آفتابنیوز : آفتاب: رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در ماههای اخیر شاهد حرکتهای جدیدی از سوی دولت در قبال قانون هستیم که در ۳۰ سال گذشته سابقه نداشته است. با توجه به این شرایط مجلس باید ابزارهای لازم را براساس پتانسیلهایی که درقانون اساسی درنظر گرفته شده است استفاده کند.
وی افزود: مجلس در برابر رویهای که نسبت به تضعیف ارکان نظام باب شده است از ابزارهای قانونی خود استفاده میکند.
علی عباسپور با اشاره به اظهارات احمدینژاد که یک قانون مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام را قانون نمیداند، گفت: رئیس قوه مجریه در جایگاهی نیست که درباره قانونی که مراحل خود را گذرانده بگوید اجرا نمیکند. اگر دولت در اجرای قانونی توان ندارد میتواند لایحه داده ودلایلش را عنوان کند و به نوعی آن قانون را لغو کند نه اینکه با بیاعتنایی به قانون به جایگاه مجلس لطمه وارد کند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با طرح این سئوال که “مگر رئیسجمهور میتواند بگوید مجمع تشخیص مصلحت نظام را قبول ندارد”، گفت: ما در مجلس در برابر رویهای که نسبت به تضعیف ارکان نظام باب شده است از ابزارهای قانونی خود استفاده میکنیم و با آن مقابله خواهیم کرد.
نماینده تهران گفت: این سخنان نباید ادامه یابد زیرا ادامه این وضع موجب تضعیف مجلس و نظام است.
وی گفت: متاسفانه در شرایط کنونی تضعیف سایر ارکان نظام چه مجلس و چه قوه قضائیه و چه مجمع تشخیص مصلحت نظام یک عادت برای دولت به خصوص شخص رئیسجمهور شده است و این به مصلحت نظام نیست.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: رئیس جمهور نباید در یک مرحله به مجلس حمله کند، نمایندگان آن را واجد شرایط لازم برای کار کارشناسی نداند و در مرحلهای هم بی توجهی خود را به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام نشان دهد. حال آنکه متاسفانه دولت به قوه قضائیه هم که پاسدار عدالت در اجتماع است برای بهرهوری سیاسی خود، حمله کرده است.
عباسپورگفت: زیر سئوال بردن ارکان اصلی نظام توسط هیچ مقامی و از جمله رئیسجمهور قابل قبول نیست. این جبهه گیریها در مقابل ارکان نظام آن هم به اسم اصولگرایی به خصوص در مقطع کنونی که حساسیت زیادی در صحنه بینالمللی نسبت به ایران وجود دارد، نمیتواند به مصلحت کشور و مردم ما باشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه احمدینژاد در جایگاهی نیست که خود را به عنوان هیأت ممیزه خوبو بد تشخیص دادن قانون قرار دهد، گفت: دولت نباید در برابر اجرای قانون سلیقهای عمل کند یا از طریق شورای عالی اداری چیزی را مصوب کند که به لحاظ قانونی درست نیست. مثل کارهایی که پیشتر درباره انحلال شوراها انجام داده بود.
وی ابراز امیدواری کرد احمدینژاد طبق سوگندی که یاد کرده است پاسدار قانون باشد.
وی یادآور شد: در ماههای اخیر شاهد حرکتهای جدیدی از سوی دولت درقبال قانون هستیم که در ۳۰ سال گذشته سابقه نداشته است. با توجه به این شرایط مجلس باید ابزارهای لازم را براساس پتانسیل هایی که درقانون اساسی درنظر گرفته شده است استفاده کند.
عباسپور با اشاره به این سخن که قانون هدفمند کردن یارانهها با ۱۸۰ درجه تغییر درمجلس مصوب شد، گفت: این اظهارات فرافکنی است زیرا زمانی که در مجلس این قانون مصوب شد نمایندگان دولت حضور داشتند و مصوبه مجلس را تایید کردند اما رئیسجمهور مخالفت کرد و در نهایت با اصلاحاتی که در قانون صورت گرفت همان نظر دولت تامین شد اما متاسفانه گویا با دولتی طرف هستیم که به هیچ چیز رضایت نمیدهد.
وی ادامه داد: این که هرچه را که دولت اراده میکند مصوب شود با نظامی که براساس دموکراسی و پارلمانی شکل گرفته است مطابقت ندارد