آفتابنیوز : او که اسقف ناحيه مينگ دونگ بود روز پنجشنبه در سن 88 سالگی بر اثر بيماری سرطان خون، از پای درآمد و جان سپرد.
راديوی واتيکان اعلام کرد که عالی جناب شی نخستين بار در سال 1955 به دليل وفاداری و اطاعتش از پاپ بازداشت شد.
در چين علاوه بر کليسای کاتوليکی که مورد تاييد دولت قرار دارد، کليسای ديگری نيز هست که بزرگتر ولی غيررسمی بوده و به پاپ وفادار است.
تحت فشار
عالی جناب شی، در مجموع چهار بار در دوره های مختلف زندانی شد و بر اساس گزارش واتيکان تا زمان مرگش تحت نظر مقامات دولتی قرار داشت.
واتيکان او را به منزله "شاهد بی باک مسيح" مورد تقدير و تحسين قرار داد.
عالی جناب شی، در سال 1949 به کسوت کشيشی در آمد و در سال 1984 به مقام اسقفی رسيد.
گفته می شود که او فشارهای وارده برای عضويت در کليسای رسمی چين را رد کرده است.
چنين موضعی سبب شد که او در سال 1955 برای بار نخست زندانی شود و سپس از سال 1958 تا 1980، از 1984 تا 1987 و سرانجام از 1990 تا 1992 بار ديگر به حبس دچار شود.
مسئله تايوان
چين در 1951 اندکی پس از به قدرت رسيدن حزب کمونيست، روابط خود را با قلمروی پاپ قطع کرد و پيروان کليسا را بر سر اين انتخاب نهاد که يا در کليسای مورد تاييد دولت حضور يابند و بدين ترتيب پکن را به منزله قدرت فائقه و تام الاختيار خود بپذيرند و يا در خفا به عبادت بپردازند.
قلمروی اسقفی عالی جناب شی در استان فوجيان بنا بر گزارشها حدود 75 هزار نفر از پيروان کليسای کاتوليک را در بر گرفته است.
به گفته مقامات چينی، کليسای مورد تاييد دولت حدود چهار ميليون عضو دارد، در حالی که واتيکان می گويد کليسای وفادار به پاپ در اين کشور حدود 10 ميليون پيرو را در بر می گيرد.
پاپ ژان پل دوم عميقا آرزو داشت که کاتوليکهای چين را زير بال و پر واتيکان بگيرد اما با درگذشت او اکنون جانشينش، پاپ بنديکت شانزدهم است که تلاش برای رسيدن به چنين هدفی را برعهده می گيرد.
چين اعلام کرده است که اگر واتيکان ارتباط ديپلماتيک خود با تايوان را قطع کند، به داشتن روابط بهتر با دستگاه مذهبی پاپ تمايل خواهد داشت.
واتيکان يکی از 25 دولتی است که هنوز به جای چين با تايوان ارتباط دارد و تنها متحد اين جزيره در قاره اروپاست.