کد خبر: ۱۰۴۸۵۳
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۶

آمریکا 14 نفر را به اتهام ارتباط با "الشباب" دستگیر کرد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مقام‌های آمریکایی 14 نفر را به ارسال پول و خدمات به شبه‌نظامیان سومالیایی «الشباب» متهم کرده‌اند. 

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، این اتهامات از چهار اتهام‌نامه جداگانه در ایالت‌های «مینسوتا»، «آلاباما» و «کالیفرنیا» نشات می‌گیرد. 

نگرانی‌ها درباره گروه سومالیایی «الشباب» پس از آن‌که این گروه اقدام به بمب‌گذاری در «اوگاندا» کرد، تشدید شده است. این گروه به القاعده نیز نزدیک است. 

در حمله ماه گذشته در«کامپالا» پایتخت اوگاندا 74 تن کشته شدند. 

روز چهارشنبه یک مرد در آمریکا به تلاش برای حمایت از القاعده و الشباب متهم شد.
دادستان‌ها گفتند که «شاکر مصری» تلاش داشت برای پیوستن به «الشباب» که آمریکا و انگلیس آن را گروهی تروریستی می‌دانند، به سومالی برود. 

در اتهام نامه‌هایی که روز پنجشنبه منتشر شد، به چهار فرد مشخص و همچنین یک گروه 10 نفره که به تهیه منابع برای الشباب متهم هستند، اشاره شده است. 

دادستان‌ها در دو اتهام‌نامه جداگانه «شفیق الحمامی» که قبلا مقیم ایالت آلاباما بوده است و «جهاد سروان مصطفی» که قبلا ساکن کالیفرنیا بوده است را به کمک مادی به الشباب متهم کردند. 

دادستان‌ها در «مینسوتا» «امینه فرح علی» و «حاوو محمد حسن» را به تامین کمک مالی برای الشباب متهم کردند. هر دو متهم که شهروندی آمریکا را دارند روز پنجشنبه دستگیر شدند. 

این دو نفر به جمع‌آوری کمک از سومالیایی‌های ساکن آمریکا و کانادا با این بهانه که برای فقرا و نیازمندان در سومالی است متهم هستند. 

دادستان‌ها در مینسوتا همچنین 10 نفر را به جرم‌های تروریستی به خاطر ترک آمریکا برای پیوستن به الشباب متهم کردند. 7 نفر آنها قبلا با اتهاماتی روبه‌رو شده بودند. 

«اریک هولدر»، وزیر دادگستری آمریکا در کنفرانسی خبری گفت که تاکنون در مجموع 19 نفر در ارتباط با تحقیقات جاری متهم شده‌اند. 

به گفته وی، تاکنون 9 نفر از مظنونان دستگیر شده‌اند و 5 نفر اقرار به جرم کرده‌اند. 

هولدر گفت که این اتهامات منعکس کننده روندی فزاینده در آمریکاست که طی آن رهبران مسلمانان این کشور برای کمک به دولت در این زمینه می‌کوشند. 

دولت آمریکا در سال 2008 گروه الشباب را یک سازمان تروریستی خارجی نامید. 

تصور می‌شود که الشباب از سومالیایی-آمریکایی‌ها برای انجام حملات انتحاری در سومالی بهره گرفته باشد و مقام‌های آمریکایی اکنون بیش از پیش نگران حمله‌ای در آمریکا هستند.
الشباب از سال 2006 درحال نبرد با دولت سومالی برای ایجاد حکومتی اسلامی بوده است و گفته می‌شود هزاران جنگ‌وجو دارد. 

این گروه مسئول دو انفجار ماه گذشته در پایتخت اوگاندا در میان جمعیتی که مشغول تماشای بازی جام جهانی بودند شناخته شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین