آفتابنیوز : آفتاب: پیرو صحبتهای جواد شمقدری(معاون سینمایی وزارت ارشاد) با یکی از خبرگزاریها و انتقادات شدیدی که وی نسبت به مدیریت خانه سینما و مراسم گردهمایی 18 مرداد انجام داده بود، فرهاد توحیدی(نایبرئیس هیات مدیره خانه سینما) بدون آنکه قصد پاسخگویی داشته باشد، گفت: هدف از این گردهمایی این است که ما مطالبات قانونی خود را پیگیری کنیم و جامعه اصناف سینمایی نیز میخواهد مطالبات قانونی خود را پیگیری کند.
توحیدی ادامه داد: همه سخن ما این است کاری که دولت مکلف بوده بر مبنای قانون چهارم توسعه انجام دهد، انجام نداده است.
براساس ماده 116 برنامه چهارم توسعه که در تاریخ 11 شهریور 1383 مصوب شد، دولت مکلف است به منظور حمایت از حقوق پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری، امنیت شغلی اصحاب فرهنگ و هنر، مطبوعات، اهل قلم و همچنین بسترسازی برای حضور بینالمللی در عرصههای فرهنگی و هنری و تنظیم روابط حقیقی و حقوقی لایحه امنیت شغلی را تنظیم و ارائه کند.
براساس این لایحه الف: استقرار نظام صنفی باید تا پایان سال اول برنامه چهارم توسعه یعنی سال 85 تحقق یابد که این امر به وقوع نپیوسته است.
براساس بند ب: اصحاب فرهنگ و هنر که شغل خود را از دست میدهند به تشخیص دولت به مدت 3سال تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند همچنین دولت ملکف است؛ صندوق بیمه بیکاری را تاسیس کند و در چارچوب قانون کمکهای اعتباری را به این صندوق انجام دهد.
فرهاد توحیدی با تشریح این بند ادامه داد: حال باید پرسید که چرا چنین لایحهای بعداز چهار سال تاکنون ارائه نشده است. این مشکل مربوط به این دولت نیست، بلکه در دولت نهم نیز وجود داشت.
وی ادامه داد: باید از دولت پرسید که برای امنیت شغلی اهالی سینما و حقوق سینماگران چه کار کرده است نه اینکه از ما بپرسند چه کار میکنید و چه کاری میخواهید انجام دهید؟ به نظر من بهتر است دوستان در دولت؛ به تکالیف خود عمل کنند.