کد خبر: ۱۰۳۰۵۷
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۰
در سفر به لامرد

لاریجانی: نمی‌توان با توهمی از عدالت، کشور را پیش برد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر یک توسعه همه جانبه در کشور داشته باشیم، می‌توانیم زمینه اعتلای فرهنگ اجتماعی را فراهم کنیم. 

علی لاریجانی در ادامه سفر به لامرد، در جمع ائمه جمعه، روحانیون، خانواده شهدا، ایثارگران، نخبگان، دانشگاهیان، فرهنگیان و اعضای شورای اسلامی، با اشاره به زمینه های خوب سرمایه گذاری در شهرستان لامرد، اظهار داشت: فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در این شهر وجود دارد و مجلس و دولت باید تلاش کنند که این توانمندی‌ها به بلوغ اقتصادی تبدیل شود؛ البته در این سال‌ها جهشی در مسائل اقتصادی و زیر‌بنایی در منطقه آغاز شده که نباید متوقف شود.
وی افزود: این نکته مهمی است که همه افراد که مسئولیت شناس هستند و خود را در مسیر انقلاب احساس می‌کنند، این سوال برای‌شان مطرح است که در چه موقعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و یا فرهنگی قرار داریم. 

لاریجانی گفت: یک انسان بصیر در مسلک اسلامی کسی است که هدفدار باشد و همیشه برای خود هدفی را تعریف کرده است. 

وی با بیان اینکه وضعیت کشور از بعد داخلی و خارجی در شرایطی است که باید به درستی شناخته شود، تصریح کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که امروز در طوفانی از تبلیغات علیه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی قرار داریم؛ البته این امر تازگی ندارد اما جنسی متفاوت دارد. 

رئیس مجلس افزود: در گذشته روش‌های مختلفی از جمله جنگ، تجزیه‌طلبی، ایجاد فتنه علیه کشور آزموده شده است و امروز روش‌های دیگری مدنظر قرار گرفته است که باید این مسیر را نیز شناخت. 

وی تصریح کرد: دشمنان قابلیت‌های مردم ایران را شناخته‌اند و به دنبال منافذی هستند که منافع خودشان را تامین کنند. 

لاریجانی در ادامه به سخنان وزیر دفاع آمریکا اشاره کرد و افزود: وی تصور می‌کند که تحریم‌ها علیه ایران سبب کوتاه آمدن ما از حقوق مان می‌شود، که البته این گفته‌ها ناشی از خام‌اندیشی و ناپختگی آنهاست و نشان می‌دهد که هنوز نسبت به ایران شناخت کافی پیدا نکرده‌اند. 

وی با بیان اینکه دشمنان تحریک‌های مختلفی را علیه ایران سامان داده‌اند، به قطعنامه اخیر شورای امنیت ملی اشاره کرد و افزود: آنها با این قطعنامه به دنبال سنگ‌اندازی در جلوی پای ملت ایران بودند، آنها به دروغ می‌گویند ما نهادهای دولتی را تحریم کرده‌ایم، اما رجوع به متن قطعنامه این دروغ را نشان می‌دهد. هدف اصلی آنها آزار و تحت فشار قرار دادن ملت ایران بوده است و در ظاهر صورتش را بزک کرده‌اند. 

رئیس مجلس با طرح این سوال که معنای این عمل چه می‌تواند باشد؟، افزود: آیا هدف غیر از این است که این دشمنان به دنبال فریب‌کاری هستند؟ 

وی ادامه داد: این حرف گیتس بسیار خام‌اندیشانه است که فکر می‌کند با تحریم می‌توانند ملت ایران را تسلیم کنند و با قطعنامه جلوی اراداه ملت ایران بایستند. متاسفانه بضاعت عقلانی موجودات سیاسی که امروز مدعی اداره جهان هستند در این حد است. 

لاریجانی تصریح کرد: این مجموعه رفتارها نشان می‌دهد که آنها تصمیم گرفته‌اند که با ملت ایران که اراده امام(ره) را دنبال می‌کنند و می‌خواهد مستقل و با فرهنگ خود زندگی کند مقابله و جلوی این ملت بایستد. 

رئیس قوه مفننه با اشاره به پیشینه قوی و عمیق اصیل اسلامی در ایران، یادآور شد: زمانی می‌گفتند ما می‌خواهیم نحوه و مدل زندگی آمریکایی را تسری دهیم. شما خیلی کوچک‌تر از این هستید که این مدل استعمارزده را را در مقابل فرهنگ عمیق و با ریشه اسلامی قرار داده و مقایسه کنید. شما نمی‌توانید یک مدل ساختگی را به ما تحمیل کنید. 

وی در ادامه با بیان اینکه زمانی برژینسکی در مقاله‌ای گفته بود که ما باید ظرف 10سال تلاش کنیم با ورود به عرصه اجتماعی ایران و تماس با جوانان، فرهنگ آنها را تحت تاثیر قرار دهیم، یادآور شد: این هم یکی از راه‌هایی بود که آنها دنبال می‌کردند و امروز با شدت بیشتری پیگیری می‌کنند. 

لاریجانی با تاکید بر اینکه دشمن به دنبال یک فشار اقتصادی و رخنه فرهنگی در کشور است، خاطرنشان ساخت: برای مقابله با این امر باید ساماندهی صورت گیرد. 

وی تاکید کرد: ایران می‌تواند این تهدیدها را به فرصت تبدیل کند کما اینکه در زمان جنگ چنین شد. 

رییس قوه مقننه ادامه داد: در این سال‌ها رشد نسبتا خوبی در زمینه‌های مختلف کشور به‌وجود آمده است؛ نیروهای تحصیل کرده خوبی تربیت شده‌اند که برای هر جهش اقتصادی نیازمند این نیروهای تحصیل کرده و مستعد هستیم. 

وی در عین حال متذکر شد: البته باید تنظیماتی هم صورت بگیرد که نوعی تحصیلات متناسب با نیازهای کشور شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به این موضوع توجه کند. 

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه به تاثیر عنصر الهام‌بخش انقلاب در منطقه اشاره کرد و گفت: انقلاب ما ماهیتی دینی داشت. درست است که ضد ظلم و ضد استبداد بود اما سر آن در دینی بودنش بود. یعنی مردم بر اساس وظیفه شرعی و تحرکی که علما ایجاد کردند، به میدان آمدند و دشمن این ماهیت دینی را فهمیده است و تحلیل‌هایی که در این روزها ارائه می‌کنند ناشی از همین شناخت است. 

نماینده مردم قم یادآور شد: این حرکت الهام‌بخش بیداری عظیمی را در بین مسلمانان جهان ایجاد کرد و تاثیرات زیادی را در منطقه گذاشت که از چشم باریک بین دشمنان پنهان نمانده است. 

وی گفت: علت اینکه به ملت ایران گستاخی می‌کنند این است که ایران شرایط منطقه را تغییر داده است. 

رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنانش به شرایط داخلی کشور و ظرفیت‌های مادی و انسانی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: مجموعه این شرایط را باید ساماندهی کنیم و اگر از منابع خودمان با برنامه و درست استفاده کنیم و نیروی انسانی خود را با برنامه و سامان یافته جلو ببریم، دیری نخواهد پایید که آقای اوباما پشیمان خواهد شد. 

لاریجانی فکر اصیل اسلامی را مبنایی برای تقویت جریان انقلاب در کشور دانست و گفت: باید به این تفکر اصیل بها دهیم،چراکه آن عنصری که ما را سرافراز کرد فرهنگ اسلامی بود و عنصری که می‌تواند این سربلندی را تداوم بخشد نیز همین فرهنگ اسلامی است. 

وی در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مهندسی فرهنگی اشاره کرد و گفت: ایشان مدت‌ها پیش گفتند باید یک مهندسی فرهنگی در کشور ایجاد شود که حرف بسیار درست و مهمی است. 

لاریجانی تصریح کرد: همیشه دولت‌هایی که سر کار می‌آیند نگاهی طفیلی به فرهنگ دارند در حالی که فرهنگ اسلامی باید در نقطه کانونی قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه توسعه امری نیست که از جای دیگر وارد شود، تصریح کرد: رهبر انقلاب تاکید دارند که ما نیاز به یک مدل توسعه اسلامی - ایرانی داریم. 

لاریجانی ادامه داد: در این 30 سال تجربه‌های اقتباسی زیادی داشته‌ایم که مفید واقع نشده‌اند چون جامعه ما بر اساس فرهنگ اسلامی زندگی می‌کند و برخی مدل‌های اقتباسی را نمی‌پذیرد. 

نماینده مردم قم افزود: ما در 10 سال اول انقلاب نیم نگاهی به سوسیالیسم به نام عدالت داشتیم که غلط بود چرا که عدالت ریشه در رقابت دارد و باید زمینه شکوفا شدن استعدادها را فراهم کند. 

وی سوسیالیسم را تفکری استعداد‌کش توصیف کرد که نمی‌تواند با تفکر عدالت اسلامی هماهنگ شود. 

لاریجانی خاطرنشان ساخت: 10 سال بعد هم جنس دیگری از گرایش به نام بازار آزاد مطرح شد که آن هم نمی‌تواند مفید واقع شود. 

رییس مجلس تاکید کرد: اینکه رهبر انقلاب می‌فرمایند باید مدل توسعه اسلامی را مبنا قراردهیم حرف مهمی است که هنوز کاوشگران آن را باز نکرده‌اند و باید در برنامه پنجم به این مسأله توجه شود. 

وی با بیان اینکه البته در لایحه‌ای که دولت به مجلس فرستاده است بر توجه به این مدل تاکید شده است، اما ابعاد آن باز نشده ایست، بر ضرورت ساماندهی منابع اقتصادی کشور تاکید کرد و اظهار داشت: هرچند ما از فرهنگ بحث می‌کنیم اما اگر بیکاری و فقر در کشور نباشد، ریشه‌کن کردن بی‌ایمانی را کلید زده‌ایم. 

وی ادامه داد: نمی‌گویم همه این مسایل به هم مربوط است اما اگر یک توسعه همه جانبه در کشور داشته باشیم، می‌توانیم زمینه اعتلای فرهنگ اجتماعی را فراهم کنیم. 

لاریجانی تاکید کرد: اگر اقتصاد سامان یافته در کشور حاکم شود بهترین پاسخی است که می‌توان به دشمن داد و اگر بخواهیم به‌طور دقیق توسعه را ساماندهی کنیم باید بسترهای تولید و سرمایه‌داری را در کشور فراهم کنیم و در این صورت اقتصاد شکوفا و بیکاری رفع می‌شود. 

رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنانش اصل 44 را زمینه ای برای فراهم کردن زمینه‌ها و رفع موانع سرمایه‌گذاری دانست و گفت: هرچند دولت تلاش کرده است و خدمات زیادی صورت گرفته، اما هنوز به نتیجه مطلوب دست نیافته‌ایم. 

وی با بیان اینکه اصل این نیست که چند کارخانه را به فروش برسد بلکه باید فضای کسب و کار در کشور تسهیل شود، یکی از اهداف مهم سیاست‌های اصل 44 را کوچک‌کردن دولت دانست و اظهار داشت: باید تلاش کرد که بودجه کشور از درآمدهای نفتی منفک شود و آنچه از فروش نفت و گاز به‌دست می‌آید صرف آبادانی کشور گردد. 

رییس مجلس با بیان اینکه پیشرفت کشور با یک تئوری عدالت امکان‌پذیر است، تصریح کرد: در تفکر اسلامی عدالت مهم است، اما البته باید عدالت را تعریف کرد و نمی‌توان با توهمی از عدالت کشور را پیش برد. 

وی در ادامه به هدفمند‌کردن یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: شاید استفاده‌ای که دهک بالای جامعه از یارانه‌ها می‌کند 4 برابر دهک پایین باشد و این عادلانه نیست. 

لاریجانی با بیان اینکه اصل تفکر هدفمند کردن یارانه‌ها درست است، در عین حال متذکر شد: اما اجرای آن مهمتر است و باید با شیب ملایمی اجرا شود که به اقتصاد کشور شوک وارد نشود. 

رییس مجلس تاکید کرد: هدفمند کردن یارانه‌ها باید به تولید و افزایش سرمایه‌گذاری در کشور کمک کند نه اینکه جلوی آن سنگ‌اندازی کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین