کد خبر: ۱۰۲۳۳۵
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۰
داریوش قنبری:

انتخاب شهرداران از طریق آرای عمومی، نقطه قوت نظام است

شوراها باید به معنای واقعی كلمه در كشور منشاء اثر باشند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس با تاكید بر این‌كه انتخاب شهردار در بسیاری از دموكراسی‌های پیشرفته دنیا در اختیار مردم است، گفت: واگذاری انتخاب شهرداران به آرای عمومی نشان از اهمیت شهرداری‌ها در دنیای كنونی دارد.

داریوش قنبری، طرح انتخاب شهرداران توسط مردم را طرح بسیار مفیدی دانست و تاكید كرد: ارزیابی دقیق و جدی از روند انتخاب شهرداران در دموكراسی‌های پیشرفته حاكی از آن است كه در دموكراسی‌های پیشرفته هم بحث انتخاب شهرداران انقدر اهمیت دارد كه مستقیما به خود مردم سپرده شده است، بویژه در بحث مدیریت شهری كه تا حدود زیادی از امورات روزمره شهروندان با آن در ارتباط است به نحوی كه شاید بتوان گفت هیچ كدام از جنبه‌های مدیریتی دیگر به اندازه مدیریت شهری در ارتباط مستقیم با زندگی شهروندان نیست.

به گفته وی، به دلیل اهمیت بسیار بالای شهرداری‌ها و مدیریت شهری هم‌اكنون شاهدیم كه انتخاب شهرداران در كشورهای پیشرفته را به آراء عمومی می‌سپارند تا خود مردم شهرداران را انتخاب كنند، لذا این‌كه در كشورمان به سمتی می‌رویم كه شهرداران از طریق آرای مردمی انتخاب شوند، یک نقطه قوت برای نظام و در مجموع اقدامی بسیار با اهمیت و مطلوب است.

وی همچنین با رد اظهارات برخی مبنی بر این‌كه واگذاری انتخاب شهرداران به مردم سبب كاهش اختیارات شوراها می‌شود، تاكید كرد: به هیچ وجه چنین بحثی صحت ندارد، اتفاقا به نظر می‌رسد كه انتخاب شهرداران توسط مردم باعث قدرت بیشتر شوراها هم خواهد شد، اینكه شوراها با بكارگیری اهرم‌های نظارتی محكم‌تری بر عملكرد شهرداران نظارت كنند قدرت شوراها را افزایش می‌دهد.

قنبری همچنین خاطرنشان كرد: این‌كه شوراها انتخابی داشته باشند و در بعضی موارد این انتخاب همراه با شائبه زد و بندهای خاص و ساخت و پاخت باشد كه متاسفانه در برخی از نقاط این شائبه واقعیت دارد هیچ نقطه قوتی برای شوراها نیست، بلكه باعث بدبینی مردم و افكار عمومی نسبت به شوراها می‌شود، با تفكیک انتخاب شهردار از حق نظارت، نظارت قوی‌تری از طرف شوراها می‌تواند بر عملكرد شهرداری‌ها اعمال شود كه این باعث قوت شوراها می‌شود.

عضو كمیسیون اجتماعی افزود: متاسفانه شوراها مطابق با آنچه كه در قانون اساسی آمده و بر اساس آنچه كه در قانون شوراها به تصویب مجلس رسیده، تابحال به وظایف خود به خوبی عمل نكرده‌اند، چرا شوراها فقط در ارتباط با شهر فعالیت می‌كنند؟ چرا فقط شورای شهر نمود دارد و از سایر شوراها خبری نیست؟ اگرچه مهمترین شوراهایی كه هم‌اكنون باید در جهت تقویت و حتی احیای آنها قدم برداریم شوراهای فرادست نظیر شورای شهرستان، شورای بخش و شورای استان است كه آنها را به آن شكل نمی‌شناسند در صورتی‌كه این شوراها دارای اهمیت بیشتری هستند.

به گفته این نماینده مجلس، بحث نظارت بر مدیران استانی، بحث نظارت بر مدیران شهرستانی، توسعه بخش‌ها، شهرستان‌ها و استان‌ها به مراتب اهمیت بیشتری دارد كه شوراها باید در این جهت حركت كنند، شوراها باید از حالت شورای شهر بودن خارج و شوراهای فرادست را فعال كنند، شوراها باید به معنای واقعی كلمه در كشور منشاء اثر باشند، در حالی‌كه اغلب شوراها به شكل ناقص فعال شده‌اند كه آن هم در ارتباط با شورای شهر است كه حق انتخاب شهرداران به آنها داده شده و مقداری هم در نظارت بر عملكرد شهرداری‌ها فعال هستند كه كفایت نمی‌كند.

عضو كمیسیون اجتماعی در خاتمه با تاكید بر این‌كه وظایف شوراها بسیار گسترده‌تر و وسیعتر از انتخاب شهرداران و نظارت بر عملكرد آنهاست، خاطرنشان كرد: متاسفانه هم‌اكنون شوراها، شورای شهرداری هستند، نه شورای شهر كه انتظار می‌رود باگرفتن حق انتخاب شهرداران از شوراها آنها به سمت قدرت بخشیدن به شوراهای فرادست بروند و شوراهای فرادست از جمله شورای شهرستان و استان و بخش را بیشتر فعال كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین