کد خبر: ۱۰۶۱۳۹
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۹

وزیر آموزش و پرورش در اجرای قوانین، سلیقه ای عمل می کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:  تاسیس مدارس غیردولتی مانند مدارس غیر انتفاعی، نمونه مردمی، هیأت امنایی، اجاره با قیمت تمام شده، خرید خدمات و... راه‌هایی برای جبران تنگناهای مالی آموزش و پرورش است با این استدلال که با پولی شدن تعدادی از مدارس دست دولت برای ارتقای کیفیت خدمات آموزشی در مدارس دولتی باز می‌شود. اجرای این سیاست‌ها تابع ذائقه و سلیقه وزیر آموزش و پرورش است.

معاون مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی آموزش و پرورش شهر تهران، گفت: با وجود اعلام قبلی، توسعه مدارس هیأت امنایی به دستور وزیر آموزش‌و پرورش متوقف شد.

مهدی جلالی افزود: با دستور جدید وزارت آموزش و پرورش و با وجود اینکه سال گذشته فراخوان عمومی برای راه اندازی و افزایش این مدارس داده بودیم از توسعه آنها در سال جدید جلوگیری شد.

شیرزاد عبدالهی، کارشناس مسائل آموزش و پرورش، یادداشت خود برای خبر می‌نویسد: هم اکنون 150 مدرسه هیأت امنایی در تهران فعالیت می‌کنند که با سیاست جدید وزیر آموزش و پرورش مجددا تبدیل به مدارس عادی دولتی می‌شوند.

وزیر آموزش و پرورش در ماه های اخیر با انتقاد از تنوع مدارس گفته است: 13 نوع مدرسه در کشور داریم که من اعتقادی به این تنوع ندارم و این تنوع نارضایی معلمان و اولیای دانش‌آموزان را در پی داشته است.

او می‌افزاید: مشارکت‌های مردمی، یکی از مباحث چالش‌برانگیز در آموزش و پرورش است. در ادبیات رسمی، کمک‌های مالی فقط جزئی از مشارکت‌های مردمی، در کنار مشارکت‌های فکری، علمی، عاطفی و فرهنگی محسوب می‌شود. اما تلقی رایج این است که که واژه مشارکت فقط پوششی برای دریافت پول از والدین است.

کارشناس مسائل آموزش و پرورش معتقد است: طبق اصل ۳۰ قانون اساسی دولت موظف است که وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه تا پایان دوره متوسطه فراهم کند. اما در اصل 30 اشاره‌ای به کیفیت این وسایل نشده است و به عبارتی حدود و ثغور این وظایف معلوم نیست و همین سکوت باعث شده که دولت‌ها بودجه کافی برای اداره و توسعه آموزش‌و پرورش به این وزارتخانه تخصیص ندهند.

هر دولتی می‌تواند با اختصاص یک چهار دیواری و چیدن تعدادی میز و نیمکت و فرستادن یک معلم با حداقل دستمزد ادعا کند که وسایل تحصیل رایگان را مطابق قانون اساسی فراهم کرده است. کسری بودجه مزمن آموزش و پرورش در 20 سال اخیر و مشکلات بزرگ این وزارتخانه اثبات می‌کند که دولت‌ها هیچ‌گاه قادر به تامین بودجه آموزش و پرورش حتی در حد نیازهای اولیه هم نبوده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین