آفتابنیوز : آفتاب: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تشریح نحوه پذیرش اعضای هیأت علمی در دانشگاهها، گفت: در حال حاضر بیش از 7 هزار متقاضی جذب به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاهها داریم که بدون شک پس از فرایند ثبتنام این تعداد بیشتر خواهد شد.
کامران دانشجو با بیان این مطلب افزود: متقاضیان عضو هیأت علمی در دانشگاهها در مرحله اول باید مشخصات خود را وارد سایتی که به همین منظور طراحی شده است کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر از 2 ماه پیش دانشگاهها اعلام نیاز خود را به وزارت علوم ارائه کردهاند و ما در حال حاضر میدانیم که هر دانشگاه چه تعداد و در چه رشتههایی عضو هیأت علمی نیاز دارد.
وزیرعلوم تاکید کرد: براساس رتبهبندی دانشگاهها، هیأت جذب مرکزی وزارت علوم بیش از دو برابر نیاز، عضو هیأت علمی به آنها معرفی میکند و دانشگاهها نیز موظف هستند از میان این افراد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را جذب کنند.
دانشجو اظهار داشت: از سوی دیگر به اعضای هیأت علمی متقاضی نیز گفته میشود که با توجه به شرایطشان ممکن است که در کدام دانشگاه پذیرفته شوند و در کدام دانشگاه پذیرفته نشوند و به این طریق به نوعی به راهنمایی متقاضیان نیز خواهیم پرداخت.
وی افزود: البته از ابتدا از متقاضیانی که فرم مربوطه را در سایت پر میکنند درخواست خواهد شد که 3 اولویت اول خود را به وزارت علوم اعلام کنند اما در نهایت تصمیمگیری با ما است.
وزیر علوم گفت: در گذشته متقاضیان مستقیماً به دانشگاهها مراجعه میکردند اما با اتخاذ این راهکار، سعی شده است تا شرایط برای جذب اعضای هیأت علمی در دانشگاههای سراسر کشور تسهیل شود زیرا از این پس تنها کانال جذب اعضا همین روش خواهد بود.
یک سوالی داشتم که نمی دانم از چه کسی و چگونه باید بپرسم.
خواهشمندم آن را درج کنید تا شاید با پاسخ وزارت علوم به آن، راهکار جدید وزارت علوم برای بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان دکتری روشنتر شود.
با توجه به جدب متمرکز که اخیرا اعلام شده، متقاضیان باید به سامانه وزارت علوم مراجعه کنند و ظرفیتهای دانشگاهها را ملاحظه و درخواست خود را با ذکر سه اولویت ارسال کنند.
مراجعه به این سامانه نشان میدهد که اولا بسیاری از دانشگاهها هنوز اعلام نیاز نکردهاند.
دوماً، برای فراخوان هر دانشگاه یک زمانبندی اعلام شده است.
اولا وزارت علوم بر چه مبنایی گزینش اولیه را در خصوص صلاحیتهای علمی انجام میدهد. مگر وزارت علوم چند نفر کارشناس برای هر رشته دارد که بتوانند سوابق علمی و تحقیقاتی متقاضیان را بررسی، سنجش و رتبهبندی کنند؟
این امر آیا به اعمال نظر در سطح بالاتر منجر نخواهد شد.
پیشتر که دانشگاهها مجری بودند لااقل یک بررسی علمی را هم با دقت خاص مورد نیاز خود بررسی میکردند حال چه خواهد شد؟!!!
گذشته از اینها اگر فردی در حال حاضر فقط یک گزینه برای انتخاب دارد آیا میتواند بعدا به اولویتهای خود اضافه کند؟
آیا در آن زمان میتوان ترتیب اولویتها را تغییر داد.
به ویژه که بسیاری از جاهایی که نیاز دارند هنوز اعلام نیاز نکردهاند و ممکن است تا پایان زمان فراخوان دانشگاههای فعلی هم اعلام نیاز نکرده باشند.
من هم با اين مشكل مواجه هستم لطفا راهنمايي كنيد