کد خبر: ۱۰۲۸۹۱
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۱

مصباحی‌مقدم: دولت حق اظهارنظر و اقدام مخالف با قوانين مصوب مجلس را ندارد

دولت باید بپذیرد، قانون آن چیزی است که مجلس تصویب می‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: غلامرضا مصباحی‌مقدم، نماینده تهران در مجلس هشتم شورای اسلامی، در پاسخ به سئوالی در مورد انتقادات اخیر نسبت به قانون‌پذیری دولت از سوی احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، اظهار داشت: دیدگاه من به دیدگاه دکتر توکلی نزدیک است و مطالب او را غالبا تائید می‌کنم، زیرا معتقدم دولت باید خضوع خود را در مقابل قانون نشان دهد و اگر در مورد نحوه قانون‌گذاری ایراد و اشکالی دارد، از طریق ارتباط فعال با نمایندگان و کمیسیون‌ها یا با حضور قوی‌تر در مجلس از مواضع خود دفاع کند و قوانین را مطابق با اراده خود تعقیب کند. 

رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی تاکید کرد که دولت در نهایت باید بپذیرد، قانون آن چیزی است که مجلس تصویب می‌کند و پس از آن حق اظهارنظر و اقدام مخالف با آن را ندارد. 

وی در ادامه در واکنش به اینکه دو ماه است دولت مصوبات خود را به مجلس ارجاع نمی‌دهد و نام تصمیم بر آنها نهاده است، با بیان اینکه دوست نداریم مناسبات دولت و مجلس همراه با منازعه و تشنج باشد، افزود: معتقدیم در همین حد که مجلس مسائل را پیگیری می‌کند، دولت هم نسبت به آن اقدام کرده و مشکلات را حل کند. البته راه‌کارهای دیگری هم در مقابل مجلس برای نظارت بر رفتار دولت وجود دارد؛ مانند سئوال و استیضاح که راه آخر (استیضاح) می‌تواند رفتار وزرا و رئیس‌جمهور را مساوی قانون تصحیح کند، ولی معتقدیم نباید به این سمت رفت و تا جایی که ممکن است از راه‌کارهایی که حکایت از توافق و تعامل مثبت بین دولت و مجلس می‌کند، استفاده کرد. 

نماینده تهران در مجلس در ادامه یادآور شد: در موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها وقت زیادی گرفته شد اما اختلافات در نهایت حل شد، لذا معلوم می‌شود که با تعامل مثبت می‌توان مشکلات بین دو قوه را حل کرد. 

وی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است روزی نمایندگان ناگزیر از استفاده از راه‌کار آخری که به اشاره کردید، شوند؟، تصریح کرد: فعلا زود است که در این زمینه بخواهیم چیزی بگوئیم. 

مصباحی‌مقدم در ادامه در پاسخ به سئوالی در مورد دلایل ضعف نظارت مجلس بر دستگاه‌ها و تاثیر خواسته‌های منطقه‌ای و محلی نمایندگان بر این مسأله گفت: نمایندگان اگر سئوالی می‌کنند از روی دغدغه و عمدتا برای شفاف‌سازی دولت یا کمک به حل مشکلات ملی و منطقه‌ای است. اگر گفت‌و گو یا توافقی بین نمایندگان و اعضای دولت صورت می‌گیرد، در راستای حل مشکل است. 

وی افزود: مثلا گفته می‌شود اگر فلان کار را برای منطقه انجام دهید، مشکل حل شده و سئوال را پس می‌گیریم که من این را خلاف انتظار از نمایندگان مجلس و دولت نمی‌دانم. 

وی در پایان در پاسخ به اینکه مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند که مسائل منطقه‌ای نباید در تصمیم‌گیری‌‌های نمایندگان تاثیرگذار باشد، یادآور شد: این مسأله در قانون‌گذاری مطرح است و منظور ایشان این بوده است که مسائل منطقه‌ای در این بخش نباید اثر داشته باشد. اما سئوالات نمایندگان راهی در مورد مشکلات منطقه‌ای است که دولت حتما باید در برابر آنها پاسخ‌گو باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین