آفتابنیوز : آفتاب: علیرضا ضیغمی در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات با شرکتهای چینی برای سرمایه گذاری در طرحهای پالایشگاهی و بنزین سازی ایران، گفت: در حال حاضر شرکتهای چینی در ساخت پالایشگاه نفتی شازند اراک مشارکت دارند که قصد داریم همکاری های نفتی با شرکتهای مختلف چینی در سایر طرحهای پالایشگاهی کشور توسعه دهیم.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه دور جدید مذاکرات نفتی با چین به دنبال اعلام آمادگی شرکتهای این کشور برای حضور بیشتر در صنعت پالایش نفت ایران انجام می شود، تصریح کرد: شرکتهای چینی اخیرا پیشنهادهای مختلفی را در بخش تامین فاینانس و مشارکت در اجرای پروژه های مختلف پالایشگاهی ارائه کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه مذاکرات با شرکتهای چینی برای مشارکت در طرحهای بنزین سازی پالایشگاههای موجود و توسعه پالایشگاه نفت اصفهان و آبادان در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: همچنین با توجه به ساخت 7 پالایشگاه جدید نفت و میعانات گازی در کشور پیشنهادهایی هم برای مشارکت در این طرحهای جدید توسط چینی ها ارائه شده است.
معاون وزیر نفت در بین پالایشگاههای جدید ساخت و اجرای پالایشگاه نفت آناهیتا کرمانشاه، شهریار تبریز و پارس شیراز از اولویت بیشتری برخوردار است، یادآور شد: در مجموع باید پس از برگزاری مذاکرات در مورد پیشنهادهای مطرح شده تصمیم گیری نهایی انجام داد.
در همین حال حسین نقره کار معاون امور بین الملل وزیر نفت آذر ماه سال گذشته از سرمایه گذاری 7 میلیارد و 500 میلیون یورویی چینی ها در ساخت پالایشگاههای جدید نفت در ایران خبر داده و گفته بود: در حال حاضر شرکت سایناشور( شرکت بیمه سرمایهگذاری چین) برای سرمایهگذاری در این بخش اعلام آمادگی و ضمانت کرده است.
سال گذشته هم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و سینوپک چین با امضای تفاهم نامه ای برای سرمایه گذاری در ساخت و توسعه پالایشگاههای نفت به توافق رسیده بودند.
به گزارش مهر، در حال حاضر پالایشگاههای میعانات گازی ستاره خلیج فارس با ظرفیت 360 هزار بشکه، خوزستان با ظرفیت 180 هزار بشکه، هرمز با ظرفیت 300 هزار بشکه، پارس با ظرفیت 120 هزار بشکه، آناهیتا با ظرفیت 150 هزار بشکه، شهریار با ظرفیت 150 هزار بشکه و کاسپین با ظرفیت 300 هزار بشکه 7 پالایشگاه جدید نفت خام و مایعات گازی کشور هستند.
برای ساخت و بهره برداری از این 7 واحد پالایشی در مجموع به حدود 23 میلیارد دلار منابع مالی نیاز است که با توجه به محدودیت منابع سرمایه ای در حال حاضر اولویت بندی برای ساخت این پالایشگاهها در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تعریف شده است.
با ساخت 7 پالایشگاه جدید نفت ظرفیت پالایش نفت خام و مایعات گازی کشور از یک میلیون و 670 هزار بشکه فعلی به حدود سه میلیون و 200 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.