آفتابنیوز : آفتاب: گلستان درحالی برای سفر هیأت دولت مهیا میشود که برخی از مصوبات سفرهای قبلی دولت هنوز در حد حرف، مصوبه و روی کاغذ باقی ماندهاند و نیاز است این طرحها با حمایت ویژه دولت در سفر سوم از کاغذ خارج شود و رنگ عملیاتی به خود گیرد.
اجرایی نشدن برخی مصوبات و تکمیل نشدن برخی طرحهای مهم و تاثیرگذار موجب شده اهالی نگارستان ایران، شیرینی و حلاوت این مصوبات را درک نکنند و همچنان در آروزی تحقق این طرحها باشند.
تلاش و همت دولت نهم در رفع موانع ایجاد صنعتی در استانهای محروم از جمله گلستان در حالی است که بهرغم گذشت چند سال از این مصوبه، طرحهای بزرگ صنعتی در گلستان اجرایی و تکمیل نشده باشد.
گلستان که سالها در آروزی صنعتی شدن بود، اکنون در ابتدای راه و جهش بهسوی صنعت است و در این گذر، مشکلات و موانع زیادی وجود دارد که رفع آن نیازمند نگاه ملی و حمایت مسئولان کلان کشوری است.
دو سفر قبلی هیأت دولت به گلستان 277 مصوبه با بیش از 45 هزار و 990 میلیارد ریال اعتبار داشته است که در سفر اول 25 درصد مصوبات اقتصادی، 29 درصد زیربنایی، 22 درصد فرهنگی و 24 درصد اجتماعی بوده است.
از مجموع 277 مصوبه سفرهای قبلی دولت، به اذعان مسئولان امر، 30 طرح به دلیل تکمیل نشدن و اجرا نشدن برای بار دیگر در سفر سوم هیأت دولت به گلستان مطرح میشود تا این بار با نگاه ویژه دولتمردان از حد مصوبه و حرف خارج و به عمل تبدیل شود.
مسائل مالی، محاصره و تحریم اقتصادی، نبود توجیه اقتصادی، مسائل زیست محیطی و .. موجب شده تا برخی از طرحهای مصوب سفرهای قبلی دولت به گلستان رنگ اجرایی نگیرد.
طرح سینمای اختصاصی، اختصاص 10 درصد درآمد خاویار به استان و سالن تشریح پزشکی قانونی در شرق و غرب استان از جمله این مصوباتی است که اجرایی نشده است.
مسئول پیگیری مصوبات سفرهای دولت در گلستان اعلام کرد: مسائل مالی، محاصره و تحریم اقتصادی و نداشتن زمین از جمله دلایلی بود که پیشرفت اجرایی برخی طرحهای سفرهای قبلی دولت به استان مناسب نبوده است.
حاجی گلدیکر در گرگان، بیان داشت: احداث و تکمیل مجموعههای سوارکاری گنبد، آق قلا و بندرترکمن از دیگر طرحهایی است که در سفر سوم هیأت دولت به استان مطرح خواهد شد.
مسئول پیگیری مصوبات سفرهای دولت در گلستان عنوان کرد: احداث و تکمیل دانشگاه فنی علی آباد کتول، تعیین مرز مشترک بین استان مازندران و گلستان در شهرهای شبه جزیره میانکاله از دیگر طرحهایی است که برای طرح در سفر سوم هیأت دولت به استان آماده شد.
وی اظهار داشت: 30 طرح نیمه کاره برای تکمیل در سفر سوم هیأت دولت به استان مطرح می شود و این طرحها که از جمله مصوبات سفرهای قبلی دولت در استان بود، برای شتاب بخشی و تکمیل در سفر جدید دولت به استان مطرح میشود.
حاجی گلدیکر اظهار داشت: تکمیل مدارس شبانه روزی استان و دستگاه شتابدهنده خطی از جمله طرحهایی است که در سفر سوم دولت به استان مطرح میشود.
وی خاطرنشان کرد: مسئول پیگیری مصوبات سفرهای دولت در گلستان با تقدیر از تلاشهای شبانهروزی استاندار گلستان در انعقاد تفاهمنامه با وزراتخانههای دستگاههای مختلف، گفت: بیشتر تفاهمات مصوبات قابل طرح در سفر سوم هیأت دولت به گلستان آماده شده است.
معاون برنامهریزی استاندار گلستان نیز گفت: طرح سینمای اختصاصی، اختصاص 10 درصد درآمد خاویار به استان و سالن تشریح پزشکی قانونی در شرق و غرب استان از جمله این مصوباتی است که اجرایی نشده است.
قدرتالله عابدی خاطرنشان کرد: از مجموع مصوبات دور دوم هیأت دولت به استان، 36 درصد تولیدی، 28 درصد زیربنایی، 21 درصد فرهنگی و 15 درصد اجتماعی بود که بیش از هزار و 867 میلیارد تومان مجموع اعتبارات عمرانی و 314 میلیارد تومان اعتبارات در قالب تسهیلات بوده است
وی از اجرایی شدن 74.2 درصد مصوبات سفر دوم هیأت دولت به استان خبر داد و افزود: از مجموع مصوبات سفر دوم دولت به استان، 55 مصوبه اقدام، 84 مصوبه در دست اقدام، 14 مصوبه در دست پیگیری و 3 مصوبه اجرایی نشده است.
معاون برنامهریزی استاندار گلستان بیان داشت: 111 مصوبه از مصوبات سفر اول هیأت دولت به استان اجرایی شد، 24 مصوبه در دست اقدام و 73 مصوبه در دست پیگیری است.
عابدی افزود: در مجموع 93.8 درصد مجموع مصوبات سفر اول دولت به استان عملیاتی و اجرایی شده است و دراین سفر 38 میلیارد و 300 میلیون تومان از منابع استانی و 570 میلیارد تومان از منابع ملی اعتبار در نظر گرفته شد.
بر اساس اعلام مسئولان گلستان، 335 مصوبه با 60 هزار میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات برای سفر سوم هیئت دولت به استان پیشنهاد شده است که از این مصوبات 104 مصوبه فرهنگی و آموزشی است که برای آن شش هزار و 963 میلیارد ریال اعتبار پیشنهاد شده است و 61 مصوبه اجتماعی با اعتبار پیشنهادی دو هزار و 414 میلیارد ریال و 73 مصوبه تولیدی و اقتصادی است.
برای مصوبات تولیدی و اقتصادی سفر سوم هیئت دولت به استان 20 هزار و 798 میلیارد ریال و 98 طرح زیربنایی است که برای آن 29 هزار و 307 میلیارد ریال اعتبار پیشنهاد شده است.