کد خبر: ۱۰۳۳۹۵
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۷
در همایش ملی امنیت و انضباط اجتماعی

فرمانده نیروی انتظامی: تضعیف خانواده، افزایش آمار طلاق و سن ازدواج مباحث امنیتی جدید است؛ به‌زودی بقایای گروهک ریگی ار از بین می‌بریم

در مطرح کردن تهدید نرم افراط‌گونه برخورد نکنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سردار اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، گفت: هدف جنگ نرم حمله به مختصات فرهنگ و هویت دینی جامعه است. افزایش طلاق و سن ازدواج نیز از جمله مباحث امنیتی جدید است که باید به دنبال حل اجتماعی آنها باشیم. 

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم امروز در همایش ملی امنیت و انضباط اجتماعی گفت: در حوزه جنگ نرم باید مراقب باشیم زیرا هدف، مقابله با نظام و جنگ رسانه‌ای نیست بلکه حمله به مختصات فرهنگ و هویت دینی جامعه است. 

وی گفت: باید یک راهبرد و نقشه راه برای امنیت انضباط اجتماعی ترسیم کنیم که مقدمات این راهبرد اررزیابی محیط کنونی راهبردی در حوزه نظم و امنیت است. شناخت تحولات حال و آینده در محیط اجتماعی بسیار ضروری است زیرا تکنولوژی امروز تمام ابعاد و ضوابط بشر را تحت تاثیر قرار داده است. 

احمدی مقدم افزود: توسعه فضای مجازی حریم خصوصی را به شدت مورد تعرض قرار داده است و امروز صاحبان بزرگترین شبکه‌های اجتماعی معتقدند حفظ حریم خصوصی مانند گذشته نیست. تجاوز به حریم خصوصی به عنوان یک مقوله جدید باید مورد توجه قرار گیرد و نیاز به بازتعریف حریم خصوصی و حفظ آن داریم. 

وی اظهار داشت: سرعت گیج کننده تکنولوژی و آثار اجتماعی آن موجب یک رفاه برای جامعه بشری شده و از طرفی یک خستگی ملال‌آور را نیز در جامعه به وجود آورده است. 

احمدی‌مقدم اعلام کرد: افکار عمومی به شدت مورد تهاجم است و انبوه اطلاعات مردم را در گزینش اخبار و اطلاعات دچار اختلال کرده است. احساس امنیت و حفظ آن در چنین محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است. 

فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: تحولات خانواده، تضعیف نقش آموزش خانواده، طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، تضیعف نظام خانواده و غیره... از مسائلی است که در مباحث امنیتی جدید تأثیرگذار است. 

احمدی‌مقدم در ادامه افزود: نابرابری اجتماعی و احساس نابرابری و تبعیض اجتماعی و کاهش نظارت اجتماعی نیز از جمله مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.کاهش مناعت و انفجار انتظارات در دنیا از مسائلی است که در بروز برخی مشکلات موثر است. پیوستگی امنیت و اینکه مسائل امنیتی جغرافیا را در هم می‌نوردند و مشکلات امنیتی به سرعت به حوزه‌های دیگر سرایت می‌کند از ویژگی‌های شرایط امروز است. 

در مطرح کردن تهدید نرم افراط‌گونه برخورد نکنیم 

فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد تغییر تهدیدات از سخت به نرم از مسائل در شرایط امروز است که شاهد آن هستیم اما نباید در مطرح کردن تهدیدات نرم افراط‌گونه برخورد کنیم. 

وی اظهار داشت: هر چند باید تهدید سخت را هم مد نظر قرار دهیم. قوی‌ترین قدرت نرم دنیا دارای قوی‌ترین قدرت سخت است. در صورت بی توجهی به این تهدیدات نمی‌توان در آینده امنیت را برقرار کرد. 

احمدی‌مقدم ا دامه داد: مواد مخدر و روانگردان‌ها یکی از مشکلات امروز جامعه بشری است امروز بین 30 تا 40 میلیون نفر در دنیا مواد روانگردان مصرف می‌کنند. 

فرمانده ناجا گفت: در گذشته هدف ما جلوگیری از کشت و تولید مواد مخدر بود اما امروز در خانه هم ‌می‌توان مواد روانگردان تولید کرد. 

وی افزود: در حوزه تروریست همه نگاه‌ها متوجه مردهاست اما امروز در فضای مجازی تروریست استخدام می‌کنند و آموزش‌های لازم تأمین مالی و نحوه عملیات را نیز انجام می‌دهند. 

فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: افزایش حاشیه‌نشین و نابرابری اجتماعی موجب افزایش جرایم خرد شده است.تهدیدات حوزه مجازی تحولات شدیدی را در حوزه جرایم ایجاد کرده است. 

احمدی‌مقدم افزود: امروزه و با استفاده از رایانه می‌توان سرقت‌های بزرگی انجام داد یا از طریق افکار عمومی و با استفاده از شرکت‌های هرمی لیزینگی و... کلاهبرداری‌های چند ده هزار نفری انجام داد. 

موادمخدر و مرزها و اشراف اطلاعاتی از برنامه‌های جدید پلیس است 

احمدی‌مقدم اعلام کرد امروز دیگر اتباع بیگانه یک مسئله مربوط به ایران نیست و یک مسئله جهانی شده است مهاجران و افراد بیگانه دومین تهدید دهه آینده در دنیا به شمار می‌روند. فرهنگ و الگوهای وارداتی و مسائل اخلاقی از تهدیدات بسیار مهم است. 

احمدی‌مقدم گفت: اگر دشمن در بحث جنگ نرم به مختصات فرهنگی و هویت دینی جامعه حمله کند رسیدن به اهداف سیاسی برایش آسان‌تر خواهد بود.در حوزه دفاع از حریم خصوصی قوانین دارای نواقصی است و باید با توجه به شرایط آینده پیش برویم. 

احمدی‌مقدم تأکید کرد: هم اکنون بسترهای وقوع جرم و اولویت پیشگیری به جای مقابله باید مورد توجه باشد.مواد مخدر، مرز و ترافیک و اشراف اطلاعاتی باید در صدر اولویت برنامه‌های پلیس قرار گیرد. 

احمدی‌مقدم تاکید کرد: به جای امنیتی کردن مسائل اجتماعی باید به دنبال حل اجتماعی مسائل امنیتی باشیم. 

به‌زودی بقایای گروهک ریگی ار از بین می‌بریم

فرمانده کل نیروی‌انتظامی در جمع خبرنگاران گام اول ایجاد امنیت اجتماعی را شناخت تحولات اجتماعی و توسعه فناوری خواند و گفت: تعیین و پیچیدگی مقوله امنیت نیاز جامعه است و برای برقراری شرایط مطلوبی که جامعه در آن با کمال آرامش به معیشت بپردازند، ایجاد برنامه‌های جدید در محیط جدید است. برای مثال در زمینه راهنمایی و رانندگی 30 سال قبل یک میلیون خودرو وجود داشته اما تا پنج سال آینده 20 میلیون خودرو خواهیم داشت پس باید برای برقراری نظم برنامه‌ریزی کنیم. در همین زمینه ترافیک با نگاه علمی می‌شود تصادفات را کاهش داد. در برنامه‌های دیگر نیز در مقابله با تهدیدات می‌شود با ترسیم آینده برای رسیدن به نقطه مطلوب تلاش کرد. 

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم درباره نقطه مطلوب گفت: وقتی بسترهای وقوع جرم را پیدا کنیم و با آن مقابله کنیم. مثل مقابله با ورود و توزیع مواد مخدر می‌توانیم به نقطه مطلوب برسیم. پس به طور کلی اولویت در ایجاد اقدامات پیشگیرانه است، مخصوصا اقدامات پیشگیرانه اجتماعی. 

او با اشاره به رشد فناوری‌های روز در دنیا گفت: فناوری‌های روز هم‌چنان که قابلیت‌های مثبت ایجاد می‌کنند، می‌توانند ایجادکننده قابلیت‌های منفی نیز باشند. بدین‌معنا که همچون چاقو، کاربرد دوگانه دارند.این مثل دوربین‌های شما کار می‌کند، یعنی اینکه هم می‌توان با آن در راستای آگاه‌سازی مردم تلاش کرد و هم می‌توان با آن فیلم‌های مستهجن ساخت. 

وی در ارتباط با چند فیلمی که اخیرا از زورگیری‌های خیابانی پخش شده است، گفت: این نمونه همین فناوری‌های روز است که هم باعث شناسایی زورگیران توسط پلیس شده است و با آشکار ساختن ظواهر پنهان جرم، گرچه نمی‌توان گفت که تعداد جرم بیشتر شده است، اما احساس عدم امنیت مردم بیشتر شده است.با مخلان امنیت اجتماعی مانند زورگیرها و سارق‌های مسلح با قدرت بیشتری برخورد می‌‌شود. 

احمدی‌مقدم درباره اینکه با بستن مرزها و کم شدن ورود تریاک به ایران ممکن است باعث شود معتادان به جای ترک و یا روی آوردن به مواد جایگزین به مواد مخدر صنعتی روی بیاورند، گفت: وقتی از ورود مواد جلوگیری می‌شود، مسائلی را به دنبال دارد که ممکن است باعث ضرر بیشتری شود. اما مهم این است که ما با رویکرد پیشگیری پیش برویم، یعنی به این فکر کنیم که چه باید کرد تا اصلا معتاد نشوند. 

وی در پایان با اشاره به حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان گفت: از پس از اعدام ریگی ما انتظار عملیات تروریستی از سوی باقی‌مانده گروهک او هستیم و همان‌طور که مشاهده شد در ورودی مسجد ماموران بازرسی حضور داشتند اما نوع عمل جوری بود که تروریست با زور وارد مسجد شد و طبیعتا گرفتن یک تروریست در آن استان بزرگ کار آسانی هم نیست اما امیدواریم به زودی بقایای این گروهک‌ را از بین ببریم. 

وی تاکید کرد: توجه به این موضوع مورد اهمیت است که هدف انفجار این گروهک، هدف کوچکی بود و ما انتظار انفجار هدف بزرگ‌تری داشتیم و از آنجایی که این گروهک با انفجار انتظار ایجاد اختلاف قومی ـ قبلیه‌ای داشت، در این مورد نتوانست به هدف خود برسد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین