کد خبر: ۱۰۳۵۳۵
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۸۹ - ۰۸:۴۴
براساس تحقیقات جدید:

کودکانی که با روش لقاح مصنوعی به دنیا می‌آیند، بیش‌تر سرطان می‌گیرند

بعد از سن 3 سالگی خطر ابتلا به سرطان در این کودکان کاهش پیدا می‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تحقیقات جدید نشان می‌دهد کودکانی که از طریق روش لقاح مصنوعی یا IVF به دنیا آمده‌اند 42 درصد بیش‌تر در خطر ابتلا به سرطان در سال‌های اولیه زندگی هستند. 

معمولا کودکانی که بعد از درمان‌های باروری به دنیا می‌آیند در خطر بالاتر ابتلا به مشلات مرتبط با سلامت، بدشکلی‌ها و ناهنجاری‌های مادرزادی هستند، اما این اولین‌بار است که نگرانی‌ها در مورد احتمال بیش‌تر ابتلای این کودکان به سرطان مطرح شده است. 

به نظر می‌رسد که این مشکلات به خود این روش مرتبط نباشد، بلکه بیش‌تر در اثر عوارضی مانند تولد زودهنگام، وزن کم و درمان‌های باروری بروز پیدا می‌کند. 

محققان سوئدی برای بررسی این موضوع اطلاعات پزشکی 26 هزار کودک را که بعد از درمان‌های باروری به دنیا آمدند و هم‌چنین میزان ابتلا به سرطان در بین آن‌ها را مد نظر قرار دادند. 

آن‌ها متوجه شدند نزدیک به 53 نفر از این کودکان به سرطان دچار شدند، این در حالی است که رقم مورد انتظار 38 عدد است. 

به این ترتیب محققان معتقدند کودکانی که با روش لقاح مصنوعی به دنیا می‌ایند با احتمال 42 درصد بیش‌تر در خطر ابتلا به سرطان قرار دارند. این سرطان‌ها شامل لوسمی، سرطان‌های چشم و سیستم عصبی و مانند آن بوده است. 

در سنین پایین وضعیت از این هم بدتر است به طوری که تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که بعد از استفاده از روش لقاح مصنوعی به دنیا می‌آیند تا سن 3 سالگی با احتمال 87 درصد بیش‌تر نسبت به عموم جامعه در خطر ابتلا به سرطان قرار دارند. 

اما بعد از سن 3 سالگی خطر ابتلا به سرطان در این کودکان کاهش پیدا می‌کند. 

این تحقیقات هم‌چنین نشان می‌دهد 7 نفر از 53 کودکی که به سرطان دچار شده بودند با مشکلات دیگری مانند سندروم داون یا بدشکلی فیزیکی نیز روبه رو بودند که رابطه بسیار قدرتمندی با سرطان دارند. 

محقق ارشد این مطالعات بنگت کالین از دانشگاه لاند در سوئیس در این باره گفت: ما متوجه شدیم کودکانی که با کمک روش‌های لقاح مصنوعی به دنیا می‌آیند بیش‌تر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. 

برای تائید این تحقیقات نیاز به مطالعات بیش‌تری در مقیاس بزرگ‌تر وجود دارد، اما با این حال همین تحقیقات نیز باعث بروز نگرانی‌هایی در میان پزشکان و والدین شده است. 

هر سال نزدیک به 1700 کودک در انگلستان تا قبل از رسیدن به سن 15 سالگی به سرطان دچار می‌شوند که معمولا تعداد زیادی از آن‌ها از این بیماری جان سالم به در می‌برند. 

سه چهارم این کودکان تا 5 سال بعد از تشخیص زنده می‌مانند و درصد بسیاری از آن‌ها نیز درمان می‌شوند. لوسمی معمول‌ترین نوع سرطان در میان کودکان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین