آفتابنیوز : آفتاب: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام این خبر که امسال هیچگونه افزایش شهریهای نخواهیم داشت، در این باره به قانون هدفمند کردن یارانهها اشاره و اظهار کرد: با توجه به اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها، علی القاعده هیچ شهریهای نباید افزایش یابد و اگر قرار باشد شهریهای تغییر کند در سال تحصیلی آینده اعمال میشود.
کامران دانشجو روز سهشنبه در حاشیه مراسم افتتاح چندین پروژه دانشگاه شهید بهشتی در جمع خبرنگاران گفت: علیرغم اینکه شهریه دانشجویان غیرانتقاعی پایین است اما شهریه این دانشجویان هم امسال افزایش نمییابد.
وی همچنین با بیان اینکه اساسنامه موسسات غیرانتقاعی هم در حال بازنگری است، ادامه داد: یک بند در اساسنامه است که به نظر میرسد غیرمتعارف باشد، مبنیبر اینکه اگر یک موسسه غیرانتقاعی منحل شد، تمام سرمایههای این موسسه باید به وزارت علوم منتقل شود که باید در این زمینه یک تعیین تکلیف صورت گیرد.
وی افرود: همچنین درصددیم بر مبنای میزان سرمایهگذاری پولی که توسط افراد برای موسسات انجام میگیرد، وزارت علوم نیز هماهنگیهای لازم را انجام دهد تا بانکها تسهیلاتی را در اختیار آنها قرار دهند.
دانشجو در ادامه درباره موضوع دانشگاه آزاد نیز گفت: در حال حاضر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و دستور رییسجمهور، موضوع دانشگاه آزاد اسلامی متوقف شده است.
وی یادآورشد: پس از صحبتهای مقام معظم رهبری دیگر جلسه نگذاشتهایم و ما منتظریم این توقف برداشته شود تا بتوانیم بر اساس این اساسنامه هیأت امنا تشکیل دهیم تا این هیأت امنا رییس جدید را مشخص کند و همچنین پس از آن بر مبنای اساسنامه شهریهها را مد نظر قرار دهیم.
وزیر علوم در خصوص بحث حذف کنکور نیز اظهار کرد: هفته گذشته در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این موضوع مطرح شد، در این زمینه 14 جلسه در کمیسیون ماده 4 تشکیل و شرایط اجرا در این جلسات بررسی شد.
وی ادامه داد: به دلیل یکسری محدودیتهای اجرایی این موضوع با تعویق مواجه شد و در حال حاضر برساس جمع بندیهای صورت گرفته، قرار است به ما اعلام شود که در سال 92 یا 93 این موضوع اجرا میشود، هر چند که در حال حاضر ما به این سمت در حال حرکت هستیم.
دانشجو با اشاره به یک تغییر در روند ثبتنام داوطلبان کنکور در این راستا، ادامه داد: با همکاری آموزش و پرورش و وزارت علوم قرار شد از سال آینده کد رهگیری برای ثبتنام دانشآموزان در کنکور ارایه شود تا با این اقدام بتوانیم آن دروس مدنظر را اعمال کنیم تا قانون حذف کنکور اعمال شود.
به گفته وی، امسال یک میلیون و 300 هزار ظرفیت دانشگاهی داریم، در حالی که تعداد متقاضیان یک میلیون و 100 نفر بود و200 صندلی خالی میماند، بنابراین رقابت برسر تعدادی رشته خاص است نه ورود به دانشگاه.
وزیرعلوم در خصوص انتقال برخی موسسات و سازمانهای وابسته وزارت علوم به سمنان و برخی شهرستانها، نیز تصریح کرد: یک کارگروه در هیأت دولت تشکیل شده است تا بررسی کند کدام پژوهشکده و پژوهشگاه با کدام دانشگاه سنخیت داشته و به کدام استان میتوانند منتقل شوند تا پژوهشکدهها را در کنار دانشگاهها قرار دهیم به عبارت دیگر در همه جنبهها در حال بررسی هستیم تا مشکلی ایجاد نشود.
دانشجو افزود: یک بحث مطرح است که اعتبارات و تفاهمنامههای برخی دستگاههای اجرایی که خود دارای پژوهشگاهها و پژوهشکدههای خاص هستند، با هماهنگی وزارت علوم تعیین و بسته شود تا دراین زمینه ساماندهی لازم صورت گیرد، هر چند قایل به این هستیم که دستگاههای اجرایی تحقیقات خاص خود را دارند.
وزیر علوم در پایان اظهارکرد: همچنین با حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری لایحهای به مجلس ارائه کردهایم تا از شرکتهای دانشبنیان حمایت شود، در این زمینه صندوقی تشکیل میشود که تحت نظر شورای عالی عتف قرار دارد و حدود سه هزار میلیارد تومان در این صندوق پیشبینی شده است. لایحه مذکور مراحل نهایی خود را میگذراند و پس از بازگشت از شورای نگهبان ابلاغ میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ما در وزارت علوم و دانشگاهیان با مردم عهد بستهایم که علم توام با دین را در دانشگاهها جاری کنیم و سرمان را بالا میگیریم و این موضوع را در عمل هم ثابت کردهایم، گفت: عهده بستهایم که مرز خود را با دشمن و فتنهگر مشخص کنیم و در میدان جنگ نرم افسران و فرماندهان خوبی برای ولایت باشیم.
کامران دانشجو با بیان اینکه واژه دانشگاه در هر کجای دنیا که بهکار برده میشود، برای انسان تصویری را از محل علم، بینش و دانش مجسم میکند، اظهارکرد: نقش اصلی دانشگاهها کادرسازی برای نظام است و برای اینکه سرمایههای نقدی را به سرمایههای انسانی تبدیل کند، باید مقررات و قوانینی را که در دانشگاه است در مسیر مبانی فکری که مردم آن را برای نظام قبول دارند، اجرا کند.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه در نظام اسلامی حرمت مضاعفی دارد و دارای قداست است، گفت: دانشگاه قداست خود را از اسلام و مردمی که انقلاب و شهید دادهاند، گرفته است و باید در این نظام انسانی را تحویل جامعه دهد که در مسیر نهضت انبیاء حرکت کند.
وی افزود: مردم ما نشان دادند که میخواهند فرزندانمان را طوری تحویل بگیرند که حضرت امام خمینی (ره) خواستار آن بود، در این میان آیا میتوان با الگو برداری از غرب و دانشگاههای غرب، عشق به علی و امام حسین (ع) را در دل ایجاد کرد و لیالی قدر را قدر دانست؟
دانشجو تصریح کرد: اگر قرار است به سمت آرمانها حرکت کنیم و جامعه تراز حکومت موعد را آماده کنیم، باید فضای دانشگاهها اسلامیتر شود و به سمت آرمانها حرکت کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید متون را به خصوص در علوم انسانی از آموزههای دینی گرفت و مکارم اخلاقی در دانشگاهها بیشتر و بیشتر جاری شود، گفت: باید در بالاترین سطح تحقیقات و پژوهش کنیم و تحقیقات بنیادی و کاربردی را رشد دهیم.
وزیرعلوم اظهارکرد: دانشگاهیان ما ثابت کردهاند که اجازه نمیدهند به بهانه دانش به دین و محرم و صفر بیاحترامی شود، در حالیکه یک عده قلم در دست میگیرند و هر چه میخواهند مینویسند.
وی با بیان این که اگر دانشگاهی باشد که در آن به مقدسات توهین شود، مردم و دانشگاهیان بنیان آن را به هم میریزند، افزود: در وزارت علوم و دانشگاهیان با مردم عهد بستهایم که علم توام با دین را در دانشگاهها جاری کنیم و سرمان را بالا میگیریم و این موضوع را در عمل هم ثابت کردهایم، عهد بستهایم که مرز خود را با دشمن و فتنهگر مشخص کنیم و در میدان جنگ نرم افسران و فرماندهان خوبی برای ولایت باشیم.
وزیر علوم دیروز نیز طی اظهاراتی گفته بود دانشگاهی که مخالف با فرهنگ بسیجی باشد را با خاک یکسان میکنیم.
وزیرعلوم تاکید کرد: دانشگاهیان ما پاکترین، با فرهنگترین، با صداقتترین، مومنترین، دیندارترین، عالمترین و پر تلاشترین اقشار جامعه هستند و غیرت دینی ــ ایرانی دانشگاههای ما بیبدیل است و قریب به اتفاق دانشجویان ما دغدغه دین دارند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهیان ما با فرهنگ انتظار حرکت میکنند و فرهنگ بسیجی را قبول دارند، آنان عاشوریند و عاشق شهادت، دانشگاهیان ما تشنه خدمت هستند و نه شیفته قدرت و موثرترین نقش را در پیشرفت کشور داشتهاند و ما در وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری افتخار میکنیم که خدمتگذار این چنین دانشگاهیانی هستیم.
وزیر علوم در ادامه سخنانش با اشاره به گزارش عملکرد وزارت علوم در هفته دولت با بیان اینکه تعداد مراکز آموزش عالی در سال 84 یکهزار و300 بود، افزود: در حال حاضر این مراکز به 2 هزار و 40 مرکز افزایش یافته است، همچنین تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه در سال 84، 14 هزار و 500 عضو هیأت علمی بود که این آمار در چند سال اخیربه 21 هزار و 500 افزایش یافته است.
دانشجو ادامه داد: در حال حاضر ما نیازمند 20 هزار عضو هیأت علمی هستیم که تا 3 سال آینده 7 هزار عضو هیأت علمی جذب خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: تعداد دانشجویان ما از 2 میلیون و 400 هزار در سال 84 به 3 میلیون و 500 هزار افزایش یافته است، همچنین تعداد مقالات نمایه شده از ISI در سال 84، 5هزار و 782 مقاله بود که در حال حاضر به 16 هزار و 977 مقاله افزایش یافته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با اشاره به مقالات علمی ــ پژوهشی ادامه داد: در سال 84 مقالات علمی ــ پژوهشی بیش از 5 هزار مقاله بود که در حال حاضر این رقم به بیش از 11 هزار مقاله رسیده است.
وی همچنین تعداد قطبهای علمی را در سال 84، 85 قطب عنوان کرد و گفت: این قطبها در حال حاضر به 113 قطب افزایش یافته است، همچنین تعداد پژوهشگاهها نیز از 286 پژوهشگاه به 560 پژوهشگاه افزایش یافته است.
دانشجو خاطرنشان کرد: فضاهای کاربردی دانشگاهها نیز طی 5 سال گذشته بیش از 1/5 برابر افزایش یافته است.