آفتابنیوز : آفتاب: هم اکنون 200 هزار صندلی خالی در همه دانشگاههای کشور وجود دارد که این امر به علت رقابت میان رشتهها و خالی ماندن ظرفیت برخی رشتهها که درخواست کننده زیادی ندارد ایجاد شده است.
حسن مسلمینائینی افزود: باید برای جلوگیری از رفتن برخی از دانشجویان به خارج از کشور رشتههایی که متقاضی بیشتری دارد توسعه داد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از رشتهها درمقطع کاردانی نیز با استقبال کمتری مواجه هستند، گفت: بسیاری از دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به خارج از کشور میروند در رشتههای پرمتقاضی چون حقوق، رایانه، معماری و حسابداری تحصیل میکنند.
مدیر کل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: با صدور مجوز ایجاد این رشتهها در دانشگاه های بیشتر این گروه از دانشجویان میتوانند در کشور ادامه تحصیل دهند.
مسلمینائینی با اشاره به جمعیت 3 و نیم میلیون نفری دانشجویان کشور، گفت: اگر رشتههایی مخاطب لازم را درمیان علاقه مندان به ادامه تحصیل ندارد لازم نیست مجوز پذیرش دانشجو در آن رشتهها صادر شود و میتوان مجوزهای صادر شده را نیز لغو کرد.
وی افزود: هر دانشگاهی نیز که توانایی لازم را برای ایجاد و توسعه این نوع رشتهها حتی در کوچکترین شهرستانها دارد، لازم است برای دریافت مجوز مربوط اقدام کند.
مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه به علت خالی ماندن بخشی از ظرفیت دانشگاه های غیرانتفاعی به آنها زیان زیادی وارد میشود، گفت: اگر این دانشگاهها شرایط لازم از جمله استادان، اعضای هیأت علمی و تجهیزات مورد نیاز را دارند و برای ایجاد رشتههای پر مخاطب تلاش کنند، با جذب دانشجویان بیشتر می توانند مشکل خود را نیز حل کنند.