آفتابنیوز : وي روز پنجشنبه در ادامه سفر به استان كرمانشاه در جلسه شوراي اداري اين استان افزود: اقتصاد ما نميتواند درونگرا باشد و هماكنون نيز برخي از طرحهاي عمراني ما به دليل نبودن منابع ملي تعطيل شده است.
روحاني با اشاره به جوسازيهاي مستمر آمريكا عليه فناوري هستهاي كشورمان اظهارداشت: تلاش ما اين است كه استقلال خود را حفظ كنيم و اگر بخواهيم استقلال خود را از دست دهيم ميتوانيم مسأله هستهاي كشور را يك روزه حل كنيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تأكيد كرد: ما بهدنبال سلاح هستهاي نيستيم و در استراتژي دفاعي ما جايي براي سلاحهاي كشتار جمعي باز نشده است.
وي تأكيد كرد: اگر روزي ديديم كه راه حاكميت ملي و استقلال ما منحصر به ترك توسعه است اين كار را ميكنيم اما سعي ميكنيم كم هزينهترين و كوتاهترين راه را برگزينيم.
روحاني پرونده هستهاي ايران را پيچيدهترين پرونده سياسي، حقوقي و فني در تاريخ ايران دانست و گفت: ايران بايد با حكمت، درايت و تدبير پرونده را پيش برده تا فناوري را كسب كرده امنيت آن را حفظ كرده و آن را به فرصت تبديل كند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تأكيد كرد: طرف ما براي بهدست آوردن اين فرصت اروپا است و براي اولينبار با سه كشور اروپايي مذاكره ميكنيم.
وي تأكيد كرد: در دو كميته تحرك خوبي داشتهايم اما در يك كميته تحرك خوب نبوده كه نگراني خود را از اين روند به اروپاييها اعلام كردهايم.
روحاني با تأكيد بر اينكه مذاكرات هستهاي كشور با نظارت بالاترين مقامهاي كشور صورت ميگيرد، گفت: تا امروز موفق بودهايم و توطئهها را خنثي كردهايم گرچه طرف ما قدرتمند بوده و فشار او بر كشورها تأثيرگذار است.
وي با تأكيد بر اينكه ما در پرونده هستهاي مانند دوران دفاع مقدس تنها هستيم اظهارداشت: هم اروپا هم روسيه هم كشورهاي منطقه و هم آمريكا موافق برنامه هاي هستهاي ما نيستند براين اساس كار پرونده هستهاي هنوز تمام نشده اما تهديد را از منافع ملي كشور دور كردهايم.
روحاني تهديدات آمريكا را توخالي خواند و اظهارداشت: تهديدات آمريكا گزافهگويي است. آمريكا اگر هنر داشت در طبس و خليجفارس بيآبرو نميشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود: آمريكا اگر قدرت داشت حريف گروههاي مسلح در عراق ميشد.
آمريكاي هزاران مشكل داشته و توان جمهوري اسلامي ايران را نيز نميتوانند تخمين بزنند.
روحاني با تأكيد بر اينكه از تهديدات آمريكا هراس نداريم اضافه كرد: تا وقتي كه ميتوانيم ياري خداوند را كسب كنيم از اين تهديدها نميترسيم.
وي بخشي از مشكلات امنيتي مرزهاي استان كرمانشاه را با ناامني در عراق مرتبط دانست و ابراز اميدواري كرد با روي كار آمد دولتي ملي و مردمي در عراق اين مشكلات نيز مرتفع شود.
روحاني با اشاره به برگزاري انتخابات مجمع عمومي عراق اظهارداشت: در اين انتخابات ولو اينكه در زمان اشغالگران بود و مشكلات بسياري براي انتخابات وجود داشت اما حضور مردم بسيار عالي بود كه نشان ميدهد مردم عراق تشنه حاكميت ملي هستند.
وي افزود: ليست مرجعيت و ليست معروف به 169 كه مورد تأييد آيتالله سيستاني است عليرغم تبليغات زيادي كه صورت گرفته و عليرغم گفتههاي حازم شعلان وزير دفاع عراق كه اين ليست را منتسب به ايران ميدانست با اقبال مردمي مواجه شده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: اگر آمريكا در نتيجه انتخابات دخالت نكرده و در آن دست نبرد نتايج اوليه نشان ميدهد پيش از 50 درصد مردم عراق به اين ليست رأي دادهاند.
روحاني ابراز اميدواري كرد با تشكيل مجلس ملي عراق شاهد حضور قدرت و حاكميت مردم در عراق باشيم تا مقدمهاي براي خروج اشغالگران از اين كشور باشد و عراق آينده با كشورهاي همسايه از جمله جمهوري اسلامي ايران روابطي صميمانه داشته باشد و در اين صورت است كه مناطق مرزي را بهگونه ديگري ميبينيم.
وي حضور نيروهاي ارتش و سپاه در مناطق مرزي را غريبانه و مظلومانه دانست و گفت: مرزها مانند زمان دفاع مقدس نيست امروز نه كسي از مسؤولان و نه از ديگر نيروها در نقاط مرزي حضور ندارند و از جهتي نيز، حضور نيروهاي ارتش و سپاه براي مردم منطقه خوشايند نباشد زيرا امكان دارد در فعاليتهاي دامداري و كشاروزي آنان مشكل ايجاد كند.
ما قصد داريم در مرزهايمان به حدي برسيم كه اوضاع آن عادي شده و مردم بتوانند فعاليت خود را بهطور عادي انجام دهند.
روحاني در ادامه آينده استان كرمانشاه را بسيار اميدواركننده دانست و گفت: گرچه براي رسيدن به نقطه مطلوب راهطولاني در پيش است اما آينده اميدواركننده است.
وي افزود: سفر اعضاي شوراي عالي امنيت ملي به استانهاي مرزي به زودي انجام خواهد شد تا در خصوص مسائل امنيتي تصميمات لازم در منطقه اتخاذ شود.
دبير شوراي عالي امنيت ملي موضوع كنترل آبهاي مرزي را مهم ارزيابي كرد و گفت: آمادگي داريم در تهران در حضور استاندار، نمايندگان استان، وزارت نيرو براي كنترل آبهاي مرزهاي استان جلسهاي داشته باشيم و آن را دنبال خواهيم كرد.
روحاني افزود: 5 ميليون متر مكعب آب استان به كشور همسايه سرازير ميشود كه بايد آن را ساماندهي كرده و مورد استفاده قرار داد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تأكيد كرد: بحثهاي اوليه اين بوده كه روستاها تا نقطه صفر مرزي بايد 30 كيلومتر فاصله داشته باشند اما ما ميدانيم كه اين مسأله عملي نيست و ضرورت دارد به رقم معقولي مثلاً كمتر از ده كيلومتر برسيم.