آفتابنیوز : آفتاب: مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پس از بررسی "بخشهای صنعت و معدن لایحه برنامه پنجم توسعه " نظر خود را در این باره اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومی مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، این مركز نظر خود را در خصوص "بخشهای صنعت و معدن لایحه برنامه پنجم توسعه اعلام كرد.
دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مركز با اعلام این مطلب كه در جریان بررسی كارشناسی لایحه برنامه پنجم، 66 ماده از لایحه پیشنهادی دولت عیناً مورد پذیرش قرار گرفته یا اصلاح عبارتی (جزئی) شده است، افزود: در جریان این بررسی 56 ماده اصلاح كلی و 77 ماده نیز حذف شدهاند. همچنین به منظور پوشش دادن به برخی سیاستهای كلی برنامه پنجم یا مسائل اساسی كشور (كه در بررسیهای انجام شده توسط دفاتر تخصصی مركز استخراج شده است) 56 ماده برای الحاق به لایحه پیشنهاد شده است.
مركز پژوهشها افزود: با نگاهی كلی به مواد مرتبط با بخش صنعت، معدن و صنایع معدنی در لایحه برنامه پنجم توسعه، میتوان دریافت كه مواد پیشنهادی دولت ساختار برنامهای نداشته و فاقد برنامه كلان، اهداف و سیاستهای كلان بخشی است. این در حالی است كه انتخاب شاخصهای هدف، تعیین اهداف كمی و كیفی بخش و تعیین استراتژی و سیاستهای كلی جزء اركان اصلی و جدایی ناپذیر روشهای مرسوم در برنامههای توسعه بخش صنعت محسوب میشود.
این گزارش میافزاید: اصولاً دو نقطه ضعف اساسی و عمده در برنامه پیشنهادی دولت مشاهده میشود، اولاً اهداف كمی متغیرهای اصلی و كلان بخش معدن نرخ رشد بخش صنعت (ارزش افزوده بخش)، سرمایهگذاری، اشتغال، صادرات صنعتی، بهرهوری و... برآورد و تعیین نشدهاند و ثانیاً لایحه برنامه پنجم توسعه در زمینه بخش صنعت، معدن و صنایع معدنی فاقد یك سیاست صنعتی مشخص یا مدل توسعه صنعتی و معدنی است.