آفتابنیوز : آفتاب: ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین، تاکید کرد: اگر قرار باشد دیگر احزاب در مقابل یک حزب و یا یک نظریه و تئوری سیاسی دست بالا ببرند، نتیجه آن حاکمیت تکحزبی خواهد بود و این همان مسألهای است که مردم و نظام جمهوری اسلامی آن را برنمیتابد.
ابوالقاسم رئوفیان، به تبیین نظرات خویش در رابطه با بحث لزوم تعامل میان احزاب اصلاحطلب و اصولگرا پرداخت و گفت: با بحث تعامل احزاب کاملا موافقم و معتقدم که تعامل بین احزاب مختلف سیاسی در تحکیم وفاداری آنها نسبت به اصول موثر خواهد بود.
وی اضافه کرد: در شرایط تعامل ، روابط فیمابین احزاب براساس اصول تعریف شده در فعالیتهای حزبی و سازمانهای سیاسی صورت خواهد گرفت و در رقابتهای انتخاباتی حرکت احزاب بر مدار قانون و اخلاق خواهد بود.
وی در ادامه گفت: طبیعی است که در ارتباط و تعامل که امری چندجانبه است همه به سمت یکدیگر قدم برمیدارند و البته حول یک محور. اگر یک قدم را یک حزب برمیدارد قدم بعدی را حزب مقابل بر میدارد. و البته احزابی که با رویکرد مثبت قدمهای بزرگتری برمیدارند، محبوبترند.
رئوفیان گفت: نقطه مقابل تعامل، تقابل است که به مصلحت کشور و انقلاب نیست. تعامل اگر مثبت باشد در برآیند عقل جمعی به منظور تامین منافع ملی و مصالح کشور میتواند موثر باشد. در این فضا رقابت سالم جایگزین دعواهای انتخاباتی خواهد شد و بعد از اتمام دوره رقابت انتخاباتی این رقابتها میتواند به رفاقت تبدیل شود. اما اگر تقابل باشد و پنجه در افکندن به چهره یکدیگر و تلاش برای حذف رقیب برای اثبات خود، اینها مضر است. تعامل در مجموع میتواند به نفع نظام و معرف چهره فعال و مثبتی از نظام رقابتی و سیاسی کشور باشد.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین در رابطه با بسترهای زمینهساز برای این تعامل گفت: کسانی که در عرصه تعامل قدم میگذارند باید از هرگونه افراط و تفریط بپرهیزند. قصد خیر داشته باشند و با انگیزه رفتارهای اصلاحطلبانه مبتنیبر اصول کنار هم بنشینند و مذاکره کنند.
وی افزود: هر دو جناح باید اصول لایتغییر قانون اساسی به ویژه اصل ولایت فقیه را باور داشته باشند و در حفظ شعائر ارزشی اتفاق نظر داشته باشند و برای حراست از شعائر ارزشی و جامه عمل پوشاندن به وحدت شعور سیاسی برسند.
رئوفیان در رابطه با سخن محمد خاتمی مبنیبر اینکه تعامل به معنای بالا بردن دستها و تسلیم شدن نیست، خاطرنشان کرد: این سخن درستی است. هر کدام از احزاب سیاسی در نظام جمهوری اسلامی از طریق دستیابی به قدرت با هدف تامین منافع ملی و مصالح کشورو خدمت به مردم، تشکیل میشوند.
وی در ادامه گفت: هر حزب دارای اساسنامه خاص خود میباشد که گویای قضاوتهای رفتارهای حزبی است. اگر قرار باشد دیگر احزاب در مقابل یک حزب و یا یک نظریه و تئوری سیاسی دست بالا ببرند، نتیجه آن حاکمیت تکحزبی خواهد بود و این همان مسألهای است که مردم و نظام جمهوری اسلامی آن را برنمیتابد.
رئوفیان در رابطه با سخن اخیر احمدینژاد مبنیبر وجود تنها یک حزب در کشور تاکید داشت: بعید میدانم که منظور رئیسجمهور از این جمله حاکمیت سیستم تکحزبی در کشور بوده باشد.
این فعال سیاسی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که در زمان امام اگر در شعارها میگفتیم حزب فقط حزبالله- رهبر فقط روحالله به معنای نظام تکحزبی نبوده است. بلکه اینها شعارهایی بوده که در ادبیات سیاسی کشور ما جا افتاده بود.معتقدم منظور رئیسجمهور از بیان حزب ولایی و اینکه در کشور تنها حزب ولایی داریم ولاغیر، این است که احزاب سیاسی که در کشور ما شکل میگیرند باید به اصول وفادار باشند.
رئوفیان درادامه اشاره کرد: ما هماکنون بیش از ۲۰۰ سازمان سیاسی داریم که با عناوین مختلف کانون، انجمن، حزب و مجمع، جامعه، سازمان و.. میکنند. پس تکثر احزاب در جامعه ما جا افتاده است. بنابراین سخن رئیسجمهور ناظر بر این باور است که احزابی که در کشور ما فعالیت میکنند باید ولایت فقیه را به عنوان خط قرمز در نظر بگیرند و از آن عبور نکنند. این باید استراتژی همه احزاب باشد و حزبی که این اصل را منکر شود نباید اجازه فعالیت داشته باشد.