آفتابنیوز : آفتاب: دبیرکل حزبالله با بیان اینکه در نزدیک ترین فاصله به بیت المقدس قرار داریم گفت: در روز قدس احساس میکنیم که در جایگاه درستی از مقاومت قرار داریم. فکر میکنیم که در نزدیکترین فاصله به بیتالمقدس قرار داریم و تاریخ نشان میدهد که سرنوشت اسرائیل نابودی است.
سیدحسن نصرالله امروز جمعه در سخنانی در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت گفت: امام خمینی (ره) 30 سال پیش آخرین جمعه روز ماه مبارک که بهترین روز در بهترین ماه سال است را روز قدس نام نهاد. با افزایش چالشها و خطراتی که قدس با آن مواجه میشود اهمیت این روز بیشتر مشخص میشود.
دبیرکل حزبالله افزود: برخی اوقات در این مسائل ما از گذشت زمان نگران هستیم اما در این مسئله ما در برابر موضوع بزرگ فلسطین قرار داریم که قابل فراموشی و نادیده گرفتن نیست چون جزئی از فرهنگ، تمدن، تاریخ و گذشته و حال و آینده ماست و این هدف امام در نامگذاری قدس بود.
نصرالله گفت: روز قدس، روز تاکید بر اصول است و اعلام آن که به جهانیان بگوییم که تمامی تحولاتی که رخ میدهد خدشهای بر این اصول وارد نمیکند. اصولی که می گوید فلسطین حق ملت فلسطین و مسلمانان است و هیچ کس نمیتواند دست به ذره ای از خاک و آب فلسطین بزند.
وی اضافه کرد: روز قدس روز اعلام این مسئله است که قدس پایتخت فلسطین است. این روز جهانی برای اشاره به این مسئله است که هم اکنون در فلسطین چه می گذرد. آنچه در مسجد الاقصی، یهودیسازی بیتالمقدس، اخراج فلسطینیان و مصادره اراضی می گذرد و آنچه در کرانه باختری در تداوم شهرکسازیها و همچنین آنچه در غزه می گذرد و مسئله آوارگان فلسطینی. این روز در واقع یادآوری تمامی این مسائل است.
دبیرکل حزب الله اضافه کرد: امسال با دو اتفاق مهم روبرو بوده ایم. نخست مذاکرات مستقیم سازش و دوم عقب نشینی آمریکا از عراق. درباره مسئله مذاکرات باید بگویم این مذاکرات از ابتدا مرده به دنیا آمده است. تعاملات آمریکا و اسرائیل در آن کاملا مشخص است و متاسفانه تمایل برخی از اعراب نیز قابل تشخیص است. برای این می گویم مرده به دنیا آمده چون فلسطین برای آنها آخرین مسئلهای است که مهم است. همچنین این مذاکرات از سوی گروه های فلسطینی به شدت رد شده و مردم فلسطین نیز آن را در نظرسنجیها رد کردهاند.
وی ادامه داد: مذاکرات با دشمن صهیونیستی از جایگاه ضعف چیزی جز مشروع کردن حیات بیشتر برای رژیم صهیونیستی نیست.
نصرالله افزود: اما درباره مسئله عقب نشینی آمریکا از عراق که من آن را شکست بزرگی برای آمریکا می دانم. هم اکنون در دولت آمریکا کسی جرات ندارد از پیروزی سخن بگوید و تمام سخنرانیها سخنرانی شکست است.
وی ادامه داد: همه ما میدانیم آنها برای باقیماندن در عراق این کشور را اشغال کردند اما با مقاومتی که در برابر آن قرار گرفتند در وضعیت کنونی هستند. منظورم از این مقاومت مقاومتی است که در برابر اشغالگران آمریکایی وجود دارد نه مقاومتی که به مردم عراق ضربه وارد می کند. حجم خسارات این مقاومت برای دولت آمریکا قابل تحمل نبود. مسئلهای که آنها را مجبور به عقب نشینی تدریجی کرده است.
دبیرکل حزبالله به دومین عامل در مسئله عقب نشینی آمریکا از عراق اشاره کرد و گفت: دومین عامل در مسئله عقب نشینی آمریکا، صبر مردم عراق بود که در سالهای اخیر تحت تاثیر فتنههای گروههای جاسوسی که خواستار جنگ مذهبی در این کشور بودند قرار نگرفتند. همه می دانند که دستگاه جاسوسی آمریکا و موساد کاملا به انفجارها و عوامل گروه های تروریستی که در عراق رخ میدهد ارتباط دارند. به واقع اگر در لبنان حجم جاسوسی اسرائیل به این اندازه است در عراقی که همه ما میزان دخالت آمریکا در آن را میدانیم جاسوسی اسرائیل چگونه است؟
وی ادامه داد: رژیم اسرائیل همواره این را به عنوان خط قرمز خود میداند که عراق کشوری بزرگ و قدرتمند شود. اما طی سالهای اخیر با صبر مردم عراق طرح اشغالگران بر ملا شد و آنها چاره ای جز عقبنشینی ندارند. البته آن چه در عراق میگذرد پیروزی بزرگی برای مقاومت محسوب میشود.
نصرالله افزود: کسانی که در عراق عملیات انتحاری انجام میدهند به سازمانهای جاسوسی مرتبط هستند. همانطوری که امروز در انفجاری که در کشور سیل زده پاکستان و در شهر کویته در روز قدس رخ داد و در آن 41 نفر به شهادت رسیدند. اینها همه تاکیدی بر دخالت سازمانهای جاسوسی در عملیاتهای تروریستی در کشورهای اسلامی است.
وی ادامه داد: در تحولات اخیر در خاورمیانه با این مسئله مواجه شدیم که محور مقاومت در لبنان، فلسطین، عراق و منطقه توانسته است شکست بزرگی را بر محور آمریکایی - غربی وارد کند و من این پیروزی را پیروزی تاریخی بزرگ میدانم.
دبیرکل حزب الله افزود: پس از 11 سپتامبر آمریکاییها با طرح بزرگی به خاورمیانه آمدند. آنها همه کشورها را رها کرده و به خاورمیانه نیروهای خود را گسیل داشتند. با طرحی به نام خاورمیانه جدید که هدف آن پایداری ابدی اسرائیل در منطقه بود.
وی اضافه کرد: آمریکاییها با طرح ریشه کنی مقاومت از هر نوع سیاسی و نظامی آن به منطقه آمدند تا مقاومت در لبنان و دولت مقاومت در سوریه تحت تاثیر قرار گیرند و از طرفی بر عراق سیطره داشته باشند و ایران را با فشارها و فتنه تخریب کرده و در نهایت به این کشور حمله نظامی کنند. اما تمام طرحهای آنها با شکست روبرو شد. من ادعا می کنم که این طرح در 10 سال گذشته از امکاناتی بهره برد که هیچ طرح استعماری در تاریخ آن را در اختیار نداشته است. امکاناتی شامل ارتش، رسانه، پول، قدرت و دستگاههای جاسوسی.
نصرالله افزود: در سالهای اخیر در واقع آنها در برابر مقاومت فلسطین، سوریه، لبنان، عراق و ایران شکست خوردند. این طرح کاملا شکست خورد و رو به شکستهای بیشتری نیز میرود. هنگامی که به عواقب اقتصادی و سیاسی این طرح بر آمریکا نگاه میکنیم مشاهده می کنیم که امروز آمریکا قادر به جنگ نیست نه از این لحاظ که آنها نمیخواهند بجنگند یا نگاه اخلاقی دارد بلکه از این لحاظ که توان اقتصادی روبرو شدن با جنگ دیگری را ندارند. اینها همگی با مقاومت فلسطین، لبنان، سوریه و ایران به دست آمد. ما امروز احساس می کنیم که دعوت شدهایم این محور مقاومت را ادامه دهیم. احساس میکنیم به پیروزی نزدیک شدهایم و باید آن را تا به آخر ادامه دهیم.
وی ادامه داد: آیا اسرائیل 2010 قابل مقایسه با قبل از آن هست؟ هرگز نیست. هرگز اسرائیل قابل مقایسه با شرایط قبل از جنگ 33 روزه و جنگ غزه نیست. در این راه همگی باید از فلسطین دفاع کنیم. در روز قدس و در سال 2010 احساس میکنیم که در جایگاه درستی در مقاومت قرار داریم. پس از این همه سال ما فکر میکنیم که در نزدیک ترین فاصله به بیتالمقدس قرار داریم و تاریخ نشان میدهد که سرنوشت اسرائیل نابودی است و این مسأله قابل کتمان نیست.
نصرالله با تاکید بر اینکه ما در لبنان همواره به معادله ارتش، ملت و مقاومت تاکید داریم گفت: چند روز پیش سالروز ناپدید شدن امام موسی صدر و همراهانش بود. امام صدر، امام مقاومت است. ما همه به عنوان موسس مقاومت و پدر خود به وی می نگریم. امام صدر بود که با چشمان زیبایش راه مبارزه در راه فلسطین و قدس را به ما یاد داد. همه میدانیم که ایشان در لیبی ناپدید شد و با توجه به اینکه امام موسی صدر در یک کشور عربی ناپدید شده است ما در این مسئله به دادگاه بینالمللی نگاهی نخواهیم داشت و تنها خواهان بازگشت وی به لبنان هستیم چرا که نحوه مدیریت این دادگاهها را خود بهتر میدانیم. خانواده صدر نیز در همین رابطه به دستگاه قضایی لبنان روی آورده اند و در این مسئله باید دولت لبنان هرگونه کنفرانس در لیبی را تحریم کند.
وی تاکید کرد: حرف ما در مسئله امام موسی صدر یکی است و آن این است که امام صدر و همراهانش زنده هستند و در لیبی بهسر میبرند و ما خواهان بازگشت آنان هستیم.
دبیرکل حزب الله افزود: نکته دیگر در مورد مسئله دادگاه بین المللی و مقاومت است. ما اطلاعاتی ارائه دادیم که دادگاه بین المللی آنها را ناقص خواند. ما از ابتدا گفتهایم با دادگاه بینالمللی هیچ ارتباطی نخواهیم داشت و آن اطلاعاتی را که داشتهایم بنا به درخواست دستگاه قضایی لبنان ارائه کرده ایم و اگر دوباره آنها احتیاج داشته باشند این اطلاعات را ارائه خواهیم داد. اما اگر دستگاه قضایی لبنان تنها نقش یک صندوق پستی را برای دادگاه بینالمللی داشته باشد اطلاعاتی ارائه نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: حال در موضوع دیگر این معادله طلایی که ارتش است باید بگویم که ما بر تجهیز ارتش لبنان تاکید داریم و خواستاریم این مسئله از حرف وارد عمل شود. طرحی را هم در این زمینه درباره کمک کشورهای عربی به لبنان ارائه دادهایم که متاسفانه با حملاتی مواجه شد. باید بگویم که اشکال این مسئله چیست که لبنان از کشورهای عربی کمک بگیرد. لبنان کشورهای عربی را سربلند کرده است و آنها باید به لبنان به ارتش این کشور کمک کنند. ما در زمینه تجهیز ارتش به کمک از ایران نیز اشاره کردیم.
نصرالله افزود: در بخش سوم معادله طلایی لبنان که همان ملت است اخیرا شاهد حادثهای بودهایم. حادثهای که در برج ابوحیدر رخ داد. ما در این مسئله بر لزوم تحقیق دولت لبنان و دستگاه قضایی تاکید ورزیدیم اما برخی متاسفانه با کمک رسانهها این حادثه را بزرگ کردند. همانند ترور رفیق حریری که در همان روزهای اول عامل ترور و همگی مسائل پشتپرده آن را در رسانهها مورد تحلیل قرار دادند. ضمنا در این مسئله برخی به دنبال ارتباط آن به تنش ادعایی میان حزبالله و سوریه بودند که باید همگی بدانند که هیچ وقت ارتباط حزبالله با سوریه به این حد خوب نبوده است. برخی نیز این مسئله را متاسفانه به تنش میان سوریه و ایران مرتبط دانستند که من به شما میگویم روابط ایران و سوریه هم اکنون در بهترین حالت خود قرار دارد چرا اگر همپیمانی آنها نبود محورهای مقاومت در لبنان فلسطین را از دست میدادیم.
دبیر کل حزب الله اضافه کرد: همچنین به مسئله حقوق آوارگان فلسطینی در لبنان که اخیرا شاهد تنشهایی در آن بوده ایم اشاره می کنم. ما همواره در 62 سال اخیر درباره حقوق آوارگان فلسطینی در لبنان سخن گفته ایم و باید بگویم که هر مسئلهای که در آن تنشهای سیاسی وارد شود سرنوشت حقوق فلسطینیان در لبنان را پیدا می کند و من پیشنهاد میکنم در این مسئله یک کارگروه لبنانی و یا فلسطینی تشکیل شود.