کد خبر: ۱۰۶۷۲۱
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۹

چرا 11 دستگاه مسئول، در قبال كودكان خیابانی پاسخ‌گو نیستند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرپرست دفتر مداخله و بازتوانی سازمان بهزیستی با اشاره به اینكه 11 دستگاه در قبال كودكان خیابانی و ساماندهی آنها مسئولیت مستقیم دارند گفت: سازمان بهزیستی تنها سازمان مسئول در كودكان خیابانی نیست بلكه 11 دستگاه مسئول درقبال كودكان خیابانی پاسخ‌گو باشند.

فرهاد اقطار امروز در یک نشست خبری در واكنش به اظهارات اخیر مسئولان مدیریت شهری و برخی از رسانه‌ها در مورد كودكان خیابانی و متكدیان سطح شهر در تهران به مصوبه شورای عالی اداری در سال 78 اشاره كرد و یادآور شد: شورای عالی اداری در هشتادو دومین جلسه خود مطابق با یك مصوبه وظایف دستگاه‌های گوناگون را در مورد تكدیان و كودكان خیابانی مشخص كرد كه در ادامه در سال 84 نیز موضوع كودكان خیابانی از مصوبه سابق خارج و تحت عنوان ”آیین‌نامه ساماندهی كودكان خیابانی“ مطرح شد.

او در مورد متكدیان سطح شهر افزود: 11 دستگاه در این زمینه مسوولیت دارند و وظیفه اصلی با شهرداری تهران است. در عین حال در میان متكدیان كودک خیابانی وجود ندارد.

سرپرست دفتر مداخله و بازتوانی سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اقدامات سازمان بهزیستی در سال 88 در مورد كودكان خیابانی تاكید كرد: بهزیستی در سال 88 و در سطح استان تهران 69 كودك زیر شش سال (61 پسر و 8 دختر)، كودكان 6 تا 11 سال 1036 كودك (938 پسر و 98 دختر)، كودكان 12 تا 14 سال 1324 نفر (1208 پسر و 116 دختر) و كودكان 15 تا 18 سال 860 كودك (765 پسر و 75 دختر) از سازمان‌های مسوول تحویل گرفته است.
اقطارادامه داد: از 3289 كودک تحویل داده شده در سال گذشته2260 ایرانی و 1029 كودک دیگر (30رصد) غیر ایرانی بوده‌اند.

او در ارتباط با ارقام و آمارهای سال 89 در استان تهران یادآور شد: 92 نفر مستقیما توسط شهرداری جمع آوری و به مركز یاسر بهزیستی تحویل داده شد به طوری كه شهرداری كودكان را مستقیما به مراكز خود نمی‌برند بلكه به مركز یاسر بهزیستی تحویل داده‌اند.

سرپرست دفتر مداخله و بازتوانی سازمان بهزیستی كشور افزود: 373نفر تعداد كل‌پذیرش بهزیستی از مراجع اتباع خارجی بوده و 18 نفر نیز از طریق ستاد‌پذیرش هماهنگی نیروی انتظامی با حكم قضایی، 14 نفر از پایانه‌ها 3 نفر از اروژانس اجتماعی و 6 نفر نیز خودشان را به مركز بهزیستی معرفی كردند.

اقطارگفت: اكثر كودكان ولی قهری (پدر یا پدربزرگ) دارند و بهزیستی مشكلات قانونی در برابر این كودكان دارند اما معلوم نیست كه چرا تنها سازمان بهزیستی در برابر كودكان خیابانی محامه می‌شوند.

او گفت: مطابق با تصویب نامه هیات وزیران 11 دستگاه به طور مستقیم در قبال كودكان خیابانی مسوولیت دارند و سازمان بهزیستی تنها در این زمینه مسوول نیست به طوری كه نیروی انتظامی، ‌دادگستری، شهرداری، وزارت كار، وزارت بهداشت، كمیته امداد، سازمان بیمه، تامین اجتماعی، صداوسیما، هلال احمر، آموزش و پرورش در این زمینه مسوولیت مستقیم دارند.

سرپرست دفتر مداخله و بازتوانی سازمان بهزیستی كشور در ادامه به فقر اطلاع رسانی در زمینه مسائل مرتبط با كودكان خیابانی خاطرنشان كرد: آیا وظیفه اطلاع رسانی نیز با سازمان بهزیستی بوده تا مردم را مجاب كند كه به كودكان خیابانی و شبكه‌های آنان كمك نكنند این درحالی است كه مردم همچنان به دلیل عدم اطلاع‌رسانی مسئولان همچنان به این كودكان و متكدیان كمک مالی می‌كنند به طوری كه در حال حاضر متاسفانه اغلب كودكان خیابانی و متكدیان بیش از 800 هزار تومان درآمد دارند.

اقطاردر ادامه در ارتباط با مسائل بهداشتی كودكان خیابانی یادآور شد: بهزیستی، بهیار، پرستار و پزشک در اختیار ندارند و بحث بهداشتی كودكان خیابانی برعهده سازمان بهزیستی نیست چرا كه به بهزیستی پزشک تعقیب نمی‌دهند تا وضعیت بهداشتی كودكان خیابانی كنترل شود.

او افزود: امسال مبلغ 850 میلیون تومان برای ساماندهی كودكان خیابانی استان تهران از اعتبارات بهزیستی لحاظ شده است كه تا این لحظه 765 میلیارد تومان از آن به این امر اختصاص یافته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین