کد خبر: ۱۰۴۰۵۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۸
عضو ارشد جبهه اصول‌گرایان:

شاید اصلاح‌طلبان انتخابات را ببرند

اصول‌گرایان به سه جریان تقسیم شوند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو ارشد جبهه اصول‌گرایان گفت ممکن است با ادامه روند فعلی در میان اصول‌گرایان، اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات آتی باشند. وی عقیده دارد صرف اصلاح‌طلبی دلیل بر رد صلاحیت هیچ فردی نمی‌شود. او هم‌چنین اعتقاد دارد در صورت عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی، اصول‌گرایان به سه جریان تقسیم شوند. تقسیم‌بندی‌های که بر مبنای موضع آنان نسبت به دولت خواهد بود.

هنوز بحث‌ها در خصوص آرایش فضای سیاسی کشور پس از انتخابات 88 ادامه دارد. سیدکمال سجادی سخنگوی جبهه اصول‌گرایان در این خصوص به مهر گفته است: «شاید برخی جریانات اصولگرا به این نتیجه رسیده باشند که از باقیمانده جریان اصلاح طلب معتقد به نظام استفاده کرده و جای اصلاح طلبان را بگیرند و خود را به عنوان رقیب دولت معرفی کنند و با توجه به آرایش دقیق کشور این گرایشات دور از ذهن به نظر نمی رسد».

سجادی همچنین در پاسخ به این سئوال مهر که آیا جریان اصلاح طلبی در کشور حذف شده است، افزود: «کسی اصلاح طلبان را حذف نکرده است آنان خودشان را از قطار انقلاب به بیرون پرت کردند البته در میان این جریان نیز هنوز افراد معتقد به نظام وجود دارند که توصیه مشفقانه من به آنان این است که بازتعریفی در جریان اصلاح طلبی در ذیل محکمات انقلاب اسلامی و در چارچوب نظام و بر اساس قوانین داشته باشند».

ابوالقاسم رئوفیان در خصوص احتمال بازگشت اصلاح‌طلبان به فضای سیاسی کشور به خبرنگار فرارو گفت: «من معتقدم احزاب و گروه‌های سیاسی به تناسب کارکرد و رفتارهای خود، توانایی کسب محبوبیت یا در مقابل طرد از سوی مردم را دارند. هیچ وقت تضمینی برای پیروزی دائمی یک جناح در عرصه رقابت‌ها و شکست جناح دیگر وجود ندارد».

وی ادامه داد: «تضمینی وجود ندارد که اصول‌گرایان با هر موضعی که صرفاً پوسته‌ای از اصول‌گرایی را داشته باشد، حاکمیت پیدا کنند. مردم به این توجه دارند که هر یک از مدعیان اداره امور کشور اعم از اصول‌گرایان یا اصلاح‌طلبان چه قدر بر اساس شعارهای مطرح‌شده در زمان تبلیغات عمل می‌کنند. مردم اهل حساب و کتاب هستند و در سی سال اخیر چند ده انتخابات و نشیب و فرازهای فراوانی را در این خصوص لمس کردند».

دبیرکل حزب ایران زمین، با انتقاد از روند فعلی اصول‌گرایان که وی آن را «پنجه در انداختن در چهره یکدیگر» توصیف ‌کرد، اظهار داشت: «بعید می‌دانم اصول‌گرایان با تداوم این روند و حذف یکدیگر، در انتخابات آتی پیروز عرصه رقابت باشند». وی ادامه داد: «گمان می‌کنم اصلاح‌طلبان فرصت را مغتنم بشمارند و برای ورود به عرصه انتخابات آتی بین طیف‌های مطرح خود ایجاد هم‌گرایی کنند».

عضو جبهه اصول‌گرایان تاکید کرد: «اگر سازمان‌های سیاسی اصول‌گرا در اصطکاک‌های لفظی که داشتند، تجدید نظر نکنند، فرصتی برای آمادگی اصلاح‌طلبان و ورود آنان به عرصه رقابت‌های انتخاباتی فراهم کرده اند». وی در خصوص احتمال تایید صلاحیت اصلاح‌طلبان گفت: «اصلاح‌طلبان چرا نباید تایید صلاحیت شوند؟ به چه جرمی؟»

رئوفیان سپس ادامه داد: «مگر همه چهره‌های مطرح در جریان اصلاحات، مطرود نظامند؟ حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی حسابشان جداست، اما 18 گروه سیاسی در جبهه اصلاحات وجود دارد و احتمال طرح چهره‌هایی وجود دارد که شورای نگهبان دلیلی برای رد صلاحیت آنان نداشته باشد، ضمن این که دعب شورای نگهبان بر این نیست که هر کسی را که از سوی جبهه اصلاحات مطرح شود، رد کند. نامزدها زمانی به دلیل عدم احراز صلاحیت، رد می‌شوند، که طبیعی است، اما صرف انتساب به جناح‌های سیاسی دلیل برای رد یا تایید صلاحیت نمی‌شود».

وی در خصوص آرایش احتمالی اصول‌گرایان در صورت عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده گفت: «انصراف اصلاح‌طلبان از حضور در انتخابات آتی بعید است و آن‌ها از هم‌اکنون در تدارک حضور در انتخابات هستند. اما اگر آن‌ها به هر دلیل نخواهند حضور داشته باشند، ما امروز دیگر شاهد یکپارچگی اصول‌گرایان نیستیم، من معتقدم طیف‌های سیاسی اصول‌گرا دیگر طبق سیاست ابتدای تشکیل دولت نهم حرکت نمی‌کنند».

رئوفیان با بیان این که جهت‌گیری‌ها فرق کرده است، عنوان داشت: «برخی طغیان کردند و به اعتقاد بنده منحرف شدند، و بعضی هم صد در صد تسلیم و مطیع دولت هستند که هر دو وضعیت از نظر من غیرقابل قبول است. نه مخالفان شدید دولت که تبدیل به معاند آن شده اند و نه حامیان بی‌‌قید و شرط دولت، هیچ یک در میان مردم جایی ندارند».

وی «اصول‌گرایان حامیِ منتقد منصف دولت» را جریان سومی معرفی کرد که «نقد آن‌ها هم اصول‌گرایانه، بدون غرض‌ورزی و به قصد اصلاح است» و گفت: «این گروه در میان مردم جا می‌افتند.»

رئوفیان سپس اظهار داشت: «برخی گروه‌های اصول‌گرا از ابتدا منتقد دولت بودند. مثلا در زمان دبیرکلی بنده جامعه اسلامی فرهنگیان یکی از منتقدین جدی دولت بود، اما در حال حاضر این گروه تبدیل به یک تشکل حامیِ تابع دولت شده است، که من به عنوان یک عضو موسس این مسئله را نمی‌پسندم».

دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین ادامه داد: «در صورت عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی، شاهد رقابت جدی احزاب اصول‌گرا خواهیم بود، مگر این که همه به اصول تمکین کنند و صرفاً مدعی اصول‌گرایی نباشند. که در این صورت شاهد سه گروه اصول‌گرای رقیب خواهیم بود: نخست احزاب حامی دولت، که نه خودشان نقد دولت می‌کنند و نه نقد دولت را بر می‌تابند، دوم افراطیونی که شمشیر علیه دولت کشیده اند و آن را تخریب می‌کنند و طیف سوم اصول‌گرایان معتدل خواهند بود».

وی پیش‌بینی کرد اصول‌‎گرایان معتدل و «احزابی که در عین حمایت از دولت، انتقاد می‌کنند و در برخی مواقع با برخی رفتارهای دولت و رئیس جمهور که با هیچ منطق و قانونی سازگاری ندارد، مخالفت شدید می‌کنند» پیروز انتخابات آتی خواهند بود».

رئوفیان در خصوص مصداق‌های این سه جریان گفت: «ما فعلا زمان داریم و امیدواریم با تعامل احزاب اصول‌گرا این وضعیت تعدیل شود. ممکن است من نام فلان حزب را ببرم که به عنوان یک حزب اپوزیسیون داخلی دولت شناخته می‌شود، اما بعدا تعدیل شود».

این فعال سیاسی اصول‌گرا در خصوص برنامه‌های اصول‌گرایان برای تعامل گفت: «این اتفاق در حال رخ دادن است و همین که جامعتین کمیته مشترکی تشکیل داده اند، نشانه‌ای بر این امر است».

وی در واکنش به اظهارات برخی اعضای جامعه روحانیت که نشست مشترک جامعتین را صنفی توصیف کرده اند، اظهار داشت: «اگر این به معنای جدایی سیاسیون از روحانیون باشد، من قبول ندارم. اما اگر منظور این است که جامعتین سازمان سیاسی با پروانه رسمی نیستند، درست است؛ اما به هر حال این دو تشکل سیاسی هستند. مگر می‌شود گفت جامعه روحانیت مبارز سیاسی نیست؟ وقتی هم که تصمیم به تشکیل کمیته مشترک می‌گیرند، برای تعدیل اختلافات و اصطکاک‌ها، نمی‌شود گفت آن‌ها برای خودشان کار می‌کنند».

رئوفیان در پایان تاکید کرد: «احزاب اصول‌گرا معتقدند تصمیم روحانیت آگاه و مطلع می‌تواند در اصلاح روند تاثیرگذار باشد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۴
0
0
اگه کسی را ی بده!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین