آفتابنیوز : آفتاب: برخی از دانشجویان ونزوئلایی با حضور در دانشگاه خواجهنصیر تحصیل میکنند و سعی در افزایش مراودات علمی با این کشورها داریم.
ارسلان قربانی معاون وزیر و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی با اشاره به برنامههای وزارت علوم در حوزه روابط بینالملل و همکاریهای علمی با کشورهای دنیا، گفت: در حال حاضر محیط بینالمللی و تحولات و دگرگونیهای وسیع و پرشتاب بینالمللی نقش بسیاری در جهانی شدن ایفا میکند که توجه به فرآیندهای این چنینی از اولویتهای وزارت علوم دراین زمینه است.
قربانی دیپلماسی علمی را یکی دیگر از رویکردهای وزارت علوم در این زمینه عنوان کرد و افزود: نگاه ما به مقوله علم ابزاری نیست و از دیدگاه علمی و دینی ما نیز این امر خطا است و سعی داریم با دیپلماسی علمی به بسیاری از پیشرفتها دست یابیم و به دنبال نهادینه کردن دیپلماسی علمی هستیم.
وی افزود: ترافیک علمی در بحث آموزش عالی رویکرد مهمی است که به آن توجه داریم و با بازدید علما، دانشمندان از کشورمان سعی در ارتقای این امر داریم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی تاکید کرد: همکاریهای دوجانبه آموزشی، افزایش رابطه با سازمانها و مجامع بینالمللی و انجمنهای تخصصی، افزایش ارتباط با سازمانهای علمی ـ تخصصی منطقهای و بهرهگیری از دانشمندان و اساتید ایرانیان در خارج از کشور و تعاملات فرهنگی با کشورهای اسلامی در بخشهای علمی از دیگر رویکردهای ما در این زمینه است.
وی در ادامه مبنی بر اینکه در حال حاضر وضعیت رابطه و همکاریهای علمی با کشورهایی نظیر انگلیس، آمریکا، فرانسه در چه حدی است گفت: همکاریهای ما با کشورهای دنیا به شکل یک فرآیند است و در حال حاضر ما به غیر از رژیم صهیونیستی با همه کشورهای دنیا همکاری و مراوده علمی داریم.
وی افزود: در حال حاضر اساتید ما در کشورهای آمریکا و انگلیس حضور دارند و برای فرصتهای مطالعاتی نیز شرکت میکنند و پروژههای مشترکی نیز با کشور فرانسه داریم و اساتید فرانسوی نیز در برخی از کنفرانسهای ما شرکت میکنند.
قربانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دانشجو به کشور انگلیس اعزام نمیشود، گفت: این بدین معنا نیست که ما دیگر رابطهای با این کشور نداشته باشیم چرا که در حال حاضر همکاریهایی با کشور انگلیس در زمینههای علمی وجود دارد و در سال گذشته با توجه به برخی روابط سیاسی رابطه با کشور انگلیس کمتر شده بود اما کاهش داشت که در حال حاضر رابطه علمی ما با کشور انگلیس نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
وی در رابطه با رابطه علمی ایران با کشورهایی نظیر روسیه، چین و ونزوئلا اظهار داشت: در حال حاضر در کشور روسیه دانشجویان و رایزن علمی ما حضور دارند و با توجه به اینکه این کشور در برخی از رشتهها همچون هوا ـ فضا پیشرفتهای خوبی داشته است. دانشجویان ما نیز در این کشور حضور دارند و در سال گذشته اعزام دانشجویان به روسیه بیشتر شد و با تمهیداتی که در نظر گرفتهایم سعی در افزایش امکانات برای دانشجویانی ایرانی در روسیه داریم.
وی با تاکید بر افزایش همکاریهای علمی ایران با کشورهای روسیه، چین و ونزوئلا ابراز داشت: کشور چین در طول چند سال اخیر پیشرفتهای خوبی داشته است و با اعزام رایزن علمی به این کشور سعی در افزایش مراودات علمی داریم و از امسال نیز اعزام دانشجوی دکتری به این کشور آغاز میشود.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی در رابطه با برنامههای وزارت علوم برای رابطه و همکاریهای علمی با کشور ونزوئلا گفت: کشور ونزوئلا در برنامههای دولت نهم مورد اولویت قرار گرفت و در حال حاضر دانشگاههای این کشور از سوی وزارت علوم ارزیابی شده است و در برخی از رشتهها همکاریهای دوجانبهای با این کشور داریم. برای مثال برخی از دانشجویان ونزوئلایی با حضور در دانشگاه خواجهنصیر تحصیل میکنند و سعی در افزایش مراودات علمی با این کشورها داریم.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: نگاه وزارت علوم در بحث همکاریهای علمی و بینالمللی مبتنی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و نگاه ما به کشورهایی همچون ونزوئلا، چین و روسیه نگاه علمی و سیاسی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دانشگاههای ونزوئلا در قیاس با کشورهای رده اول دنیا در بحث آموزش عالی معتبر هستند، گفت: این دانشگاهها از سوی وزارت علوم ارزیابی شده است و در بسیاری از رشتهها دارای اعتبار بینالمللی هستند.