آفتاب: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، تاکید کرد: در صورتی که غرب بخواهد با تحریم و تحت فشار قرار دادن ملت ایران به اهداف خود دست یابد، بزرگترین اشتباه خود را مرتکب شده است.
رامین مهمانپرست اظهار داشت: اگر غربیها با ایران به صورت منطقی تعامل کرده و به حقوق ملت ایران احترام بگذارند، بدون شک مردم ایران بهترین تعامل را با آنها خواهند داشت، ولی اگر غربیها فکر کنند که میتوانند با تحت فشار قرار دادن ملت ایران و از طریق تحریمها به اهداف خود خواهند رسید، بزرگترین اشتباه خود را مرتکب شدهاند.
مهمانپرست افزود: اگر ملت ایران متوجه شوند که غرب قصد دارد برای رسیدن به اهداف سیاسی خود، آنها را تحت فشار قرار دهد، بهصورت متحد و منسجم مقابل دشمن خواهند ایستاد.
وی با اشاره به سالگرد شهادت 290 نفر از سرنشینان ایرباس ایران در حمله ناو آمریکایی به این هواپیمای مسافربری و همچنین ربوده شدن شهروندان ایرانی توسط دستگاه جاسوسی آمریکا در نقاط مختلف دنیا گفت: دولت آمریکا در حال مقابله و دشمنی با ملت ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه که با برنامه "من طهران" (از تهران) شبکه العالم گفتوگو میکرد، تصریح کرد: هنگامی که آمریکاییها فروش قطعات یدکی هواپیما به ایران را تحریم میکنند و بر اثر این تحریم هواپیماهای حامل شهروندان ایرانی سقوط میکند، آیا این اقدام مقابله با دولت ایران است یا ملت ایران.
مهمانپرست با بیان اینکه گفتار و رفتار مسوولان آمریکایی با یکدیگر در تناقض است، افزود: اقدامات دولت باراک اوباما علیه ملت ایران، هیچ تفاوتی با دولتهای قبلی آمریکا ندارد و دولتهای قبلی هم اقدامات مختلفی را در اعمال تحریم و یا ربودن شهروندان ایرانی انجام دادند.
وی اظهار داشت: ملت ایران، آگاه، دانا و اندیشمند است و به خوبی تفاوت رفتار و گفتار مسوولان آمریکایی را میداند.
مهمانپرست خاطرنشان کرد: طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مسوولان آمریکایی رفتارهای مختلفی را از خود نشان دادهاند که هدف همه آنها تحت فشار قرار دادن مردم ایران بوده است.
وی افزود: آمریکاییها مخالف استقلال و پیشرفت ایران هستند، زیرا آنها نگران هستند که در صورتی که ایران بتواند به قلههای پیشرفت و قدرت دست یابد، به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل شود و ملتهای دیگر هم برای رسیدن به آنچه که ایران به آن میرسد، اقدام کنند.
مهمانپرست گفت: دولت آمریکا توانایی مقابله با مردم ایران را ندارد و طی سالهای گذشته ثابت شده است که آنها درباره ملت ایران آگاهی و شناخت ندارند و آنها نمیتوانند از طریق ایجاد تفرقه در کشور توطئههای خود را عملی کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: هرچه فشارها علیه مردم ایران بیشتر شود، اتحاد مردم بیشتر میشود، و غربیها هنوز به این آگاهی نرسیدهاند که مردم ایران اهل منطق بوده و تهدید را بر نمیتابند.
مهمانپرست با تاکید بر ترغیب طرف مقابل به مذاکره، خاطر نشان کرد: ما از ابتدا گفته بودیم که اهل مذاکره هستیم و برای دفاع از حقوقمان از همه توان و ظرفیت خود استفاده خواهیم کرد اما نمیپذیریم که طرف مقابل برای نزدیک کردن مسیر مذاکره به مقاصد خود، به اعمال فشار روی آورد زیرا اساس این منطق اشتباه است.
وی افزود: ما پیش از این تاکید کرده بودیم که اگر آنها به صدور قطعنامه و اعمال فشار روی آورند، قطعا کار پیچیدهتر خواهد شد.
مهمانپرست درباره علت اعلام آمادگی فوری کشورهای غربی برای مذاکره با ایران پس از تصویب تحریمهای تازه علیه تهران، اظهار داشت: تحلیل ما این است که پس از امضای بیانیه تهران میان سه کشور ایران، ترکیه و برزیل، صحنه سیاسی به نفع کشورهای مستقل عوض شد، و ما ضمن آنکه بهانه را از دست آنها گرفتیم، نشان دادیم که اوضاع تغییر یافته است.
وی افزود: در دوره کنونی اگر کشوری بخواهد نظامی ناعادلانه به وجود آورد و حقوق کشورهای دیگر را زیر پا بگذارد با سکوت کشورهای دیگر مواجه نخواهد شد و بیانیه تهران ثابت کرد که کشورهای مستقل میتوانند حرکتهای جدیدی را پایه گذاری کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تحریمها هیچ وقت عملی نخواهد شد، تاکید کرد: ممکن است مزاحمتها و موانعی ایجاد شود، اما همه آنها راهحل دارد، و این تحریمها به نتیجه نخواهد رسید.
مهمانپرست با اشاره به تحریمهای مختلف در طول 30 سال گذشته، گفت: نتیجه این تحریمها در سالهای گذشته جز پیشرفت استقلال و ایستادن ملت روی پای خود، چیز دیگری نبوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در باره این که آیا نشست سهجانبه ایران ترکیه و برزیل میتواند گشایشی در اوضاع جاری به وجود بیاورد؟ خاطرنشان کرد همه باید منتظر نتایج گفتو گوها باشیم.
مهمانپرست با بیان این که اقدامات یکجانبه گروه وین و 5+1 در دست بررسی است؛ اظهار داشت: در خصوص درخواست مذاکرات گروه 5+1 که بعد از صدور قطعنامه مطرح شده است نیز قطعا آنها سخنان رییس جمهوری اسلامی ایران را باید شنیده باشند که تصریح کرد این مذاکرات به آینده موکول خواهد شد.
وی در خصوص درخواست تعلیق غنیسازی اورانیوم 20 درصد گفت: ما از ابتدا اعلام کردیم برای سوخت راکتور تحقیقاتی تهران به 120کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد نیاز داریم که اگر از ابتدا با پیشنهاد ما موافقت میکردند این مساله پیش نمیآمد.
مهمانپرست افزود: ما مصمم به تهیه این مقدار سوخت از طریق خرید، مبادله یا تولید در داخل کشور هستیم ضمن این که تولید اورانیوم 20 در صد غنی شده در چارچوب قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و معاهده ان پی تی است و فعالیتی صلحآمیز شناخته میشود.
وی گفت: دبیر کل آژانس معتقد است که این اقدام ایران در چارچوب فعالیت صلحآمیز است و هیچکس تا کنون اعلام نکرده که خارج از چارچوب و قوانین آژانس بوده است، بنابراین غنیسازی 20 درصد برای سوخت راکتور تحقیقاتی تهران جزو حقوق ماست و ما این توانایی را داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: بعد از تامین کامل سوخت راکتور تحقیقاتی تهران غنی سازی 20 درصد باز هم برای مصارف تاسیسات جدید و راکتورها نیاز خواهد بود و یا این که شاید اولویت با تاسیسات تولید انرژی برق هستهای باشد که مسوولان در خصوص این مساله تصمیم گیری کرده و در راستای منافع ملی اقدام خواهند کرد.
وی افزود: بحث سوخت هستهای کاملا به یک مساله اقتصادی تبدیل شده است و برخلاف گذشته که ابتدا تولید و سپس به دنبال عرضه کالا بودند ما با توجه به دانش هستهای خود ابتدا به دنبال نیازها هستیم تا متناسب با آن سوخت هستهای تولید کنیم.
مهمانپرست، گفت: بیانیه تهران که به امضای سه کشور رسید رویکرد بسیار مهمی بود و مفاد آن فقط تبادل اورانیوم نبود بلکه این بیانیه زمینهساز همکاری با دیگر کشورها بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: سابق بر این کشورهایی که مدعی قدرت و دارای دانش هستهای هستند به دیگر کشورها اجازه نمیدادند در تصمیمگیری آنها دخالت و نقش داشته باشند اما اکنون شرایط تغییر کرده و کشورهای مهم، موثر و مستقل میتوانند رویکردی را سوای قدرتهای بزرگ دنبال کنند و با بهوجود آوردن شرایط عادلانه در دنیا جنبه رسمیت به حقوق هستهای سایر ملتها بدهند.
وی افزود: موضوع مذاکرات هستهای با گروه 5+1 نیز همان چیزی است که در کنفرانس خلع سلاح هستهای تهران مطرح شد و مورد استقبال 60 کشور دنیا قرار گرفت و آن شعار "انرژی هستهای برای همه و سلاح هستهای برای هیچکس" است و هیچ کشوری نمیتواند با این رویکرد مخالفت کند و همه کشورهایی که مدعی خلع سلاح هستهای هستند باید با این شعار همراه شوند.
مهمانپرست گفت: یکی از نتایج مقاومت ایران در برابر فشارهای غرب شکست انحصار هستهای و بومیسازی این دانش در ایران و همچنین دفاع از حقوق ملتها است و هم اکنون کشورهایی که در صدد استفاده صلحآمیز از این دانش هستند راه برای آنان نیز باز است.
وی افزود: طی سالهای گذشته این کشورها حق سخن گفتن درباره موضوعات هستهای را نداشتند اما اکنون بسیاری از کشورهای منطقه به دنبال تاسیسات هستهای هستند و اعلام آمادگی می کنند سوخت هستهای را نیز خود تولید خواهیم کرد که در آینده به جای سوخت فسیلی نقش مهمی ایفا میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: دانش هستهای برای پیشرفت بشریت ضروری و مهم است و در آینده سالمترین و پاکترین جایگزین انرژی فسیلی خواهد بود و تلاش برای شکوفایی منطقه مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران است و تهران دراین راه از هیچ کمکی به کشورهای دوست و همسایه دریغ نخواهد کرد زیرا حق همه کشورهاست که از این دانش در جهت اهداف صلحآمیز بهرهمند شوند.
مهمانپرست در باره این که گفته میشود اسرائیل اخیرا یک ماهواره جاسوسی را برای کنترل منطقه در مدار قرار داده است؛ تصریح کرد: رژیم صهیونیستی همواره با اینگونه تبلیغات در صدد حفظ وجود نامشروع خود است در حالی که در جنگ 33 روزه با لبنان حباب دروغین آن ترکید و در جنگ 22 روزه علیه مردم غزه نیز نتوانست به اهداف خود دست یابد.
وی افزود: مردم منطقه هم اکنون به پوشالی بودن این رژیم پی بردهاند که حتی توانایی اداره امور داخلی خود را ندارد و اگر این رژیم به فکر تجاوز به کشورهای اسلامی باشد بیشک مرتکب حماقت بزرگی خواهد شد که راه بازگشتی برای آن متصور نیست.