کد خبر: ۱۰۵۸۹۱
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۲۳:۲۱
مقام معظم رهبری، در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام:

اگر تهدید نظامی عملی شود، میدان مقابله ملت ایران فقط منطقه ما نخواهد بود

تعمد در بر هم زدن وحدت، خلاف شرع به شمار می‌رود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مقام معظم رهبری عصر امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام ضمن تبیین سیاست‌های جمهوری اسلامی در مسائل مهم داخل و خارجی، ماه رمضان را فرصتی بی‌بدیل برای توبه و طهارت و خلوص و توجه به ابعاد اجتماعی و سیاسی تقوا دانستند و با تأکید ویژه بر ضرورت وحدت و همدلی افزودند: وحدت مسئولان یک فریضه مهم است و تعمد در بر هم زدن آن، خلاف شرع به شمار می‌رود. 

به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان ماه رمضان را ماه توبه و اِنابه – ماه تسلیم دل و جان در برابر اراده و شریعت الهی – ماه طهارت‌بخشی و ماه خالص شدن از آلودگی‌ها خواندند و افزودند: ماه رمضان در مقیاس هر سال، مانند فرصت‌های نماز در هر شبانه‌روز، فرصت بیدارباش و خلوت با خدا و ایجاد نورانیت در دل و نفس است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، توبه و اِنابه را در میان خصوصیات ماه رمضان یک ویژگی بسیار مهم دانستند و با اشاره به وظیفه سنگین‌تر مسئولان و کارگزاران در این زمینه افزودند: بازگشت از «راه و فکر و کار» غلط و انابه به درگاه خداوند، در گام اول نیازمند شناخت اشکالات، غفلت‌ها و تقصیرها و قصورهاست. 

مقام معظم رهبری دایره توبه و بازگشت را در تمامی ابعاد فردی و جمعی، گسترده خواندند و افزودند: همه کسانی‌که به هر علت در حوزه‌های مختلف جامعه تاثیرگذارند باید کاملا مراقب خود، زیر مجموعه‌ها و حوزه‌های تاثیرگذاری کلام و رفتار خود باشند چراکه غفلت‌ها و خطاهای زیرمجموعه‌ها نیز اگر مستند و متکی به رفتار و گفتار آن مسئول باشد به پای او نوشته خواهد شد. 

ایشان هدف «توبه و تصحیح فکر و عمل» را تقوای الهی دانستند و افزودند: رعایت ابعاد فردی تقوا و ترک محرمات و انجام واجبات مهم است اما تقوا ابعاد مهمتری دارد که عمدتاً از آنها غفلت می‌شود. 

مقام معظم رهبری با استناد به دعای شریفه مکارم الاخلاق در صحیفه سجادیه، گسترش عدالت، فرو بردن خشم، اصلاح ذات‌البین، ایجاد وحدت، فرو نشاندن آتش‌هایی که در جامعه ایجاد می‌شود و گرد‌آوردن کسانی را که به هر دلیل از مجموعه برادران مؤمن جدا شده‌اند از ابعاد مهم تقوا برشمردند و تأکید کردند: این موارد، از جمله مسائل اساسی امروز ما نیز هست. 

ایشان تلاش برای گسترش عدالت در همه ابعاد را از بالاترین ابعاد تقوا دانستند و افزودند: عدالت قضایی – اجرایی – اجتماعی – عدالت در تقسیم منابع و فرصت‌ها و عدالت در گزینش افراد، از جمله مصداق‌های عدالت در مفهوم حقیقی آن است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جلوگیری از خشمی را که موجب انحراف در فکر و عمل می‌شود از دیگر ابعاد تقوا دانستند و با اشاره به اهمیت مقابله و مهار اختلاف‌افکنی‌ها، افزودند: عده‌ای در حال آتش‌افروزی‌های سیاسی میان جناح‌ها و عناصر مختلف جناح‌ها هستند و مقابله با این تحرکات، از مصادیق بارز تقوای الهی است. 

مقام معظم رهبری با تأکید مجدد بر جذب حداکثری و دفع حداقلی به عنوان یک سیاست اصولی و اساسی افزودند: البته میزان و معیار این کار اصول و ارزش‌ها است اما باید توجه کرد که ایمان اشخاص درجات متفاوتی دارد و باید کسانی را که جزو مجموعه بوده‌اند اما بر اثر اشتباه یا غفلت، کنار افتاده‌اند با نصیحت و دلالت به راه برگرداند. 

 ایشان روزه را یک عمل جمعی خواندند و خاطرنشان کردند: اگر همه کسانی که بر سر سفره پربرکت رمضان جمع هستند یعنی ملت ایران و دیگر ملل اسلامی، از این فرصت الهی برای توبه و بازگشت به خدا استفاده کنند، مسائل داخلی و مشکلات امت اسلامی علاج خواهد شد. 

مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان‌شان، توجه به واقعیات موجود در جبهه‌بندی میان ملت ایران و جبهه استکبار را برای تحلیل صحیح مسائل داخلی و خارجی، مهم خواندند و افزودند: تأمل در واقعیات این جبهه‌بندی 32 ساله، نشان می‌دهد که ملت ایران و جمهوری اسلامی «همان راه و اصول و اهداف انقلاب و امام» را ادامه داده است اما جبهه مقابله دچار تغییراتی شده است. 

ایشان رو به ضعف بودن جبهه دشمنان ملت ایران و حرکت صعودی جمهوری اسلامی را دومین واقعیت قابل توجه خواندند و افزودند: اگرچه جبهه مقابل جمهوری اسلامی، خود را در دروغی بزرگ جامعه جهانی می‌خواند اما تنها رژیم صهیونیستی و آمریکا، محور این جبهه هستند. 

ایشان در تبیین این واقعیت، به دو مفهوم مخالفت سطحی و مخالفت بنیانی اشاره کردند و افزودند: مخالفت متقابل رژیم صهیونیستی و امریکا با جمهوری اسلامی، مخالفتی بنیانی است. 

ایشان در همین زمینه خاطرنشان کردند: مخالفت بنیانی در واقع مخالفت با موجودیت است و همانگونه که ما رژیم صهیونیستی را غاصب و جعلی و دچار فروپاشی حتمی و بدون تردید می‌دانیم آن رژیم هم با موجودیت نظام اسلامی مخالف است. 

مقام معظم رهبری در تشریح مفهوم مخالفت بنیانی در رابطه ایران و امریکا افزودند: نگاه آمریکا به ما، با وجود همه حرف‌های آمریکایی‌ها درباره لزوم تغییر رفتار جمهوری اسلامی، نگاهی مبتنی‌بر نفی موجودیت نظام اسلامی است، ما نیز متقابلاً جنبه استکباری و ابرقدرتی آمریکا را مردود می‌دانیم و نفی می‌کنیم. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح دلایل و مصادیق روند رو به ضعف جبهه دشمنان ملت ایران، محروم بودن اسرائیل و آمریکا از هرگونه عقبه مردمی در جهان را مورد اشاره قرار دادند و افزودند: نفرت ملت‌ها از این دو رژیم، ناکامی آنها در حوادث نظامی سال‌های اخیر در عراق و افغانستان و فلسطین، گرفتار آمدن در رکود اقتصادی سنگین، ناکامی در سیاست‌های خاورمیانه‌ای در سوریه و لبنان و فلسطین، کاهش اعتماد به نفس مسئولان آمریکایی و اسرائیلی و عاجز ماندن آمریکا در تصمیم‌گیری‌هایی مانند ادامه اشغال یا خروج از عراق و افغانستان، از نمودهای روند رو به تزلزل جبهه دشمنان ایران است. 

مقام معظم رهبری همچنین در تصریح دلایل روند صعودی جمهوری اسلامی، به پیشرفت‌های مختلف در عرصه‌های علمی – فناوری اشاره کردند و افزودند: علاوه بر حرکت درخشان در عرصه‌های مختلف، از لحاظ اجتماعی و معنوی نیز، ملت ایران از روحیه ملی بالایی برخوردار است و اصل حضور 40 میلیونی در انتخابات سال گذشته نشان دهنده شور و نشاط اجتماعی و سیاسی در کشور است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین بحث، به عقبه بی‌نظیر جمهوری اسلامی در میان ملت‌های مسلمان اشاره کردند و با یادآوری استقبال پرشور ملت‌ها از مسئولان جمهوری اسلامی در طول سه دهه گذشته، افزودند: ملت ایران با تجربیات سیاسی موفق در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان و سرشار از امید به آینده، به حرکت خود ادامه می‌دهد و این واقعیات، اثبات کننده حرکت صعودی جمهوری اسلامی است. 

مقام معظم رهبری، با تأکید بر ضرورت «فکر و تدبیر و برنامه‌ریزی» در مقابله با جبهه دشمن خاطرنشان کردند: آنها نیز در مقابل ما برنامه‌ریزی دارند و ما باید دست در دست یکدیگر و متکی بر عقل و خرد و شجاعت در این میدان، همچنان به پیش برویم. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح برنامه‌های بیگانگان، به فشار اقتصادی – تهدید نظامی – جنگ روانی و ایجاد اختلال سیاسی و خرابکاری در داخل اشاره کردند و افزودند: آمریکایی‌ها در کنار همه این برنامه‌ها، یعنی تحریم و تهدید و قطعنامه، بحث آمادگی برای مذاکره را نیز مطرح می‌کنند. 

مقام معظم رهبری با اشاره به استفاده آمریکایی‌ها از همه این روش‌ها در سه دهه گذشته خاطرنشان کردند: تحریم 30 ساله ایران، تهدیدهای مستمر در دوران رؤسای جمهوری مختلف آمریکا – تبلیغات مسموم بی‌وقفه درباره امام خمینی (ره) و ملت ایران و خرابکاری و آشوب به دست عوامل داخلی در برخی سال‌های گذشته، نشان می‌دهد که آمریکا امروز هم در مقابله با ملت ایران، از همان روش‌های کهنه استفاده می‌کند. 

ایشان اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره را نیز تکراری دانستند و با رد مذاکره در سایه زور و تهدید افزودند: البته ما در دو مسأله یعنی درباره عراق و یک مسأله دیگر که آنها موضوع امنیتی مهم می‌خواندند با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم اما آن تجربیات نیز نشان می‌دهد که آنها هر وقت در پای میز مذاکره در مقابل استدلال و حرف حساب، کم بیاورند متوسل به زورگویی و قطع یک‌طرفه مذاکره می‌شوند. 

ایشان تأکید کردند: ما با دلایل واضح، مذاکره با آمریکا را رد کرده‌ایم چرا که مذاکره در سایه تهدید و فشار و ارعاب را مذاکره نمی‌دانیم و به همین علت، همچنان که مسئولان محترم کشور گفته‌اند ما اهل مذاکره هستیم اما نه با آمریکایی که خواستار گفت‌و گو در سایه تهدید و تحریم و زورگویی است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: طبعاً اگر آنها از نردبان پوسیده ابرقدرتی پایین بیایند و تهدید و تحریم را کنار بگذارند و برای مذاکره، هدف و نهایت مورد نظر خودشان را ترسیم نکنند ما همانگونه که قبلاً گفته‌ایم آماده گفت‌و گو هستیم اما آنها در واقع اهل مذاکره نیستند و می‌خواهند زور بگویند. 

ایشان در ادامه همین بحث تأکید کردند: آمریکایی‌ها بدانند که نمی‌توانند ایران را همچون دیگران تحت فشار قرار دهند چرا که جمهوری اسلامی زیر بار هیچ فشاری نخواهد رفت و به سبک خود به هر فشاری پاسخ خواهد داد. 

مقام معظم رهبری در مسأله هسته‌ای نیز بار دیگر چرخه تولید سوخت را حق طبیعی ملت ایران خواندند و تأکید کردند: ملت و مسئولان ایران از این حق کوتاه نمی‌آیند و انشاءالله با ایجاد نیروگاه‌های هسته‌ای و تولید سوخت آنها در داخل، این حق طبیعی خود را دنبال خواهند کرد. 

ایشان برخی سخنان آمریکایی‌ها درباره تأمین سوخت مورد نیاز ایران را مهمل و بی‌وجه دانستند و با اشاره به عدم صداقت بیگانگان در ماجرای تأمین سوخت 20 درصد راکتور تهران افزودند: ما براساس عرف معامله در جهان، حدود 2 دهه قبل سوخت این نیروگاه را خریده بودیم اما آنها تا احساس کردند ما به این سوخت 20 درصد دوباره نیاز پیدا کرده‌ایم بازی بدی را شروع کردند که البته این اشتباه بزرگ آمریکا و غرب به ضرر خودشان تمام شد. 

ایشان تشویق شدن ایران برای تولید سوخت 20 درصد و اثبات قابل اعتماد نبودن امریکا و دیگر تولید کنندگان سوخت را نتایج مشخص بازی غرب درباره سوخت 20 درصد خواندند و تأکید کردند: در این ماجرا برای همه ملت‌ها مشخص شد که آنها واقعاً قابل اعتماد نیستند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره تهدید نظامی آمریکا نیز تأکید کردند: بعید است آنها این حماقت را انجام دهند اما همه بدانند اگر این تهدید عملی شود میدان مقابله ملت ایران فقط منطقه ما نخواهد بود بلکه این مقابله، میدان گسترده‌تری خواهد داشت. 

مقام معظم رهبری، تبلیغات منفی آمریکایی‌ها درباره نقض حقوق بشر در ایران را مضحک خواندند و افزودند: آنها همچنان که در عراق و افغانستان و فلسطین نشان دادند برای جان انسان‌ها هیچ ارزشی قایل نیستند اما با پررویی از نقض حقوق بشر در ایران سخن می‌گویند. 

ایشان با اشاره به تدابیر بسیار مستحکم و خوب مسئولان نظام برای مقابله با برنامه‌های دشمن از جمله تحریم اقتصادی افزودند: مسئولان کشور در مقابل قطعنامه تحریم و تحریم‌های یک‌جانبه امریکا و اروپا، تصمیمات بسیار درستی گرفته‌اند و انشاءالله با این تدابیر و در سایه وحدت و همدلی، تحریم به یک فرصت تبدیل خواهد شد. 

مقام معظم رهبری، افزایش و ارتقای تولید ملی را در این زمینه مهم خواندند و افزودند: واردات باید مدیریت شود و اگر در این زمینه به اصلاح قوانین نیز نیاز هست مجلس این کار را انجام دهد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، عقل‌گرایی، تدبیر و شجاعت را در مقابله با برنامه‌های دشمن بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: باید خردمندانه و شجاعانه، با عزم راسخ، بدون تزلزل و با نگاه به دوردست‌های روشن، به راه خود ادامه دهیم. 

ایشان، وحدت و همدلی را تکیه‌گاه اساسی ملت و نظام در ادامه حرکت مقتدرانه انقلاب اسلامی دانستند و برای تشریح اهمیت این موضوع تأکید کردند: اتحاد و همدلی مسئولان کشور یک فریضه است و تعمد در مخالفت با آن، به‌خصوص در سطوح بالا خلاف شرع است. 

مقام معظم رهبری با اشاره به تلاش دشمنان برای تبدیل اختلافات کوچک به مسائل بزرگ افزودند: اختلاف‌نظر دولت و مجلس در مسائل مختلف فاجعه نیست بلکه تبدیل این اختلاف سلایق به شکاف‌های غیرقابل اصلاح و زخم‌های غیرقابل علاج، خطایی بزرگ است. 

ایشان در همین زمینه افزودند: از چندی قبل از شورای نگهبان خواسته‌ایم در مواردی که میان مجلس و دولت محل گفت‌و گو و مناقشه است ورود کند تا با مشخص شدن حدود اختیارات و وظایف مسائل حل شود و تفکیک قوا که از اصول قانون اساسی است تحقق پیدا کند. 

مقام معظم رهبری حفظ و تمسک مستمر به اصول و بازی نکردن در زمین دشمن را مورد تأکید مجدد قرار دادند و خاطرنشان کردند: دشمن درصدد بی‌اعتماد کردن مردم به مسئولان است و هیچ‌کس نباید به گونه‌ای سخن بگوید که مردم به دولت، مجلس و قوه قضایی بدبین شوند. 

ایشان همچنین زیر سؤال بردن بی‌دلیل آمارهای ارائه شده از سوی دستگاه‌های مسئول را مورد انتقاد قرار دادند و خاطرنشان کردند: باید از این‌گونه کارهایی که اعتماد مردم را تضعیف می‌کند خودداری کرد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان سخنان‌شان تأکید کردند: همه عوامل و تدابیری که بیان شد تنها در سایه توجه و توسل به قدرت الهی و حسن‌ظن کامل به وعده یاری و حمایت پروردگار، مؤثر خواهد بود و ملت ایران و مسئولان نظام، مانند گذشته این راه پرافتخار را با تکیه بر همین عامل عزت بخش ادامه خواهند داد. 

احمدی نژاد در این دیدار در سخنانی گزارش مبسوطی از فعالیت‌ها و تلاش‌های دولت در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، علمی و فناوری، سازندگی و عمران، صنعت و معدن، اصلاح ساختار اداری، سیاست خارجی و مدیریت فضای داخلی ارائه کرد. 

وی مسائل فرهنگی را یکی از بخش‌های مورد اهتمام دولت برشمرد و با اشاره به زمینه و اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: دولت، بودجه فرهنگی را به میزان 3 برابر افزایش داده است و در سفرهای استانی کارگروه‌های فرهنگی وظیفه توسعه و هدفمندسازی همه فعالیت‌ها در مسیر ‌ارزش‌ها را بر عهده دارند. 

احمدی‌نژاد در بخش مربوط به اقدامات دولت در عرصه علم‌و فناوری، به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش اعتبارات پژوهشی، برنامه تحول در آموزش و پرورش، برنامه تحول در علوم انسانی و پیشرفت‌ها در بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: پیشرفت‌ها در بخش هوا فضا بسیار چشمگیر بوده است و به‌زودی ماهواره جدید ایران به فضا پرتاب خواهد شد. 

وی در ادامه، کشور را به یک کارگاه بزرگ سازندگی تشبیه و به افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور، صدها سد در دست ساخت، بومی‌سازی نیازهای نفتی، گسترش گاز‌رسانی به شهرها و روستاها، آغاز اجرای فازهای باقیمانده پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری داخلی و با حضور پیمانکاران داخلی، افزایش تولید و صادرات پتروشیمی و افزایش تولید بنزین به‌صورت آزمایشی اشاره کرد. 

احمدی نژاد همچنین آمارهایی از اقدامات انجام گرفته در بخش مسکن به‌ویژه مسکن مهر، صادرات معدنی و صنعتی، احداث شهرکهای صنعتی، رشد مثبت اقتصادی، کاهش تورم، واگذاری سهام عدالت، وضعیت خوب بورس و حجم بازار، و صادرات غیرنفتی ارائه کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم دولت، هدفمند کردن یارانه‌ها است که با برنامه‌ریزی دقیق و در عین حال متانت، در دست پیگیری است. 

وی فضای داخلی کشور و اتحاد و همبستگی مسئولان و شور و نشاط مردم و دلبستگی آنان به نظام را، در سطح بالا خواند و با اشاره به تلاش مذبوحانه نظام سلطه و دشمنان ملت ایران برای آغاز دور جدیدی از فشارهای اقتصادی، تأکید کرد: ملت ایران به فضل الهی، این بداخلاقی دشمنان را به فرصتی برای تحول و اصلاحات اساسی اقتصادی و ارتقای کمی و کیفی تولید ملی تبدیل خواهد کرد. 

احمدی‌نژاد با اشاره به صدور قطعنامه بر ضد ملت ایران خاطرنشان کرد: این قطعنامه حاکی از موضع انفعال نظام سلطه و تلاش آنها برای خروج از بن‌بست است اما دشمنان ملت ایران بدانند، صدور این قطعنامه آنها را نجات نخواهد داد و بزودی از این اقدام پشیمان خواهند شد. 

وی ملت ایران را اهل گفت‌و گو و منطق در چارچوب عدالت دانست و تأکید کرد: ملت ایران ضمن آنکه از گفت‌و گوی عادلانه استقبال می‌کند اما ذره‌ای از حقوق خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین