردمسالاری آموزههای دکتر بهشتی را برگرفته از مکتب سیاسی امام خمینی (ره ) دانست و افزود: بنده با افتخار میگویم که مکتب سیاسی امام خمینی (ره) را از طریق شهید بهشتی فرا گرفتم.
مصطفی کواکبیان نماینده مردم شهرستانهای سمنان و مهدیشهر در مراسم گرامیداشت بیست و نهمین سالگرد شهادت آیتالله دکتر بهشتی و 72 تن از یاران با وفایش که در موسسه خیریه امیرالمومنین (ع) شهمیرزاد برگزار شد، با تسلیت وفات حضرت زینب (س) و بیست و نهمین سالروز شهادت آیتالله بهشتی و یاران با وفایش، به بیان سه ویژگی مهم شخصیت شهید دکتر بهشتی پرداخت و تحزب و ایجاد حزب در جامعه دینی را از ویژگیهای دکتر بهشتی عنوان کرد و گفت: پس از سال 58 اولین حزب پس از انقلاب اسلامی در کشور ما حزب جمهوری اسلامی بود که از سوی دکتر بهشتی راه اندازی شد و البته پس از ایشان و شهید دکتر باهنر، رهبری فعلی نظام نیز مدتی دبیر کلی این حزب را بر عهده داشتهاند.
دبیر کل حزب مردمسالاری با تاکید بر اینکه هرگونه بیاعتنایی دولتمردان از تحزب در حقیقت دوری از راه و رسم شهید دکتر بهشتی است، گفت: متاسفانه در حال حاضر فعالیت احزاب در کشور کمرنگ شده است و زمینه فعالیت گسترده احزاب وجود ندارد هر چند بحثی در مجلس شورای اسلامی مطرح است که اگر انتخابات مجلس به صورت استانی انجام شود جایگاه احزاب در جامعه ارتقا مییابد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر قرار است در کشور به توسعه سیاسی لازم برسیم هر کس مدعی پیروی از اندیشههای سیاسی شهید بهشتی است باید به احزاب به عنوان هسته اصلی دموکراسی یک کشور نگاه ویژهای داشته باشد، افزود: اگر ما به توسعه سیاسی در ایران میاندیشیم حتما باید از راه مردمسالاری دینی عبور کنیم و اگر مردمسالاری دینی میخواهیم بدون انتخابات نخواهد بود و اگر انتخابات پرشور و سالم میخواهیم حتما باید رقابتها در انتخابات شکل گیرد و اگر بخواهیم انتخابات رقابتی داشته باشیم حتما باید احزاب قوی در کشور شکل بگیرد بنابراین احزاب هسته اصلی دموکراسی و توسعه سیاسی در هر کشور است.
کواکبیان با بیان آیاتی از قران کریم، امر به معروف و نهی از منکر اجتماعی را بدون داشتن احزاب امکانپذیر ندانست و لذا به مصداق مقدمه واجب واجب است، وجود احزاب در جامعه را واجب دانست.
کواکبیان وحدتآفرینی در جامعه را از دیگر ویژگیهای مهم شهید بهشتی دانست و گفت: ایشان بارها میگفتند سکوت ما الهام بخش وحدت است، لذا علیرغم خیانتهای بنی صدر ایشان هرگز به اختلافات دامن نمیزدند و به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش نمیکشیدند. در شرایط کنونی هم همگان در کشور موظف به برقراری وحدت میباشند، لذا پس از انتخابات سال گذشته مسائلی به وجود آمد و اما هنوز هم عدهای به دنبال ایجاد تفرقه بوده و دست بردار نیستند، لذا به صراحت باید گفت در شرایط کنونی هرکس به دنبال تفرقه در جامعه باشد قطعا پیرو اندیشههای شهید بهشتی نیست و در حقیقت اختلاف برانگیزان همان فتنهگران اصلی هستند.
وی به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص برقراری آرامش و ایجاد وحدت در جامعه اشاره کرد و گفت: ایشان در دیدار با اساتید بسیجی به صراحت اعلام نمودند که با هر گونه سخن، نوشتار و حرکتی که موجب انشقاق و شکاف شود حتی اگر انگیزه صادقانهای هم در کار باشد موافق نیستند، لذا عدهای که بدون توجه به نظر و عقیده رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای ایجاد وحدت تلاش نمیکنند حتما باید در ولایتپذیری آنان شک کرد.
دبیر کل حزب مردم سالاری به سومین ویژگی شهید بهشتی در روزآمد کردن حکومت دینی و توام ساختن قضاوت، معنویت، عدالت، اسلامیت و ولایت فقیه با مادیت و آزادی و حل مشکلات معیشتی اشاره کرد و گفت: دکتر بهشتی علاوه بر معماری نظام جمهوری اسلامی و پایهریزی قانون اساسی دستگاه قضایی را به شکل نوین و امروزی و متناسب با جنبههای فقهی اسلام طراحی نمودند زیرا ایشان به دستگاه قضایی آبرو بخشید و الا او به دنبال ریاست قوه قضاییه ندوید و این قوه به او آبرویی اعطا نکرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با انتقاد از دولت فرانسه و کشورهای غربی در حمایت از تروریستهای منافق گفت: دولت فرانسه اگر واقعا مدعی دفاع از حقوق بشر است باید دست از حمایت منافقان تروریست بردارد.
کواکبیان گفت: نه به عنوان یک شهروند عادی بلکه به عنوان عضو کمیته حقوق بشر و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعتراض جدی خود را نسبت به این حرکات از دولتهای غربی همچون دولت فرانسه اعلام میکنم.
همه به این درامد نفت بندند که دست دولت است و باید مجیز دولت را بگویند فقط میماند دسته مستقل ...که آن هم هیئت موتلفه است که از زمان مشروطه تاکنون هستند. بهنظر میرسد شرایط لازم برای حزب طبیعی در این کشور وجود ندارد و احزاب مصنوعی هم به درد همان حرب رستاخیز و جمهوری اسلامی گرفتار میشوند.
توضیح انکه وجود حزب ربطی به رژیم دیکتاتوری یا دموکراسی ندارد. بطور مثال پاکستان و ترکیه که تک محصولی نیستند با وجود دیکتاتوری دارای احزاب قدیمی و پر نفوذی هستند.